Linda D. (Lindda D.) ID 51086 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Kuracie ragú v pomarančovej omáčke
[ recept č. 7438 zo dňa 19.9.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
600g kuracích pŕs, asi 200g jarných cibuliek, 250g hlivy ustricovej ( v tomto prípade šampiňónov), 2 pomaranče, olej, soľ, mleté čierne korenie, 1/8 bieleho vína, 2 lyžice pomarančového džemu, 1 kyslá smotana, petržlen alebo iné sušené bylinky, cestoviny- hrubé točené rezance
POSTUP PRÍPRAVY
Trochu exotické a chuťovo výrazné jedlo, vhodné na nedeľu alebo pre "vzácne" návštevy :-)))
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Takže toto všetko nakúpiť... |
![]() |
Na úvod si urobíme tie "piplavé prácičky". Nastrúhame kôru z jedného pomaranča a vytlačíme z neho šťavu.... |
![]() |
...našikmo nakrájame cibuľky, očistíme a nakrájame hríbiky-šampiňóny... |
![]() |
Pokrájame kuracie prsíčka na väčšie kocky, prudko orestujeme na rozpálenom oleji, osolíme, okoreníme a vybereime na teplé miesto. |
![]() |
Do výpeku vložíme nakrájané cibuľky, prisáme kúsky hríbikov a za občasného miešania dusíme asi tak 8 minút. |
![]() |
Do tejto zmesi pridáme kuracie kúsky a zalejeme pomarančovou šťavou... |
![]() |
... aj vínečko prilejeme... |
![]() |
... pridáme aj zopár kúskov na tenko pokrájanej pomarančovej kôry z druhého pomaranča (dužinu použijeme na ozdobenie). |
![]() |
Kyslú smotanu pomiešame s pomarančovým džemom a pridáme ho do zmesi. Pekne pomiešame... |
![]() |
Do zmesi primiešame sušený petržlen - ja som dala pažítku a štipku provensálskeho korenia a keď sa bude zdať, že je to pririedke na Váš vkus, zahustíme škrobovou múčkou... majme na mysli, že sa jedlo podáva na cestovinách, tak zas trochu "tekuté" to môže zostať. |
![]() |
A takto to vyzerá na záver....! Zabudla som odfotiť cestoviny počas prípravnej fázy, ale veď, žienky, poznáte hrubé točené rezance, nie? :-) A súdiac podľa mojich predošlých receptov hádajte s čím ešte podávame??? Áno :-) S bielym vínkom! dobrú chuť! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |