. .. .. .. .. .. .
. .

Kurča s horčicovou kôrkou - RECEPT 851

Eva V. (vinka) ID 5640
.
mimibazar.sk/vinka
Oblasť: NĚMECKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 22.8.2006
Naposledy: 19.1.2023 11:37
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 90
RODINNÉ FOTOGRAFIE 30
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 74
NÁVODY 0

KURACIE MÄSO A HYDINA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Kurča s horčicovou kôrkou


[ recept č. 851 zo dňa  ]


Kurča s horčicovou kôrkou


POTREBNÉ PRÍSADY

maslo na vymastenie formy, kurča (cca 1,5 kg), soľ, mleté čierne korenie, 1/2 cibule, 1 strúčik cesnaku, 1 PL masla alebo margarinu, 75g čerstvých omrviniek z bieleho chleba alebo strúhanky, 2PL čerstvej petržlenovej vňate, 4 PL majonézy prípadne tatarskej omáčky, 2 lyžičky dijonskej (pikantnej) horčice

POSTUP PRÍPRAVY

Za necelú hodinku máte kuriatko na stole :)...

(Ja som robila menšiu dávku, kedže nas je doma malo... Ale rozpis mate na cele kuriatko...)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Pripravíme si ingrediencie + samozrejme umyté naporciované kurča....


Gril alebo horne zahrievanie v rúre si zapneme na 250°C. Ohňovzdornú misu si vymastíme maslom. Naporciované kurča si osolíme a okoreníme a vložíme do misy kožou nadol.


Grilujeme asi 20 minút v 15cm vzdialenosti od tepelneho zdroja, kým kúsky kurčaťa pekne nezhnednú a nie sú takmer hotové. Asi v polovici pečenia kusy kurčaťa obrátime....


Kým sa kuriatko pečie (griluje), nasekáme si cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať nadrobno...


V malom hrnci si roztopime na miernom ohni maslo, pridáme cibuľu a cesnak a dusíme pod pokrievkou asi 5 min (občas premiešame).


K udusenej cibuľke a cesnaku pridáme petržlenovú vňať...


...strúhanku alebo čerstvé omrvinky a ostavíme hrniec bokom...


Zmiešame si majonézu s horčicou...


Po uplynuti tych 20 minút. Kurča zase obratime kožou dole a grilujeme ešte 5 min.


Kurča opäť otočíme, natrieme horčicovo-majonézovou zmesou (netreba ňou šetriť, môžete urobiť aj viac tejto zmesy ako je v rozpise...). Posypeme petržlenovou zmesou a dáme pod gril este asi na 3 min. zapiecť, kým sa nevytvorí hnedastá kôrka...


Hotové kuriatko podávame... podľa múdrej knižky sa k tomu hodí varená brokolica alebo karfiol ako priloha... My ako klasici si k tomu dávame radšej zemiaky :-P a trošku brokolice "na ozdobu" ;)...



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Cucoriedkove lievance s medovou omackou | Kurča s horčicovou kôrkou | Bananovo-orieskovy chlebik >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jarmila C. (ciglanova) ID 9282 (20.7.2007, 20:39)
Skusila a mozem odporucat. Jednoduche na pripravu a naozaj velmi chutne... (clamp)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (18.1.2007, 20:30)
Evka...to vyzera dobre...si obednávam, ked dondeš na východ :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (19.1.2007, 17:38)
:-D
Jasne pocestujem s hrncami :-P...a dame si (PL) (D) (C)
ODPOVEDAŤ
Norika F. (1fifinka1) ID 649, mimibazar.sk/1fifinka1 (18.1.2007, 9:30)
ja tento recept evka skusim...nahodou som rada ze medzi vsetkymi tymi prsickami sa naslo aj nejake stehienko ..... (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (18.1.2007, 9:39)
No dufam,ze porotkyne vyskusaju ;-)...
Inac nemusi byt iba stehienko, v pohode cele kuriatko naporciovane..., len ja varim v malych davkach, cele kura by sme jedli dlho doma :-D
ODPOVEDAŤ
Norika F. (1fifinka1) ID 649, mimibazar.sk/1fifinka1 (18.1.2007, 10:14)
no, ja zasa musim niekedy aj dve kurence, jedno je malo...ale dobre ze si napisala, skusim to s celym kuriatkom :-P cez vikend potom pridam dokaz a napisem ako chutilo (C)
ODPOVEDAŤ
Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (18.1.2007, 9:28)
S tymto asi nevyhram :'(, ked citam ostatne recepty ;-)... Ale v ramci rozsirenia kuracich receptikov je to fajn :-P
ODPOVEDAŤ
Zuzka R. (zuzulien) ID 835, mimibazar.sk/zuzka (18.1.2007, 12:16)
presne, o to ide, že všetci veľa varime z kuracinky ale treba to obmienat, lebo už by nam to liezlo hore krkom., tak je dobre získať nový receptík....toto sa mi zapacilo, isto vyskusam.... ;-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu