končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
KURACIE MÄSO A HYDINA |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)Kurča s horčicovou kôrkou[ recept č. 851 zo dňa 17.1.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY maslo na vymastenie formy, kurča (cca 1,5 kg), soľ, mleté čierne korenie, 1/2 cibule, 1 strúčik cesnaku, 1 PL masla alebo margarinu, 75g čerstvých omrviniek z bieleho chleba alebo strúhanky, 2PL čerstvej petržlenovej vňate, 4 PL majonézy prípadne tatarskej omáčky, 2 lyžičky dijonskej (pikantnej) horčice POSTUP PRÍPRAVY Za necelú hodinku máte kuriatko na stole :)... (Ja som robila menšiu dávku, kedže nas je doma malo... Ale rozpis mate na cele kuriatko...) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Pripravíme si ingrediencie + samozrejme umyté naporciované kurča.... Gril alebo horne zahrievanie v rúre si zapneme na 250°C. Ohňovzdornú misu si vymastíme maslom. Naporciované kurča si osolíme a okoreníme a vložíme do misy kožou nadol. Grilujeme asi 20 minút v 15cm vzdialenosti od tepelneho zdroja, kým kúsky kurčaťa pekne nezhnednú a nie sú takmer hotové. Asi v polovici pečenia kusy kurčaťa obrátime.... Kým sa kuriatko pečie (griluje), nasekáme si cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať nadrobno... V malom hrnci si roztopime na miernom ohni maslo, pridáme cibuľu a cesnak a dusíme pod pokrievkou asi 5 min (občas premiešame). K udusenej cibuľke a cesnaku pridáme petržlenovú vňať... ...strúhanku alebo čerstvé omrvinky a ostavíme hrniec bokom... Zmiešame si majonézu s horčicou... Po uplynuti tych 20 minút. Kurča zase obratime kožou dole a grilujeme ešte 5 min. Kurča opäť otočíme, natrieme horčicovo-majonézovou zmesou (netreba ňou šetriť, môžete urobiť aj viac tejto zmesy ako je v rozpise...). Posypeme petržlenovou zmesou a dáme pod gril este asi na 3 min. zapiecť, kým sa nevytvorí hnedastá kôrka... Hotové kuriatko podávame... podľa múdrej knižky sa k tomu hodí varená brokolica alebo karfiol ako priloha... My ako klasici si k tomu dávame radšej zemiaky :-P a trošku brokolice "na ozdobu" ;)... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Jarmila C. (ciglanova) ID 9282 (20.7.2007, 20:39) | |
Skusila a mozem odporucat. Jednoduche na pripravu a naozaj velmi chutne... | |
ODPOVEDAŤ |
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (18.1.2007, 20:30) | |
Evka...to vyzera dobre...si obednávam, ked dondeš na východ | |
ODPOVEDAŤ |
Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (19.1.2007, 17:38) | ||
Jasne pocestujem s hrncami ...a dame si |
||
ODPOVEDAŤ |
Norika F. (1fifinka1) ID 649, mimibazar.sk/1fifinka1 (18.1.2007, 9:30) | |
ja tento recept evka skusim...nahodou som rada ze medzi vsetkymi tymi prsickami sa naslo aj nejake stehienko ..... | |
ODPOVEDAŤ |
Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (18.1.2007, 9:39) | ||
No dufam,ze porotkyne vyskusaju ... Inac nemusi byt iba stehienko, v pohode cele kuriatko naporciovane..., len ja varim v malych davkach, cele kura by sme jedli dlho doma |
||
ODPOVEDAŤ |
Norika F. (1fifinka1) ID 649, mimibazar.sk/1fifinka1 (18.1.2007, 10:14) | |||
no, ja zasa musim niekedy aj dve kurence, jedno je malo...ale dobre ze si napisala, skusim to s celym kuriatkom cez vikend potom pridam dokaz a napisem ako chutilo | |||
ODPOVEDAŤ |
Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (18.1.2007, 9:28) | |
S tymto asi nevyhram , ked citam ostatne recepty ... Ale v ramci rozsirenia kuracich receptikov je to fajn | |
ODPOVEDAŤ |
Zuzka R. (zuzulien) ID 835, mimibazar.sk/zuzka (18.1.2007, 12:16) | |
presne, o to ide, že všetci veľa varime z kuracinky ale treba to obmienat, lebo už by nam to liezlo hore krkom., tak je dobre získať nový receptík....toto sa mi zapacilo, isto vyskusam.... | |
ODPOVEDAŤ |