
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ZAVÁRANINY |
Martina M. (mmj) ID 19672 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Jabkovo-bazový džem z báječnej ženy[ recept č. 7926 zo dňa 14.10.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 600g zrelých plodov bazy čiernej , 400g jabĺk, 500g kryštálového cukru, 1čl škorice, 2-3 klinčeky , 1 balíček Gelfixu POSTUP PRÍPRAVY Strapce so zrelými bobuľami dôkladne umyjeme a oberieme. Pomôžeme si vidličkou. Bobule varíme vo väčšom hrnci 20 min, potom pridáme očistené na kocky nakrájané jablká, cukor klinčeky a škoricu. Varíme kým sa jablká nerozvaria a hmota nezhustne pridáme gelfix. Plníme do teplých pohárov. Dobre uzatvoríme necháme 3-4 hodiny otočené hore dnom, prípadne sterilizujeme 20 min pri 85 °C. Môžeme variť aj z čistých bobúľ bazy Pozor surové sú bobule sú pre deti jedovaté. Účinky jedu sa strácajú pri teplote nad 80 °C potom môžu ich papať aj drobci. Sú výborné na vypotenie a sú vynikajúce pri zápche. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
NINA R. (ARABSKY KON) ID 102653 (9.7.2013, 17:13) |
Waw,uz aj idem hladat bazu na okoli ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
zuzana b. (Langley) ID 128110 (3.8.2011, 12:26) |
presne totok som hladala, dakujem moc ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (19.8.2010, 18:02) |
woow, toto je ale super napad, uz to mam odlozene, tetnto rok sa nam neurodilo moc jahod, ceresne neboli vobec, a bazu mame vsade ako burinu, tak predsa bude dzemu na zimu ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina M. (mmj) ID 19672 (20.8.2010, 20:39) |
a je aj zdravý ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Aneta M. (tupinka) ID 99609 (2.7.2010, 14:01) |
Prosim Vas a aky Gelfix? Je ich viac druhov.Ten 1:1 alebo 2:1 alebo 3:1.Dakujem Aneta ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina M. (mmj) ID 19672 (2.7.2010, 14:42) |
2:1 je to na kilo ovocia pol kila cukru | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Aneta M. (tupinka) ID 99609 (19.8.2010, 15:45) | |
dakujem velmi pekne,vyskusam.papa | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Helena J. (cuckaf) ID 63725 (11.8.2009, 17:08) |
Na záhrade máme bázu a už teraz hľadám recepty. Len by ma zaujímalo, či môžem tento džem robiť aj v domácej pekárni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina M. (mmj) ID 19672 (11.8.2009, 18:59) |
no to neviem ja som ho robila normálne v hrnci, ale po mojich skúsenostiach s pekárničkou možeš skúsiť, len ja by som jablká pridala neskôr aby sa nerovarili. ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Helena J. (cuckaf) ID 63725 (upravené 18.8.2009, 23:49) | |
Musím ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (16.10.2008, 8:09) |
vyzerá senzačne a bazu mám rada, voľakedy mi ju mamka dávala na "krvinky" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |