
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Linda D. (Lindda D.) ID 51086 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Kuracie ragú v pomarančovej omáčke[ recept č. 7438 zo dňa 19.9.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 600g kuracích pŕs, asi 200g jarných cibuliek, 250g hlivy ustricovej ( v tomto prípade šampiňónov), 2 pomaranče, olej, soľ, mleté čierne korenie, 1/8 bieleho vína, 2 lyžice pomarančového džemu, 1 kyslá smotana, petržlen alebo iné sušené bylinky, cestoviny- hrubé točené rezance POSTUP PRÍPRAVY Trochu exotické a chuťovo výrazné jedlo, vhodné na nedeľu alebo pre "vzácne" návštevy :-))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Takže toto všetko nakúpiť... ![]() Na úvod si urobíme tie "piplavé prácičky". Nastrúhame kôru z jedného pomaranča a vytlačíme z neho šťavu.... ![]() ...našikmo nakrájame cibuľky, očistíme a nakrájame hríbiky-šampiňóny... ![]() Pokrájame kuracie prsíčka na väčšie kocky, prudko orestujeme na rozpálenom oleji, osolíme, okoreníme a vybereime na teplé miesto. ![]() Do výpeku vložíme nakrájané cibuľky, prisáme kúsky hríbikov a za občasného miešania dusíme asi tak 8 minút. ![]() Do tejto zmesi pridáme kuracie kúsky a zalejeme pomarančovou šťavou... ![]() ... aj vínečko prilejeme... ![]() ... pridáme aj zopár kúskov na tenko pokrájanej pomarančovej kôry z druhého pomaranča (dužinu použijeme na ozdobenie). ![]() Kyslú smotanu pomiešame s pomarančovým džemom a pridáme ho do zmesi. Pekne pomiešame... ![]() Do zmesi primiešame sušený petržlen - ja som dala pažítku a štipku provensálskeho korenia a keď sa bude zdať, že je to pririedke na Váš vkus, zahustíme škrobovou múčkou... majme na mysli, že sa jedlo podáva na cestovinách, tak zas trochu "tekuté" to môže zostať. ![]() A takto to vyzerá na záver....! Zabudla som odfotiť cestoviny počas prípravnej fázy, ale veď, žienky, poznáte hrubé točené rezance, nie? :-) A súdiac podľa mojich predošlých receptov hádajte s čím ešte podávame??? Áno :-) S bielym vínkom! dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |