Lucia B. (luckaeuro) ID 24486 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)
Diviačik na spôsob Chop-suey
[ recept č. 7102 zo dňa 1.9.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
pri prvom obrázku...
POSTUP PRÍPRAVY
:-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Tu sú pripravené suroviny: mäsko z diviaka (/ja som mala plece), veľká cibuľa, pór, mrkva (môže byť farebná pre konečný efekt), čierne huby, sušené dubáčiky, bambusové výhonky, čierne korenie, korenie na zverinu, vegeta, bujón, olej, cukor, sójová omáčka, čínska ostrosladká omáčka, solamyl.. a ryža |
![]() |
Najskôr mäso zbavíme mastných a šľachovitých častí, pokrájame ho na tenké razance, pokropíme (asi 5 PL) sújovou omáčkou a necháme chvíľu postáť. Zatiaľ dáme povariť čínske aj tie naše huby, z čínskych potom vykrojíme tie tvrdé stredy a všetky pokrájame na tenké pásiky. Mäso orestujeme na cibuľke v tlakovom hrnci, podlejeme vodou, pridáme vegetu, práškový bujón, korenie, cukor a necháme dusiť. Po 15 minútach pridáme nakrájané predvarené huby a dusíme ešte 5 min. |
![]() |
Medzitým si nastrúhame na pásiky mrkvu, pór a 5 minút ich podusíme na oleji. |
![]() |
Keď je mäsko mäkké, pridáme k nemu udusenú zeleninku, bambusové výhonky a čínsku omáčku, ak treba dosolíme. Vo vode rozmiešame solamyl a spolu prehrejeme aby mala omáčka krémovú konzistenciu. |
![]() |
A hotovo.. podávame s ryžou a čerstvou zeleninkou. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Zuzana M. (dorry) ID 2408 (2.9.2008, 12:38) |
Lucka ja som teraz dostala divinu a uvažujem nad tým, čo z nej urobiť. Je, resp. bol, to tiež diviačik a mám k dispozícii stehno a rebrá ...Bude to moja divá prvotina (- alebo prvá divočina?!), takže si lámem hlavu čo z toho...a za ďalšie má trápi trošičku ten parzit, ktorý zvykne bývať v divine (svalovec , či pásavec... ) No neviem, ale ty isto budeš vedieť o čom točím. Ako predísť tomu, aby nedošlo k nejakej "potyčke" medzi týmto organizmom a našim organizmom ? Bože, píšem ako hotentot , vieš čo tým chcem povedať? Prosím poraď mi. Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (3.9.2008, 18:28) |
Ahoj Zuzi, ano jasne viem o čo Ti ide a máš pravdu, u diviačieho mäsko je to tak a preto je dôležité ho poriadne tepelne upraviť, teda žiadne rezne alebo steaky narychlo opečené. Ideálne je ho pripraviť najskôr v tlakovom hrnci, ja zvyknem aj rebierka nakoreniť, manžel to nejak rozporcuje aby sa to vošlo do kuchty a tam to poriadne udusím až sa mäsko oddeľuje od kosti a keď je to mäkké, až potom to dám do rúry zapiecť, prípadne ešte dochutiť nejakým cesnačikom a tak.. prajem veľa úspechov P.S. a ak Ti to "vonia ináč" tak ho nezabudni ponoriť do mliečka a nakoniec do octovej vody, vytiahne to všetky pachy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Zuzana M. (dorry) ID 2408 (5.9.2008, 13:52) |
Lucinka ďakujem za radu Len mi tak teraz napadlo ten parazit je asi aký veľký, lebo ak v tom mäsku je a ja ho tepelnou úpravou výdúrím ...potom sa akože bdw. skonzumuje, alebo čo sa s tým stane?! Som z toho jeleň..., ale veď divina ako divina . Prajem pekný vikend  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (6.9.2008, 12:58) |
No koksoo... Zuzanka, až tak do detailov som sa nad tym svalovcom nezamýšľala ale spýtam sa našich poľovníkov a dám Ti vedieť ok? Ale podľa mňa tá veľkosť nie je viditeľná, nachádza sa to totiž v svalových bunkách a tepelnou úpravou sa úplne zničí, tada zmizne. Ale ešte to preverím.. zatial papa prajem tiež krásny víkend  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana Č. (janita) ID 7581 (1.9.2008, 21:26) |
vyzerá to dobre  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |