Maťuš K. (rybajz) ID 32678 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Domaci kecup
[ recept č. 7241 zo dňa 10.9.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
na 1 varku ( my sme mali tri varky a vyslo nam 28 poharov- ako na obrazku):
3kg paradajky, mozno pridat 1-2 feferonky, 6 ks cervene papriky (kapie), 1 stredne velky zeler, pol kg jablka, pol kg cibula, pol kg cukru ( staci aj menej 350-400 g, treba davat postupne a ochutnavat), 2a pol deci ocot, 1 a pol lyzice sol, 1 mala lyzicka korenie, 1 mala lyzicka mleta skorica, 1 mala lyzicka Zelko + 1 lyzicka horcicne semeno
POSTUP PRÍPRAVY
Paradajky (pokrajane) dame rozvarit.
V druhom hrnci povarime pokrajane papriky, cibulu, zeler, jablka az neskor.
Vsetko nechame vychladnut, potom zmixujeme a prepasirujeme cez sitko.
Do masy pridat sol, cukor, ocot, korenie, skoricu aj potom aj vyvar Zelka, horc. semena, kt. v 1,5 - 2 dcl vody prevarime a cez sitko precedime do masy.
Varime do zhustnutia. Potom dame do poharov, poriadne uzatvorime viecka, a zabalime do deky, kde to nechame cca 24 hodin aby sa chytili viecka.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Do vacsieho hrnca dame rozvarit paradajky. |
![]() |
Do druheho hrnca tiez dame rozvarit nakrajane papriky, cibulu, zeler...tie podusime, az neskor pridame jablka, pretoze tie su rozvarene za kratsi cas. |
![]() |
rozmixujeme povarene paradajky |
![]() |
to iste aj s druhou masou |
![]() |
vsetko zlejeme do nejakej vacsej nadoby (v nasom pripade pomohlo jedine 13litrove vedro), a poriadne premiesame, pridame sol, cukor, ocot, korenie, skoricu, prepasirovany vyar zo Zelka (nie celeho, 1 lyzicka staci na 1varku, horcicnych semien- da sa nahradit koriandrom, alebo ak ste ako my nezohnali nic, tak staci len zelko:) ) a miesame, ochutnavame, dochucujeme podla potreby ... (pozor s tym cukrom, my sme dali na 3 varky o pol kg menej cukru a aj tak to bolo prilis sladke :) |
![]() |
rozmixovanu masu este pred varenim prepasirujeme cez sitko |
![]() |
pripravime si pelech pre kecupove flasky :) |
![]() |
masu varime do zhustnutia (my sme ju rozdelovali, kazdu mensiu porciu sme varili cca 15 minut) |
![]() |
naberame do flasiek, poharov, poriadne zatocime viecka, dame do deky, poriadne zakryjeme, nechame to v teplej deke tych 24 hodin aby sa viecka chytili.
THE END :) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |