končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
CHUŤOVKY |
Linda D. (Lindda D.) ID 51086 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Vajíčkový rôsol[ recept č. 7373 zo dňa 16.9.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 2 fľašky nakladanej zeleniny v sladkokyslom náleve (pozor- v obchodoch je veľa druhov- obyčajná, pre diabetikov, pikantná- každý nech si zvolí, čo mu chutí), 2 balíčky mletej želatíny, 250ml plnotučného bieleho jogurtu, 200g tvarohovo-smotanového syra, 200ml šľahačkovej smotany, 100g šunky (ale ja som dala 200g- kto má doma chlapa, tak to chápe :-)), soľ, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Je to výborná chuťovka aj pre hostí, len treba myslieť "dopredu", tuhne to cca. 12 hodín. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Takže ingrediencie. Dáme variť vajíčka na tvrdo, scedíme nakladanú zeleninu, ale nálev si ponecháme... Nálev totiž dochutíme soľou, mletým čiernym korením, zmiešame so želatínou a necháme napučať. Ja som pridala aj trochu vody, aby tej želatínovej zmesi bolo viac. Nakrájame si šunku... ... aj uvarené vajíčka... Zeleninku, šunku a vajíčka pomiešame... Pridáme jogurt, tvarohový syr a dobre premiešame. Smotanu do tuha vyšľaháme a pridáme k zmesi. (prepáčte za skrytú reklamu :-)) Napučanú želatínu mierne zohrejeme, necháme chvíľku postáť a tiež primiešame do zmesi. Vencovú formu na aspik naplníme masou a v chladničke necháme cez noc stuhnúť. Mne tej masy vyšlo viac, tak som naplnila aj okolité misky. Ja som to pripravila ráno, poobede okolo 16tej sa to už dalo zjesť. Voilá!!!! dobrú chuť! Len škoda, nemala som doma petržlen na ozdobenie. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (2.4.2010, 21:22) | |
Robila som podobné niekedy, ale s majonézou, toto je tiež určite dobrota |
|
ODPOVEDAŤ |
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (2.4.2010, 21:07) | |
ODPOVEDAŤ |
Kinga G. (KingaG) ID 19784 (17.9.2008, 14:14) |
Eňo-ňuňo . |
ODPOVEDAŤ |
Linda D. (Lindda D.) ID 51086 (17.9.2008, 22:31) | ||
Ďakujem, Kingi, za výstižnosť | ||
ODPOVEDAŤ |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (17.9.2008, 8:00) | |
Niečo podobné robievam aj ja len s majonézou - ale páči sa mi aj táto verzia, takže isto vyskúšam | |
ODPOVEDAŤ |
Linda D. (Lindda D.) ID 51086 (17.9.2008, 8:25) | ||
Áno, majonéza má aspoň nejakú chuť, tu vďaka bielemu jogurtu treba viac dochutiť, tak veľa šťastia | ||
ODPOVEDAŤ |
Jitka A. (Jitkaa) ID 46769 (16.9.2008, 13:24) | |
to vypadá super,hodně lákavě to musim zkusit,dík za podrobný popis | |
ODPOVEDAŤ |
Linda D. (Lindda D.) ID 51086 (17.9.2008, 8:23) | ||
Bez podrobného popisu som aj ja veľmi stratená- ešte len začínam s "kuchárskym umením", takže je to nutné... Držím palce | ||
ODPOVEDAŤ |