
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
ZAVÁRANINY |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)Cuketová horčica[ recept č. 6961 zo dňa 23.8.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 2 kg už očistenej cukety, 1 hlávka cesnaku, 2 malé feferónky, 1 dl octu, 70 g soli, 160 g cukru, 2,5 dl oleja, ½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia, 4 dl plnotučnej horčice POSTUP PRÍPRAVY ***Je jemná a výborná k údeninám, pridávam ju aj na zahustenie k mäsu, či do dresingov*** OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() cuketu očistíme, zbavíme jadierok ![]() pokrájame na menšie kúsky, dáme do hrnca, pridáme zvyšok surovín, premiešame a zakryté varíme asi hodinku na miernom ohni. Môžete na začiatok podliať troškou vody, stačí 1-2 dl (ja dávam podľa toho, koľko vody mi cuketa pustí - keď nie všetky obsahujú rovnaké množstvo vody). ![]() Keďže nemáme v obľube pikantné, dávam len jednu malú feferónku, ktorú pokrájam na malinké kúsky a vôbec to nie je štipľavé /zbavím ju jadierok/. ![]() Uvarené rozmixujeme a horúce naložíme do pohárikov, uzavrieme a sterilizujeme cca 10-12 min. (Do hrnca dám poháriky, zalejem vodou do polky pohárov, zakryjem druhým hrncom a keď voda začne vrieť, zmenším plameň - a nechám sterilizovať vo vare). Vyjde Vám z toho raz toľko, ako je na foto (cca 11-12 pohárikov od malej horčice). Keď je potrebné, dochutím horčicu ešte po rozmixovaní uvarenej masy a nechám chvíľku prevrieť /zakryté, aby to neprskalo/. ![]() Chuťovo je sladkokyslá, vôbec nie je taká ostrá a príkra, ako klasická horčica. Výborne sa hodí aj ku grilovanému mäsku a zelenine. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (31.7.2010, 21:09) |
Ďakujem za napad napisať sem niekde som založila svoj a neviem nájsť ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna J. (andulka2) ID 48309 (27.8.2008, 9:49) |
získate výborný dresing, ak do cukinovej horčice pridáte pred servirovaním biely jorurt. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (29.8.2008, 21:00) |
Anka, áno ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Eva K. (Vrsovanda) ID 55880 (26.8.2008, 23:38) |
Adko, tohle je vyborny napad na zuzitkovani cuket. Letos jich mame tolik ze mne uz lezou i z usi. Jen jedna malickost: muzes mne rict co myslis "jednou hlavkou cesneku". To je cela velka hlava a nebo jeden strouzek? Dekuji ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (27.8.2008, 8:16) |
Evi, ďakujem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |