Lucia H. (gupka) ID 9968 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 551 návštěvníkov)
Krém z ľadových gaštanov alebo bielej čokolády+karamelový
[ recept č. 7420 zo dňa 18.9.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
tri 250ml šľahačkové smotany 33%, tri kusy tyčinky ľadových gaštanov ALEBO dve biele čokolády
POSTUP PRÍPRAVY
Tento krem si mozte pripravit aj s BIELOU COKOLADOU alebo KINDER TYCINKAMI, kofilou atď. Na tri slahacky stacia dve biele Milka cokolady. POSTUP*****smotany dáme do hrnca a dáme variť a už počas zohrievania pridáme ľadové gaštany a necháme prevariť, za stáleho miešania, musí chvíľu vrieť. Potom treba hmotu nechať do druhého dňa v chladničke -MINIMÁLNE 12 hodín!!! (ale kľudne aj na dlhšie) a na druhý deň vyšľahať do tuha. Je výborný do torty alebo na rezy s piškótovým cestom. Pridala som postup na výrobu karamelového krému do veterníkov, nemá chybu!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
TYČINKOVÝ:
tu nám šľahačka aj s tyčinkami vrie, treba miešať
vyšľahaný krém na druhý deň (akonáhle bude krém hustý hneď prestať šľahať aby sa nezgrcol, mne sa to ešte nestalo, ale niekomu áno)
Z BIELEJ ČOKOLÁDY:, na tortu normálnej veľkosti stačí krém aj iba z dvoch šľahačiek a jednej čokolády
KARAMELOVÝ: 6 PL kryštálového cukru necháme skaramelizovať do hneda, až začne trošku dymiť....aby mal tú správnu nahorkastú príchuť...
a hneď tam prilejeme dve šľahačky (lepšie sú horúce, menej to potom prská)
necháme karamel dobre rozpustiť a rozvariť, necháme vychladnúť a odložíme do chladna...MINIMÁLNE na 12-24 hodín!!!
po dvanásťhodinovom spánku (ale čím dlhšie, tým lepšie) v chladničke vyšľaháme...najprv je to veľmi riedke...
šľaháme na najvyšších obrátkach až do vtedy, kým nezačne hustnúť...
do tuha vyšľaný karamelový krém, chvíľu to trvá, kým sa vyšľahá....tento je najsamlepší do veterníkov
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 119 (zobrazuje sa 81-100) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
| Andrea K. (tajomna21) ID 32350, mimibazar.sk/tajomna21 (16.2.2009, 8:31) |
Lucka, tento krém som robila cez víkend na tortu, a torta bola vynikajúca , na plnku som dala banány ešte a fakt výborné, ďakujem za typ |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (17.2.2009, 19:13) |
Andrejka, rado sa stalo som rada, že chutilo ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (16.2.2009, 21:14) |
veru je skvela... ja som ju uz robila s horkou, mliecnou aj s bielou cokoladou a chystam sa aj na kinder cokoladu |
ODPOVEDAŤ |
| | | Lucia H. (gupka) ID 9968 (17.2.2009, 19:15) |
kinder čokoládky som ešte neskúšala, ale pri najbližšej príležitosti vyskúšam aj ja, toto je najjednoduchší krém aký poznám |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (18.2.2009, 17:54) |
traseny je este jednoduchsi ten sa da robit aj na poslednu chvilu na tento si clovek musi spomenut 24 hodin vopred |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Lucia H. (gupka) ID 9968 (18.2.2009, 19:37) |
fááákt no na ten som úúúúplne zabudla, robila som ho len dvakrát v živote, nikdy mi nenapadne |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (18.2.2009, 20:07) |
|
ODPOVEDAŤ |
Zuzana K. (cistko) ID 43902 (29.1.2009, 13:39) |
KED POUZIVATE TUTO PLNKU POUZIVATE AJ OVOCIE?????????????? AKE??????? AK CHCEM DAT CERSVTE, A V TOMTO OBDOBI VELKY VYBER NIEJE, MOZEM DAT POMARANCE????? NIEJE TO MOC MOKRE??????????????????? |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (29.1.2009, 15:05) |
Zuzka, ja som to s ovocím ešte nerobila ale myslím, že niektorá spomínala, že dávala banány, ale pomaranče neviem, či sa k tomu hodia |
ODPOVEDAŤ |
emilia r. (rybarovaemilia) ID 78831 (28.1.2009, 10:09) |
je vynikajúci - frederik |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (29.1.2009, 21:11) |
To ma teší, ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| mariana t. (marianka80) ID 64923 (14.1.2009, 19:53) |
Prosim vas:ked chcem robiť tortu z 3korpusov veľkosti plechu a na to 2korpusy srdiečko,stači ak urobim krem s 3 šlahačiek?Dakujem Mariana |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (14.1.2009, 20:29) |
marianka to asi stacit nebude, lebo tento krem je lepsie ked je trochu hrubsia vrstva ako pri maslovych plnkach... ja robim na rezy len z jedneho plechu a plat prekrojim na tri casti a davam krem z dvoch slahaciek a potom mi vyjde taka centimetrova vrstva kremu medzi platy a dost aj na vrch, ale samozrejme zalezi na tom, ci to bude len plnka alebo aj na vrch. na samotne plnenie by som asi urobila viac.... asi z piatich taku velku som este nerobila, len trojposchodovu okruhlu |
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (andulka2) ID 48309 (8.1.2009, 13:18) |
Ja som tento krém robila so šľahačkou z prášku, ktorá je bez cholesterolu a bez cukru a vyšľahala sa mi do tuha. |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.1.2009, 20:59) |
Anka, tak to je super tip dakujem urcite raz skusim |
ODPOVEDAŤ |
Bertova A. (Finky) ID 8784 (8.1.2009, 12:15) |
Lucka, netreba pridať stužovač, prosím? Ďakujem. Andrea |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.1.2009, 20:57) |
Andrejka netreba stuzovac, ak pouzijes slahacku 33% a nechas ju poriadne vychladit, tak sa urcite podari papa, drzim palce a nech chuti |
ODPOVEDAŤ |
| | Bertova A. (Finky) ID 8784 (8.1.2009, 22:18) |
Poobede som uvarila, ale mali u nás v Bille len od Zotta 30%, tak snáď tie 3% nebudú problém Ozvem sa, ako to dopadlo |
ODPOVEDAŤ |
| Alena Š. (Lenka7) ID 22451, mimibazar.sk/lenka7 (7.1.2009, 20:54) |
Ahoj Lucka, chcem sa spýtať, keď ho dám do torty a vlastne aj na tortu, drží na ňom poťah z cukríkov marshmalows, keď tam nejde maslo? Rada by som ho vyskúšala lebo určite nie je taký sladký ako parížsky. Vopred ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (7.1.2009, 21:05) |
alenka, nie som sice lucka, ale aj tak si dovolim napisat svoju skusenost nedavno som robila tortu pre moju malu a tiez nie sme na maslove plnky, preto som sa rozhodla pre klascky parizsky krem - uvarena slahacka s tmavou cokoladou. vsade som citala, ze plnky s vysokym obsahom vody nemaju ist pod cukrikovy potah, no napriek tomu som sa rozhodla to risknut urobila som to tak, ze tortu som naplnila a potrela celu kremom vecer pred oslavou, cez noc torta postala a potah som robila nasledujuce rano. mozem povedat, ze sa mu absolutne nic na tej slahacke nestalo, vobec sa nerozmocil, vsetko bolo faaaajn a po oslave ostala do dalsieho dna asi stvrtinka torty, a ani potahu na tej stvrtinke sa nic nestalo tu je ta moja torta: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9663&user=3078 |
ODPOVEDAŤ |
| | | Alena Š. (Lenka7) ID 22451, mimibazar.sk/lenka7 (22.1.2009, 12:21) |
Tak Julka práve som naplnila tortu a už stojí v chladničke. Zajtra ráno robím poťah. Dúfam, že sa mi všetko podarí - je to moja prvá torta - Dominika oslavuje 3 roky v sobotu. Potom nahodím foto. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.1.2009, 20:54) |
Julianecka dakujem, torticku mas nadhernu popravde som tento krem pod hmotu nerobila a asi by som ju zvonka natrela len maslom zmiesanym s cukrom ako radia tie ktore potahuju, ja som taku potahovanu tortu robila len dvakrat a nic moc tak u nas uz asi bude dlho len klasika |
ODPOVEDAŤ |
| Jiří B. (BlankaB) ID 2194, mimibazar.sk/blankabohacova (5.1.2009, 21:24) |
já se ke krému nikdy nedostanu, vždy sním dříve kaštany ....ale je výborný..... |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.1.2009, 11:41) |
dík |
ODPOVEDAŤ |
| Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (1.1.2009, 15:19) |
achooooooooj robila som ho aj z čokolady Kofila bol supiš a taktiež z jahodovej Milky skuste pa pa pa |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.1.2009, 17:23) |
ahoj, to muselo byt dobreeeee dik za tip |
ODPOVEDAŤ |
| maria v. (misa2406) ID 60887 (31.12.2008, 21:30) |
Lucka, ďakujem velmi pekne za ten fantastický receptík.Robila som orechovú tortu na vianoce podľa sto ročného receptu a ten krém tam sadol, akoby tam bol odjakživa,ďakujem veľmi ešte raz |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.1.2009, 11:55) |
Majka to som veľmi rada ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Helena B. (hela2) ID 37749 (1.12.2008, 7:20) |
tento krém som robila v sobotu do torty. Bol vynikajúúúúúúúúúúúúúúúúúci |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.12.2008, 12:48) |
Dakujem a myslim ze je aj velmi jednoduchy som rada, ze chutil |
ODPOVEDAŤ |
| | | Helena B. (hela2) ID 37749 (1.12.2008, 14:01) |
áno je veľmi jednoduchý a taký lahodný, jemný. Nie je ťažký ako maslové plnky. Tie ja veľmi nemusím. Nabudúce skúsim s bielych ľadových gaštanov. |
ODPOVEDAŤ |
| Milica K. (margoa) ID 23592 (1.12.2008, 0:20) |
mnam |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.12.2008, 12:47) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana D. (pipa) ID 2791, mimibazar.sk/pipa (30.11.2008, 19:59) |
tak tato plnka je fantastickaaaaaaa, zostava mojim favoritom vdaka za receptik |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.12.2008, 0:16) |
Zuzi to ma velmi tesi dakujem |
ODPOVEDAŤ |
Lucia B. (milinat) ID 4803 (29.11.2008, 15:24) |
ja som robila nakoniec z ladovych kastanov ale tych novych s bielou cokoladou....a ten krem bol naprosto bozsky....odporucam vyskusat takto ...mne do torty stacili 2 cokolady a 2 slahacky...mala som preistou rajo |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.12.2008, 0:15) |
Luci, tesim sa ze kremik chutil vdaka |
ODPOVEDAŤ |
| Eva B. (evban) ID 15238, mimibazar.sk/evban (24.11.2008, 19:43) |
Vyskúšala som tento krémik a bol B O Ž S K Ý !!!!! . A bolo ho toľkoooo! Mala som tie šľahačky z Lidla a vyšľahala som to v pohode ..... Torta bola super vynikoš - dala som malinový džem a aj banániky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8932&user=15238 |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.12.2008, 0:13) |
dakujem, torticka je nadherna, krasne farby, krasne pismo paradicka |
ODPOVEDAŤ |
| Jana A. (hubinka51) ID 19753, mimibazar.sk/hubinka51 (24.11.2008, 10:36) |
Proste paráda , použila som šlahačku Olma 33% |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.12.2008, 0:12) |
dakujem |
ODPOVEDAŤ |
Milada P. (Miladatt) ID 59026 (21.11.2008, 13:47) |
Minulý týždeň som robila tento krém z ľadových gaštanov a použila som šľahačku z Lidla 33%, bol vynikajúci, tento týždeň som robila, alebo skorej chcela urobiť tento krém z dvoch bielych čokolád Milka a tiež 3 šľahačky z Lidla 33% ale vôbec sa mi nevyšľahal |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (21.11.2008, 19:38) |
Miladka, to ma mrzi, mozno bola nebola uplne cerstva slahacka, alebo ju pancovali a neda sa verit, ci ma percenta alebo cerstvost ako uvadzaju aj mne sa to uz stalo |
ODPOVEDAŤ |
| | | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (21.11.2008, 23:18) |
no neviem... mne sa lidlacka slahacka doteraz vzdy vyslahala |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Lucia H. (gupka) ID 9968 (22.11.2008, 13:53) |
neviem kde sa mohla stat chyba, ja idem dnes robit z bielej cokolady, tak dufam, ze sa zajtra vyslaha |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (22.11.2008, 14:14) |
ja som naposledy robila z bielej cokolady... pouzila som obycajnu tesco cokoladu a lidl slahacku a vyslahalo sa mi to http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=376192 |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | | Lucia H. (gupka) ID 9968 (22.11.2008, 15:28) |
mnam, ta musela byt skvela |
ODPOVEDAŤ |
Milada P. (Miladatt) ID 59026 (30.10.2008, 20:39) |
Luci ozaj môžem potvrdiť, že tento krém je fakt vynikajúci, skúšala som ho v nedelu, šľahačku som tiež použila ako Deniska 33% z Lidla. |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (30.10.2008, 21:01) |
Aj ja som ju raz použila, ale potom som už neviem kde nejakú kúpila a ta sa mi nevyslahala, ale asi nebola tridsaťtripercentná, tie percentá musia byť, som rada, že chutilo dakujem |
ODPOVEDAŤ |
Katarina B. (cilka) ID 32123 (30.10.2008, 20:01) |
Lucka z bielej čokolády je to výborné,robila som už viac krát |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (30.10.2008, 20:20) |
Ano počula som o tom, len som nemala príležitosť to ešte vyskúšať, ale v novembri budem robiť tortičku a už to určite skúsim ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Lucia B. (milinat) ID 4803 (30.10.2008, 14:53) |
ja osm ju sice este nerobila..... ale vsimli ste si uz v obchodoch ladove kastany z bielej cokolady? myslite ze aj z nej by to slo....ta by mi asi viac smakla |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (30.10.2008, 20:18) |
určite to pôjde ide to aj z bielej čokolády ako aj vyššie Katka píše |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 119 (zobrazuje sa 81-100) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |