. .. .. .. .. .. .
. .

Dukátové buchtičky troska inak - RECEPT 7424

ÚČET BOL POZASTAVENÝ
NEÚPLNÁ REGISTRACE
Katarína *. (kacena1) ID 3623
.
Oblasť: Bratislava
Registrácia: 25.4.2006
Naposledy: 19.8.2009 8:24
Aktualizácia: 20.7.2009 21:16
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 6
RODINNÉ FOTOGRAFIE 5
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 6
NÁVODY 0

SLADKÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Dukátové buchtičky troska inak


[ recept č. 7424 zo dňa  ]


Dukátové buchtičky troska inak


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej muky, 3 dg drozdia, asi 2 dcl mlieka, 100 g masla, 110 g praš.cukru, štipka soli, 3 žĺtky, rum, 1 vanilkovy cukor, (2 lyžice hrozienok,kto nema rad nemusi davať) mletá škorica, maslo na vymastenie plechu KRÉM: 0,5 L mlieka, 2 žĺtky, 7 dg práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 2 PL maizény, rum

POSTUP PRÍPRAVY

Do múky zamiešame v mlieku vykysnuté droždie, roztopené maslo, soľ, 5 dg praskového cukru, vanilkový cukor, žĺtky,rum (môže byť aj esencia). Podľa potreby pridáme vlažné mlieko. Cesto nemá byť príliš mäkké, ked je cesto dobre prepracované necháme ho kysnuť asi 30 minút na teplom mieste (kto ma kysku vie presne kedy cesto je vhodne na spracovanie). Vykysnuté cesto na doske rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm,potom ho potrieme roztopenym maslom, posypeme práškovým cukrom, mletou škoricou (môžu byt aj hrozienka). Cesto zrolujeme ako na roladu. Potom závitky rozrežeme na dielce asi 1-1,5 cm. Poukladáme na vymastený plech,pričom ešte každy kusok pomastime. Na plechu ich ešte necháme stáť asi 15 minút troška kysnúť, až potom upečieme. Pečiem do zlatovova asi 30 minút pri teplote 180 C.
POSTUP K PRÍPRAVE KRÉMU:
V troške studeného mlieka žĺtky s maizénou, práškovým cukrom a vynilkovým cukrom a vlejeme do zvšného mlieka čo sme dali zohrievať. Uvaríme hustejší krem, môžeme pridať aj rum. Ak sa vam už nechce variť krém postačí aj uvarený klasický vanilkovy puding len redší.............

Prajem dobrú chuť
<< LASANE | Dukátové buchtičky troska inak | Malinové pokušenie >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (9.1.2017, 0:42)
(jezisek) (kolednici)
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (10.2.2012, 14:19)
^o) ^o) ^o)
ODPOVEDAŤ
gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (19.9.2008, 12:55)
Buchtičky boli veľmi dobré (Y) (Y) (Y) s dcérou sme sa rozhodli,že v pondelok bude repete,ale s kila múky.Takže kočky pečte, neoľutujete (L)
ODPOVEDAŤ
gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (19.9.2008, 11:02)
Už na nich pracujem (wash).Dám vedieť,ako sa podarili.Ďakujem za dobrý tip na dnešný obed (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (18.9.2008, 20:53)
určite som za receptííííík (L) (L)
ODPOVEDAŤ
veronika s. (verenita) ID 25061 (18.9.2008, 19:02)
receeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeept ^o) ^o) ^o) ^o) ^o) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (18.9.2008, 17:24)
ja tipujem, ze sa cesto rozvalka, posype skoricou, alebo kakaom, zvinie, nakraja a uklada vdla seba a pecie ;-)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (18.9.2008, 17:00)
Katka ano môžeš!!!! (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (Vrsovanda) ID 55880 (18.9.2008, 16:49)
Prosim pridej recept!!!!!! (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lenka M. (Lenkam) ID 128 (18.9.2008, 15:49)
Aj ja by som prosila recept,vyzerajú fajnučkovo,mňamka (clamp)!!!
ODPOVEDAŤ
Dr. Zdenka P. (zdenka131) ID 12491 (18.9.2008, 15:44)
Samozrejme si prosíme recept. Ďakujem (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu