Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Zapekané zemiaky s hubami
[ recept č. 7130 zo dňa 4.9.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
zemiaky, 3-4 vajíčka podľa veľkosti, 250 ml smotany na šľahanie, soľ, vegeta, rasca, mleté čierne korenie, cibuľa, čerstvé (zmrazené) huby (najlepšie hríby), syr na strúhanie (nemusí byť)
POSTUP PRÍPRAVY
***my ich voláme "hubové francúzske zemiaky"***
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Zemiaky nakrájame na tenké (asi 3 mm) plátky, uvaríme v osolenej vode domäkka. |
![]() |
Huby nakrájame na malé kúsky, chvíľku povaríme, scedíme. Na oleji spražíme cibuľu a pridáme huby, osolíme, pridáme vegetu, rascu, orestujeme, podlejeme troškou vody a len chvíľku podusíme, kým sa neodparí prebytočná voda. |
![]() |
Na dno zapekacej nádoby dáme vrstvu zemiakov, len jemne osoliť a okoreniť, vrstvu hríbov, |
![]() |
poliať rozmiešanou smotanou na s vajíčkami. (miesto smotany môžete použiť aj kyslú smotanu, vtedy je dobre vymazať zapekaciu nádobu maslom a pred vložením do rúry na vrch poukladať plátky masla). Vareškou ešte trošku podberiem jednotlivé vrstvy, aby sa smotana dostala aj medzi zemiaky a dáme zapiecť. |
![]() |
Po upečení si to ešte horúce môžete posypať nastrúhaným syrom, alebo až pred podávaním. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Eva K. (Vrsovanda) ID 55880 (4.9.2008, 19:50) |
Vypada to moc dobrutkove. Musim zkusit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (5.9.2008, 9:02) |
Evi, ďakujem . Budem len rada, vôbec to nie je suché. Také staré dobré papanie. A najviac mi to chutilo u prababičky z úplne čerstvých húb  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |