končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
SLADKÉ JEDLÁ |
Eleonóra K. (deniseee) ID 1443 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) Buchty pečené na plechu[ recept č. 8317 zo dňa 29.10.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg múky polohrubej + múku na pomúčenie pracovnej plochy, mlieko - majte pripravený liter, i keď celý neminiete, 1 kocka droždia, kryštál. cukor, soľ, 150 ml. oleja (pokojne dajte od oka), 2 vajcia, dobrý džem či lekvár, alebo maková plnka, čo kto ľúbi POSTUP PRÍPRAVY v obrázkoch OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Najprv si prichystajte, čo všetko budete potrebovať, aby ste na nič nezabudli. Pripravíme si kvások. Do šálky dajte dve kopcovité lyžice kryštál. cukru a na cukor rozdrobte kocku droždia. Toto zalejte vlažným mliečkom, premiešajte a nechajte chvíľku rásť Kým kvások narastie, vložte do misky kysky múku, takmer celé kilo, nechajte len trošku, ktorou vypracované cesto poprášite, aby sa neprilepilo na utierku, či vrch uzavretej nádoby. Na múku môžte dať lyžičku soli (mini lyžičku), a tiež aspon polievkovú lyžičisko kryštál. cukru (áno, naozaj aj do cesta, nielen do kvásku) Ďalej pridajte dve vajíčka a tiež potrebný olej Kým sme toto spravili, narástol nám kvások, až mal krásnu čapicu. Kvások pridajte do múky, prilejte aj mlieko, a začnite spracúvať cesto rukou. Koľko pridať mlieka sa nedá presne povedať, pretože vždy je to inak, a tak sami uvidíte, kedy bude mať cesto tú správnu konzistenciu Teraz cesto vypracujte, kým nie je polotuhé, hladké, skvelé na hnetenie, také príjemné... Aby sa vám cesto neprilepilo na utierku, ktorou prekryjete vrch nádoby, resp. na vrchnák, poprášte ho zvyšnou múkou. Zatvorte a nechajte kysnúť Dnes ma detičky trošku pozabávali dlhšie a tak sa cesto rozhodlo, že pôjde na vandrovku. Našťastie, som to zbadala, a tak sa nič nestalo :) Teraz je čas pripraviť si plech, do ktorého budeme buchty ukladať. Jednoducho si ho vymastite, alebo vyolejujte, netreba vôbec vymúčiť. Cesto si zatial vyberieme na pracovnú plochu, ja som najprv pracovala s jednou polovicou, potom s druhou, vyvaľkáme a nakrájame ho na štvorce, či obdĺžniky, ako sa komu podarí. Do stredu každého štvorca dajte džem či lekvár, a potom proste zdvihnite k sebe cípy, polepte, aby džemík nevytiekol pri pečení, a keďže sa bude ten spodok trošku lepiť, tak v okolitej múke môžte vzniknutý batôžtek trošku vyguľkať. Vyguľkané, pripravené buchtičky poukladáme na plech, a necháme chvíľočku odpočívať. Potom pokvapkáme vrch olejom, a ten rozotrieme na každú buchtičku, nech sú pekné lesklé. Takto pripravené buchtičky vložíme do vyhriatej rúry (160 °C). Pečieme, kým vrch každej krásne nezozlatne. Všetky naše buchtičky pripravené ísť do trúby. A tu už sú hotové. Vrch upečených buchtičiek zvyknem pohladkať cukrovou vodou, ale môžte ich aj nechať tak, a prípadne pocukriť práškovým cukrom, fantázii sa medze nekladú. Dobrú chuť. (My sme nabalili aj našej malej varovkyni, a tiež Filipko už papká, takže už tretina plechu chýba - snáď vám budú chutiť rovnako) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Marianna M. (RIANA12) ID 35894 (1.9.2011, 10:24) |
aj ja sa pridavam, vyborne buchty |
ODPOVEDAŤ |
Silvia M. (sylweliee) ID 48666, mimibazar.sk/sylweliee (4.7.2009, 18:33) | |
..dnes som ich piekla.. su uuuuzasneee... | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana Š. (women) ID 53936 (23.4.2009, 10:48) |
kysnuté cesto bola moja pohroma ..... ale to Tvoje sa podarilo úplne fantasticky , buchty boli ,ako z rozprávky od babičky ..... chutili každému a veľmi rýchlo sa spapali ....ĎAKUJEM |
ODPOVEDAŤ |
Monika K. (Monchichita) ID 88482 (23.3.2009, 8:37) |
Prvý krát v živote som robila buchty a musím povedať, že podľa tohto receptíku boli ešte lepšie ako mamine. Dokonca aj môj mužíček sa ich nevedel dojesť a to sladke nema rad |
ODPOVEDAŤ |
Andrea P. (adulator) ID 22449 (4.2.2009, 17:01) |
Buchtičky sú výborné to som sa dlho odhodlávala ,lebo sa mi nikdy nepodarili, ale tieto sú super aj cukrová vodička je super, ostali pekne mäkučké....... |
ODPOVEDAŤ |
Michaela K. (akira13) ID 28932, mimibazar.sk/akira13 (17.1.2009, 8:14) | |
práve mi odpočíva cestíčko, nemám misku kysku a zistila som, že celkovo jedinú veľkú misu mám naplno využitú, musela som vymyslieť náhradné riešenie- a tak mám už využitý aj lavór na prádlo PS: napíšem ako chutili, ale už teraz máte Eli odomňa obrovitanananánske plus- receptík krásne rozpísaný, dokonca tak, že sa mi prvý raz v živote podaril krááááásny kvások Dúfam, že aj zvyšok roboty mi pôjde tak krásne od ruky Zatiaľ Ď A K U J E M ! ! ! |
|
ODPOVEDAŤ |
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (29.10.2008, 17:02) | |
ODPOVEDAŤ |
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (29.10.2008, 14:05) | |
mnamky, take buchty milujem. snad nazbieram odvahu a upeciem aj vlastne vyzeraju nadherne |
|
ODPOVEDAŤ |