. .. .. .. .. .. .
. .

Jáhelník s marhuľami - RECEPT 8414

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZLEPKOVÁ DIETA

ID 19881 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Jáhelník s marhuľami


[ recept č. 8414 zo dňa  ]


Jáhelník s marhuľami


POTREBNÉ PRÍSADY

kompotované alebo čerstvé marhule*10 dkg jáhel.......neviem slovenský názov,dostať v DM drogerie alebo v hypermarketoch v oddeleniach so zdravou výživou*2 PL hnedého cukru*2 vajíčka-možme nahradiť1 PL solamylu*2 dl vody*20 g hery*1 Čl prášku do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

v obr.Jáhle neosahujú lepok,majú veľa vitamínov vrátane železa.Zlepšujú stav pokožky.Rozmixované jáhle možeme použiť ako zahusťovadlo do polievok a omáčok.


Jahle=proso=pšeno


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Cez noc si namočíme jáhle....
....a na druhý deň ich uvaríme aj s vodou v ktorej boli do kaše-asi 15 minút....necháme vychladnúť...
Zapneme rúru na 180 stupňov....do misy dáme hnedý cukor....
....pridáme heru...vymiešame do peny....
....pridáme žĺtka....
.....pridáme na kašu uvarené jáhle....
...a tuhý sneh z 2 bielkov....
...a ešte 1 ČL PDP.
....zmes vylejeme do krúhlej formy,ktorú sme vystlali papierom na pečenie.....
....na vrch poukladáme odkvapkané marhule..
....pečieme asi 1 hodiny,kým povrch nezozlátne.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< STERILIZOVANÁ ČERVENÁ KAPUSTA k pečenému mäsu /polotovar/ | Jáhelník s marhuľami | Tofu po čínsky >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (26.1.2010, 20:18)
Lubka, výborné ... som tu našla tento receptík musela som vyskúšať , my proso ľúbime http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=654413 ... ja som asi toška viac rozvarila proso ale inak (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (26.1.2010, 20:26)
ano?Super bomba,fantastikus.................som rada,ze Vam chutilo. (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (3.11.2008, 16:56)
Ahoj Ľubik, ak to chutí ako ryžový nákyp tak to musí byť dobré...niečo podobné som robila ale z pohánky a tiež bolo fajn
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (3.11.2008, 17:00)
Ahoj Gabika.Nasla som recept,tak som skusala v sobotu.Celkom mi to chutilo,nie moc sladke,aj muzicek zjedol.Ale zasa ryzovy nakyp ani jeden z nas nemusime.My teraz skusame take zdravsie veci. (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
andrea o. (hillary) ID 61659 (3.11.2008, 12:37)
Ahoj Lubica koláčik vyzerá moc zdravo a chutne (Y). A jáhle je po slovensky proso :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (3.11.2008, 16:40)
no vidíš,viem,ze sa to vyrába z prosa,takže prosovník???? :-D :-D :-DJe to dobručké,mne to chutilo,manžel skor,ze mu to chuti ako ryzovy nakyp.Ale je to urcite zdrave.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu