. .. .. .. .. .. .
. .

Marinovaná hliva s ryžou - RECEPT 814

Slávka K. (slavenka) ID 760
.
mimibazar.sk/slavenka
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.8.2005
Naposledy: 22.3.2020 15:58
Aktualizácia: 19.3.2015 14:15
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 35
RODINNÉ FOTOGRAFIE 143
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 168
NÁVODY 2

HUBY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)


Marinovaná hliva s ryžou


[ recept č. 814 zo dňa  ]


Marinovaná hliva s ryžou


POTREBNÉ PRÍSADY

*hliva ustricová 300g, soľ, olej na pečenie, 2cibule, 1strúčik cesnaku, ryža (2 sáčky na varenie), pšeničké klíčky mleté 50g, čínska kapusta podľa chuti,
MARINÁDA: 1lyžica sójovej omáčky, 1lyžička oregána, 1lyžička bazalky, 1lyžička kari,2lyžice rastlinného oleja, 1lyžica dijonskej horčice, trošku vegety


POSTUP PRÍPRAVY

Hliva ustricová je vraj poklad medzi hubami. Tak som si kúpila 300g pokladu. Jej zloženie vraj blahodárne pôsobí na ľudský organizmus, regeneruje bunky a posilňuje imunitu. Obsahuje beta - 1,3 - D glukany , ďalej celý rad vitamínov, potrebných stopových prvkov (železo, jód, selen, draslík atd.), mastné kyseliny, proteiny, steroly a v neposlednom rade tiež vlákninu, ktorá z tela odstraňuje usadené škodliviny. Vraj ju treba pravidelne konzumovať. Nevhodná je však pre deti mladšie ako 3 roky!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Priravíme si marinádu ...sójová omáčka, bazalka, rasca, oregano, kari, horčica a olej....


premiešame....


Hlivu umyjeme, odstránime tvrdé vnútorné časti....


nakrájame na rezančeky....


dáme do marinády a necháme marinovať :)


Do vody dáme variť ryžu s klinčekami.
Na oleji popražíme cibuľku a cesnak. Do toho vložíme marinované huby. (nemusíte dávať všetok olej, ak sa Vam podarí, dajte ho preč)


Pri opekaní nám huby pustia šťavu. Restujeme aspoň 15-20minút. Šťava sa postupne odparí.


Do masy pridáme na rezance nakrájanú čínsku kapustu a krátko porestujeme.


Zahustíme klíčkami a hneď odstavíme :)


Zmiešame s uvarenou ryžou a hotovo .



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Bravčové v sladkokyslej zelenine | Marinovaná hliva s ryžou | Rýchlo, jednoducho a hlavne zdravo :) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Darina B. (danda3) ID 104195 (5.5.2012, 8:51)
Robila som minulý víkend, perfektné jedlo, pridala som ešte brokolicu a ryžu som dala natural, určite som nerobila posledný krát. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (5.5.2012, 19:44)
Tak to mohlo byť super s brokolicou :) [A]
ODPOVEDAŤ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (1.2.2011, 12:28)
super receptík (Y)
ODPOVEDAŤ
Nina H. (ny-na) ID 35970 (20.12.2010, 9:04)
Slávka, ďakujem za inšpiráciu, lepšie "rizoto" som v živote nejedla...hlivu som pripravovala prvýkrát, priateľ si pochutnal :) fakt skvelý a hlavne lacný a rýchly recept. Určite zopakujem, pridávam do jedálnička :) Vďaka. Nina
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (20.12.2010, 19:30)
Som rada, že si aj hliva nachadza miesto v jedalnicku :)
ODPOVEDAŤ
Zuzana Č. (ZuzulienkaC) ID 30772, mimibazar.sk/zuzulienkac (9.5.2009, 1:12)
Slavka, v zozname surovin nie su klinceky... kolko ich dat do ryze? *-)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (9.5.2009, 15:38)
netreba vela ...staci jeden ci dva :) je to dost vonave :-$ (child8)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (bakuska) ID 1159, mimibazar.sk/bakuska (12.1.2007, 22:49)
Dakujeme za zdravy receptik (K). Kedysi som hlivu robievala pravidelne, stary otec ju chodieval kupovat do Novak do bane, tam ju pestuju......ale pred necelym rokom zomrel :'( a veru som ju odvtedy nerobila :-(. Urcite vyskusam ;-), ja som robila vacsinou na smotane s haluskami, aj to je mnamka :-P (PL)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (12.1.2007, 22:54)
ahoj Adi...ved preto som skúsila zmenu :-) Vraj je hliva velmi zdrava.... :-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana L. (zuzanabed) ID 4955, mimibazar.sk/zuzanabed (12.1.2007, 19:20)
Práve včera som si listovala v knihe Návod na prežitie pre muža od Dr. Bukovského a v kapitole o imunitnom systéme spomínal ako vhodnú potravinu na podporu imunity aj hlivu. Tak som si povedala, že musím pohľadať nejaký receptík. Tento Tvoj vyzerá zaujímavo, už som si ho uložila a určite vyskúšam. :-)
ODPOVEDAŤ
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (upravené 12.1.2007, 20:00)
Zuzka, bolo to dobre...take netradicke, len som dala dost veľa oleja, lebo som si myslela, ze hlivu musim mať celú namočenú v oleji...ale netreba....ozaj staci, malo :-) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana L. (zuzanabed) ID 4955, mimibazar.sk/zuzanabed (12.1.2007, 19:29)
Vďaka za radu. (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu