. .. .. .. .. .. .
. .

Vajíčkový rôsol - RECEPT 7373

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 51086 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Vajíčkový rôsol


[ recept č. 7373 zo dňa  ]


Vajíčkový rôsol


POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 2 fľašky nakladanej zeleniny v sladkokyslom náleve (pozor- v obchodoch je veľa druhov- obyčajná, pre diabetikov, pikantná- každý nech si zvolí, čo mu chutí), 2 balíčky mletej želatíny, 250ml plnotučného bieleho jogurtu, 200g tvarohovo-smotanového syra, 200ml šľahačkovej smotany, 100g šunky (ale ja som dala 200g- kto má doma chlapa, tak to chápe :-)), soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Je to výborná chuťovka aj pre hostí, len treba myslieť "dopredu", tuhne to cca. 12 hodín.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Takže ingrediencie.


Dáme variť vajíčka na tvrdo, scedíme nakladanú zeleninu, ale nálev si ponecháme...


Nálev totiž dochutíme soľou, mletým čiernym korením, zmiešame so želatínou a necháme napučať. Ja som pridala aj trochu vody, aby tej želatínovej zmesi bolo viac.


Nakrájame si šunku...


... aj uvarené vajíčka...


Zeleninku, šunku a vajíčka pomiešame...


Pridáme jogurt, tvarohový syr a dobre premiešame.


Smotanu do tuha vyšľaháme a pridáme k zmesi. (prepáčte za skrytú reklamu :-))


Napučanú želatínu mierne zohrejeme, necháme chvíľku postáť a tiež primiešame do zmesi.


Vencovú formu na aspik naplníme masou a v chladničke necháme cez noc stuhnúť. Mne tej masy vyšlo viac, tak som naplnila aj okolité misky. Ja som to pripravila ráno, poobede okolo 16tej sa to už dalo zjesť.


Voilá!!!! dobrú chuť! Len škoda, nemala som doma petržlen na ozdobenie.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Jablková výživa trocha inak | Vajíčkový rôsol | OČKA NA KAZDU PRILEZITOST >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (2.4.2010, 21:22)
Robila som podobné niekedy, ale s majonézou, toto je tiež určite dobrota
(velikonoce16) (velikonoce16) (velikonoce16) (velikonoce16)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (2.4.2010, 21:07)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Kinga G. (KingaG) ID 19784 (17.9.2008, 14:14)
Eňo-ňuňo :-$.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Linda D. (Lindda D.) ID 51086 (17.9.2008, 22:31)
Ďakujem, Kingi, za výstižnosť (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Iveta S. (yvett) ID 11052 (17.9.2008, 8:00)
Niečo podobné robievam aj ja len s majonézou - ale páči sa mi aj táto verzia, takže isto vyskúšam (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Linda D. (Lindda D.) ID 51086 (17.9.2008, 8:25)
Áno, majonéza má aspoň nejakú chuť, tu vďaka bielemu jogurtu treba viac dochutiť, tak veľa šťastia (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jitka A. (Jitkaa) ID 46769 (16.9.2008, 13:24)
to vypadá super,hodně lákavě (Y) to musim zkusit,dík za podrobný popis (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Linda D. (Lindda D.) ID 51086 (17.9.2008, 8:23)
Bez podrobného popisu som aj ja veľmi stratená- ešte len začínam s "kuchárskym umením", takže je to nutné... ;-) Držím palce (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu