. .. .. .. .. .. .
. .

Kuracie ragú v pomarančovej omáčke - RECEPT 7438

Linda D. (Lindda D.) ID 51086
.
Oblasť: Nové Zámky
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.7.2008
Naposledy: 3.4.2013 21:02
Aktualizácia: 2.8.2012 6:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 58
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 21
NÁVODY 0

KURACIE MÄSO A HYDINA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Kuracie ragú v pomarančovej omáčke


[ recept č. 7438 zo dňa  ]


Kuracie ragú v pomarančovej omáčke


POTREBNÉ PRÍSADY

600g kuracích pŕs, asi 200g jarných cibuliek, 250g hlivy ustricovej ( v tomto prípade šampiňónov), 2 pomaranče, olej, soľ, mleté čierne korenie, 1/8 bieleho vína, 2 lyžice pomarančového džemu, 1 kyslá smotana, petržlen alebo iné sušené bylinky, cestoviny- hrubé točené rezance

POSTUP PRÍPRAVY

Trochu exotické a chuťovo výrazné jedlo, vhodné na nedeľu alebo pre "vzácne" návštevy :-)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Takže toto všetko nakúpiť...
Na úvod si urobíme tie "piplavé prácičky". Nastrúhame kôru z jedného pomaranča a vytlačíme z neho šťavu....
...našikmo nakrájame cibuľky, očistíme a nakrájame hríbiky-šampiňóny...
Pokrájame kuracie prsíčka na väčšie kocky, prudko orestujeme na rozpálenom oleji, osolíme, okoreníme a vybereime na teplé miesto.
Do výpeku vložíme nakrájané cibuľky, prisáme kúsky hríbikov a za občasného miešania dusíme asi tak 8 minút.
Do tejto zmesi pridáme kuracie kúsky a zalejeme pomarančovou šťavou...
... aj vínečko prilejeme...
... pridáme aj zopár kúskov na tenko pokrájanej pomarančovej kôry z druhého pomaranča (dužinu použijeme na ozdobenie).
Kyslú smotanu pomiešame s pomarančovým džemom a pridáme ho do zmesi. Pekne pomiešame...
Do zmesi primiešame sušený petržlen - ja som dala pažítku a štipku provensálskeho korenia a keď sa bude zdať, že je to pririedke na Váš vkus, zahustíme škrobovou múčkou... majme na mysli, že sa jedlo podáva na cestovinách, tak zas trochu "tekuté" to môže zostať.
A takto to vyzerá na záver....! Zabudla som odfotiť cestoviny počas prípravnej fázy, ale veď, žienky, poznáte hrubé točené rezance, nie? :-) A súdiac podľa mojich predošlých receptov hádajte s čím ešte podávame??? Áno :-) S bielym vínkom! dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Rybie filé zapečené s cestovinami | Kuracie ragú v pomarančovej omáčke | "Prekvapivé" kuracie ragú >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu