. .. .. .. .. .. .
. .

Zemiakové osúchy - RECEPT 7636

Andrea O. (AďaO.) ID 5041
Oblasť: Sliač
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 21.7.2006
Naposledy: 30.4.2024 10:46
Aktualizácia: 27.10.2011 14:04
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 118
RODINNÉ FOTOGRAFIE 90
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 243
NÁVODY 6

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)


Zemiakové osúchy


[ recept č. 7636 zo dňa  ]


Zemiakové osúchy


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg polohrubej múky, 1 droždie, soľ, trošku cukru, 1/2 rozpustenej Hery, 1/2 - 3/4 litra mlieka, 2 vajcia. Plnka: približne 1,2 kg očistených zemiakov, veľa cibule, cesnak, majorán, soľ, mleté čierne korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Z prísad spracujeme kysnuté cesto (radšej vláčnejšie, ako ubité) a necháme vykysnúť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Odporúčam ešte pred cestom pripraviť plnku. Zemiaky uvaríme klasickým spôsobom v osolenej vode.


na masti speníme do sklovita veľa cibule (dá veľmi dobrú chuť), neskôr pridáme pretlačený cesnak - tiež podľa chuti, majorán, mleté čierne korenie, soľ a výborné sú aj škvarky.


zemiaky po zliatí vody popučíme bez mlieka a masla tak, aby bolo sem-tam cítiť aj kúsky zemiakov a nakoniec do nich pridáme cibuľovú zmes. Tým máme plnku hotovú a nemala by byť suchá.


vykysnuté cesto rozvaľkáme, rozdelíme na štvorce, naplníme plnkou a uzatvoríme ako buchty. Plnkou nešetríme.


spojenou časťou ukladáme na vymastený plech a "rozťapkáme" na osúchy


potrieme rozpustenou Herou alebo masťou, nájdeme niekoho, kto Vám bude posýpať rascou, sezamom alebo syrom. Môžeme vrch ešte trošku osoliť.


necháme ešte trošku podkysnúť a potom šups s plechmi do rúry. Pečieme do ružovkasta.


no a stačí už len konzumovať. Výborne sa hodí ku kyslej fazuľovej polievke.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Kytica na zjedenie | Zemiakové osúchy | Ďakujem za inšpiráciu >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (10.2.2019, 0:08)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (9.2.2019, 6:25)
vyskúšam
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Hanka K. (Kohan) ID 315, mimibazar.sk/kohan (11.11.2010, 13:50)
jéj, tieto robievala aj moja babka .... úžasné (Y) (Y) (Y)
ďakujem za pripomenutie, určite si ich urobím :-)
ODPOVEDAŤ
Lívia Č. (cicka76) ID 56030, mimibazar.sk/cicka76 (11.11.2010, 13:20)
(L) (L) (L) cesto zmákla domáca pekáreň, ale cestíčko OK, odporúčam (clamp)
CHUTNÉ !!!!
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Terezia S. (tessa04) ID 56840 (26.8.2009, 18:13)
(clamp) mnaam, su vynikajuce..ja som ich dnes robila uz 3x a vzdy sa po nich len zaprasi..super receptik!!! (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (2.10.2008, 7:48)
už aj odkladám, vyzerá to skvele (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea O. (AďaO.) ID 5041 (2.10.2008, 7:50)
Potom daj vedieť, či chutilo (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu