končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Gaštanové pletencePOTREBNÉ PRÍSADY 200g gaštanového pyré; 50g práškového cukru; 100g hladkej múky; 100g masla; 2 polievkové lyžice rumu; štipka soli; 2 žĺtky; kryštálový a vanilkový cukor na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY 1; Na doske zmiešame gaštanové pyré s cukrom, múkou, maslom, rumom, jedným žĺtkom a so soľou. Vymiešame cesto zabalíme do fólie a na hodinu dáme do chladničky. 2; Z vychladeného cesta odkrajujeme rovnako veľké kúsky, ktoré dlaňou vyvaľkáme na šúlance dlhé asi 10 cm a hrubé 0,5 cm. Každý preložíme v polovici a zatočíme. 3; Pletenec potrieme žĺtkom a v rúre vyhriatej na 175 C pečieme asi 15 až 20 minút. Ešte teplé pletence obalíme v zmesi kryštálového a vanilínového cukru. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 6.12.2008, 21:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoládové rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 300g masla ( hery ); 1žĺtok; 150g práškového cukru; 80g kakaa (najlepšie je holanské ale kľudne môže byť aj klasické); 350g hladkej múky; mleté orechy- na ozdobu; čokoláda -na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Cesto vypracujeme, necháme ho troška v chlade odležať a potom na pomúčenej doske robíme šúločky a tvarujem rohlíčky. Dáme ich upiecť asi pri teplote 160- 180C ale treba na nich dávať pozor nakoľko sú tmavé aby sa vám nestalo že sa pripečú, stačí im naozaj málo. Po upečení rohlíčky necháme vychladnúť a potom končeky namáčame do rozpustenej čokolády a orechov. My robievame dvojité dávky idú ako prvé keď sa vyložia na tanier :)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 13.12.2017, 17:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
MedovníčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 450g hladkej múky; 200g práškového cukru; 120g masla ( hera, helia ); 2 celé vajíčka; 2 polievkové lyžice medu; 2 polievkové lyžice kyslej smotany; 1 kávovú lyžičku mletej škorice; 10 klinčekov - mletých ( ja som kupila korienie na medovníky a dala som tam asi 1,5 lyžičky.obsahuje to klinčeky, badian....); 1 kávovú lyžičku sódy bikarbóny POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu zmiešame a necháme chvíľku postať aby bolo cesto tuhšie. Cesto potom vyvaľkáme a na hrúbku asi 5 mm, potrieme rošľahaným vajíčkom a dáme piecť asi na 7 minút pri teplote 180- 200 stupňov. Medovníčky nestvrdnú mam to overené, ak aj ano treba ich dat v krabici na balkon ale este sa mi to nestalo. (Tieto medovníčky sme dnes piekli pre detičky do školy) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 2.12.2008, 14:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Malinové pokušeniePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY piškoty, maliny (čerstvé alebo mrazené), zlatý klas, jedno žĺtko, kryštalový cukor, kyslú smotanu POSTUP PRÍPRAVY Piškoty dáme na dno pohara (treba vyššie), z malin si urobime hustejsi sirup a to tak že asi 200g malin a 100g kryštálového cukru dave varit az kym sa neurobi ako keby džem. tento dzem nalejem na vrstvu piškot.Urobime si krem: dame varit 300ml mlieka,pridame dve lyžice kryš.cukru a jeden zlaty klas,uvarime husty puding a pred dovarením pridame jeden žĺtok,ak puding troška vychladne pridame kyslú smotanu a vymiešame jemny krem ktory dame na vrstvu piškot a džemu. Na ozdobu si treba nechat par celych malin. Dame to do chladničky vychladnuť, môže sa podavať so šlahačkou ale naozaj netreba...uvidite že jeden pohár vam stačiť nebude DOBRÚ CHUŤ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 19.9.2008, 8:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Dukátové buchtičky troska inakPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej muky, 3 dg drozdia, asi 2 dcl mlieka, 100 g masla, 110 g praš.cukru, štipka soli, 3 žĺtky, rum, 1 vanilkovy cukor, (2 lyžice hrozienok,kto nema rad nemusi davať) mletá škorica, maslo na vymastenie plechu KRÉM: 0,5 L mlieka, 2 žĺtky, 7 dg práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 2 PL maizény, rum POSTUP PRÍPRAVY Do múky zamiešame v mlieku vykysnuté droždie, roztopené maslo, soľ, 5 dg praskového cukru, vanilkový cukor, žĺtky,rum (môže byť aj esencia). Podľa potreby pridáme vlažné mlieko. Cesto nemá byť príliš mäkké, ked je cesto dobre prepracované necháme ho kysnuť asi 30 minút na teplom mieste (kto ma kysku vie presne kedy cesto je vhodne na spracovanie). Vykysnuté cesto na doske rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm,potom ho potrieme roztopenym maslom, posypeme práškovým cukrom, mletou škoricou (môžu byt aj hrozienka). Cesto zrolujeme ako na roladu. Potom závitky rozrežeme na dielce asi 1-1,5 cm. Poukladáme na vymastený plech,pričom ešte každy kusok pomastime. Na plechu ich ešte necháme stáť asi 15 minút troška kysnúť, až potom upečieme. Pečiem do zlatovova asi 30 minút pri teplote 180 C. POSTUP K PRÍPRAVE KRÉMU: V troške studeného mlieka žĺtky s maizénou, práškovým cukrom a vynilkovým cukrom a vlejeme do zvšného mlieka čo sme dali zohrievať. Uvaríme hustejší krem, môžeme pridať aj rum. Ak sa vam už nechce variť krém postačí aj uvarený klasický vanilkovy puding len redší............. Prajem dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 9.1.2017, 0:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
LASANEPOTREBNÉ PRÍSADY 1 krabica cestoviny LASANE, 500g mleté mäso, 1cibuľu, 1paradajkovy pretlak(alebo drvené rajčiny), olej, soľ, korenie, červená paprika, 2-3 cesnaky , 40dkg tvrdého syra Na Bešamel: maslo, mlieko, hladú múku, soľ, biele korenie, bazalka POSTUP PRÍPRAVY Najprv si pripravime mäso a bešamel. Na troske oleja si opražime nakrajanu na kocky cibuľu, pridame mleto mäso, ktore osolime okorenime a pridame červenu papriku. Mäso podusime a pridame pretlak alebo drvene paradajky ako kto ma rad, nakoniec este pridame pretlacene stručiky cesnaku a odstavime. Pripravime si besamel: ja na tuto davku davam liter mlieka varit, pridame asi 100g masla, nechame maslo roztopit v mlieku a zatial si pripravime asi 2-3 lyžice hl. múky rozmiešane v troske mlieka. tuto kašicku pridavame do mlieka a uvarime ako puding ale mal by to byť redšie. Potom to ochutime soľou a troškou bieleho korenia a bazalkou. Do pekača dame na spodok dna bešamel nie vela, poukladame na neho plátky lasani (davame surove nevarime) a ne mäsovúplnku aj zo šťavou, na mäso pridame troha postruhaneho syra a opakujeme postup. Bešamel , plátky lasani, mäsova plnka, strúhany syr. Vrchna a teda aj posledna čast čo je platky lasani sa konči bešamelom a strúhany syr. Nemusite sa bať že by plátky neboli uvarene je tam dostť šťavy aby sa to uvarilo. Pečie sa to asi 40 minut pri teplote 180 C. (ak mate radi rajčiny môžete na mäsovú plnku nakrajať krúžky rajčin aj tak je to dobré) ....prajem dobrú chuť OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) KOMENTÁRE (17) posledné: 24.3.2011, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |