. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

. () ID
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.1.1970
Naposledy: 1.1.1970 1:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE
RODINNÉ FOTOGRAFIE
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY
RECEPTY
NÁVODY
BLOGY
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

MÚČNIKY, POHÁRE

Gaštanové pletence



POTREBNÉ PRÍSADY

200g gaštanového pyré; 50g práškového cukru; 100g hladkej múky; 100g masla; 2 polievkové lyžice rumu; štipka soli; 2 žĺtky; kryštálový a vanilkový cukor na obaľovanie

POSTUP PRÍPRAVY

1; Na doske zmiešame gaštanové pyré s cukrom, múkou, maslom, rumom, jedným žĺtkom a so soľou. Vymiešame cesto zabalíme do fólie a na hodinu dáme do chladničky.
2; Z vychladeného cesta odkrajujeme rovnako veľké kúsky, ktoré dlaňou vyvaľkáme na šúlance dlhé asi 10 cm a hrubé 0,5 cm. Každý preložíme v polovici a zatočíme.
3; Pletenec potrieme žĺtkom a v rúre vyhriatej na 175 C pečieme asi 15 až 20 minút. Ešte teplé pletence obalíme v zmesi kryštálového a vanilínového cukru.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 6.12.2008, 21:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoládové rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

300g masla ( hery ); 1žĺtok; 150g práškového cukru; 80g kakaa (najlepšie je holanské ale kľudne môže byť aj klasické); 350g hladkej múky; mleté orechy- na ozdobu; čokoláda -na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto vypracujeme, necháme ho troška v chlade odležať a potom na pomúčenej doske robíme šúločky a tvarujem rohlíčky. Dáme ich upiecť asi pri teplote 160- 180C ale treba na nich dávať pozor nakoľko sú tmavé aby sa vám nestalo že sa pripečú, stačí im naozaj málo. Po upečení rohlíčky necháme vychladnúť a potom končeky namáčame do rozpustenej čokolády a orechov.

My robievame dvojité dávky idú ako prvé keď sa vyložia na tanier :))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 13.12.2017, 17:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Medovníčky



POTREBNÉ PRÍSADY

450g hladkej múky; 200g práškového cukru; 120g masla ( hera, helia ); 2 celé vajíčka; 2 polievkové lyžice medu; 2 polievkové lyžice kyslej smotany; 1 kávovú lyžičku mletej škorice; 10 klinčekov - mletých ( ja som kupila korienie na medovníky a dala som tam asi 1,5 lyžičky.obsahuje to klinčeky, badian....); 1 kávovú lyžičku sódy bikarbóny

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu zmiešame a necháme chvíľku postať aby bolo cesto tuhšie. Cesto potom vyvaľkáme a na hrúbku asi 5 mm, potrieme rošľahaným vajíčkom a dáme piecť asi na 7 minút pri teplote 180- 200 stupňov.
Medovníčky nestvrdnú mam to overené, ak aj ano treba ich dat v krabici na balkon ale este sa mi to nestalo.

(Tieto medovníčky sme dnes piekli pre detičky do školy)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.12.2008, 14:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Malinové pokušenie


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

piškoty, maliny (čerstvé alebo mrazené), zlatý klas, jedno žĺtko, kryštalový cukor, kyslú smotanu

POSTUP PRÍPRAVY

Piškoty dáme na dno pohara (treba vyššie), z malin si urobime hustejsi sirup a to tak že asi 200g malin a 100g kryštálového cukru dave varit az kym sa neurobi ako keby džem. tento dzem nalejem na vrstvu piškot.Urobime si krem: dame varit 300ml mlieka,pridame dve lyžice kryš.cukru a jeden zlaty klas,uvarime husty puding a pred dovarením pridame jeden žĺtok,ak puding troška vychladne pridame kyslú smotanu a vymiešame jemny krem ktory dame na vrstvu piškot a džemu. Na ozdobu si treba nechat par celych malin. Dame to do chladničky vychladnuť, môže sa podavať so šlahačkou ale naozaj netreba...uvidite že jeden pohár vam stačiť nebude DOBRÚ CHUŤ

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 19.9.2008, 8:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Dukátové buchtičky troska inak



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej muky, 3 dg drozdia, asi 2 dcl mlieka, 100 g masla, 110 g praš.cukru, štipka soli, 3 žĺtky, rum, 1 vanilkovy cukor, (2 lyžice hrozienok,kto nema rad nemusi davať) mletá škorica, maslo na vymastenie plechu KRÉM: 0,5 L mlieka, 2 žĺtky, 7 dg práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 2 PL maizény, rum

POSTUP PRÍPRAVY

Do múky zamiešame v mlieku vykysnuté droždie, roztopené maslo, soľ, 5 dg praskového cukru, vanilkový cukor, žĺtky,rum (môže byť aj esencia). Podľa potreby pridáme vlažné mlieko. Cesto nemá byť príliš mäkké, ked je cesto dobre prepracované necháme ho kysnuť asi 30 minút na teplom mieste (kto ma kysku vie presne kedy cesto je vhodne na spracovanie). Vykysnuté cesto na doske rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm,potom ho potrieme roztopenym maslom, posypeme práškovým cukrom, mletou škoricou (môžu byt aj hrozienka). Cesto zrolujeme ako na roladu. Potom závitky rozrežeme na dielce asi 1-1,5 cm. Poukladáme na vymastený plech,pričom ešte každy kusok pomastime. Na plechu ich ešte necháme stáť asi 15 minút troška kysnúť, až potom upečieme. Pečiem do zlatovova asi 30 minút pri teplote 180 C.
POSTUP K PRÍPRAVE KRÉMU:
V troške studeného mlieka žĺtky s maizénou, práškovým cukrom a vynilkovým cukrom a vlejeme do zvšného mlieka čo sme dali zohrievať. Uvaríme hustejší krem, môžeme pridať aj rum. Ak sa vam už nechce variť krém postačí aj uvarený klasický vanilkovy puding len redší.............

Prajem dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 9.1.2017, 0:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

LASANE



POTREBNÉ PRÍSADY

1 krabica cestoviny LASANE, 500g mleté mäso, 1cibuľu, 1paradajkovy pretlak(alebo drvené rajčiny), olej, soľ, korenie, červená paprika, 2-3 cesnaky , 40dkg tvrdého syra Na Bešamel: maslo, mlieko, hladú múku, soľ, biele korenie, bazalka

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si pripravime mäso a bešamel.
Na troske oleja si opražime nakrajanu na kocky cibuľu, pridame mleto mäso, ktore osolime okorenime a pridame červenu papriku. Mäso podusime a pridame pretlak alebo drvene paradajky ako kto ma rad, nakoniec este pridame pretlacene stručiky cesnaku a odstavime. Pripravime si besamel: ja na tuto davku davam liter mlieka varit, pridame asi 100g masla, nechame maslo roztopit v mlieku a zatial si pripravime asi 2-3 lyžice hl. múky rozmiešane v troske mlieka. tuto kašicku pridavame do mlieka a uvarime ako puding ale mal by to byť redšie. Potom to ochutime soľou a troškou bieleho korenia a bazalkou.
Do pekača dame na spodok dna bešamel nie vela, poukladame na neho plátky lasani (davame surove nevarime) a ne mäsovúplnku aj zo šťavou, na mäso pridame troha postruhaneho syra a opakujeme postup. Bešamel , plátky lasani, mäsova plnka, strúhany syr. Vrchna a teda aj posledna čast čo je platky lasani sa konči bešamelom a strúhany syr. Nemusite sa bať že by plátky neboli uvarene je tam dostť šťavy aby sa to uvarilo. Pečie sa to asi 40 minut pri teplote 180 C. (ak mate radi rajčiny môžete na mäsovú plnku nakrajať krúžky rajčin aj tak je to dobré) ....prajem dobrú chuť

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (17) posledné: 24.3.2011, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu