
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CHUŤOVKY |
Linda D. (Lindda D.) ID 51086 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Vajíčkový rôsol[ recept č. 7373 zo dňa 16.9.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 2 fľašky nakladanej zeleniny v sladkokyslom náleve (pozor- v obchodoch je veľa druhov- obyčajná, pre diabetikov, pikantná- každý nech si zvolí, čo mu chutí), 2 balíčky mletej želatíny, 250ml plnotučného bieleho jogurtu, 200g tvarohovo-smotanového syra, 200ml šľahačkovej smotany, 100g šunky (ale ja som dala 200g- kto má doma chlapa, tak to chápe :-)), soľ, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Je to výborná chuťovka aj pre hostí, len treba myslieť "dopredu", tuhne to cca. 12 hodín. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Takže ingrediencie. ![]() Dáme variť vajíčka na tvrdo, scedíme nakladanú zeleninu, ale nálev si ponecháme... ![]() Nálev totiž dochutíme soľou, mletým čiernym korením, zmiešame so želatínou a necháme napučať. Ja som pridala aj trochu vody, aby tej želatínovej zmesi bolo viac. ![]() Nakrájame si šunku... ![]() ... aj uvarené vajíčka... ![]() Zeleninku, šunku a vajíčka pomiešame... ![]() Pridáme jogurt, tvarohový syr a dobre premiešame. ![]() Smotanu do tuha vyšľaháme a pridáme k zmesi. (prepáčte za skrytú reklamu :-)) ![]() Napučanú želatínu mierne zohrejeme, necháme chvíľku postáť a tiež primiešame do zmesi. ![]() Vencovú formu na aspik naplníme masou a v chladničke necháme cez noc stuhnúť. Mne tej masy vyšlo viac, tak som naplnila aj okolité misky. Ja som to pripravila ráno, poobede okolo 16tej sa to už dalo zjesť. ![]() Voilá!!!! dobrú chuť! Len škoda, nemala som doma petržlen na ozdobenie. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (2.4.2010, 21:22) |
Robila som podobné niekedy, ale s majonézou, toto je tiež určite dobrota ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (2.4.2010, 21:07) |
![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Kinga G. (KingaG) ID 19784 (17.9.2008, 14:14) |
Eňo-ňuňo ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Linda D. (Lindda D.) ID 51086 (17.9.2008, 22:31) |
Ďakujem, Kingi, za výstižnosť ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (17.9.2008, 8:00) |
Niečo podobné robievam aj ja len s majonézou - ale páči sa mi aj táto verzia, takže isto vyskúšam ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Linda D. (Lindda D.) ID 51086 (17.9.2008, 8:25) |
Áno, majonéza má aspoň nejakú chuť, tu vďaka bielemu jogurtu treba viac dochutiť, tak veľa šťastia ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jitka A. (Jitkaa) ID 46769 (16.9.2008, 13:24) |
to vypadá super,hodně lákavě ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Linda D. (Lindda D.) ID 51086 (17.9.2008, 8:23) |
Bez podrobného popisu som aj ja veľmi stratená- ešte len začínam s "kuchárskym umením", takže je to nutné... ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |