
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Jana Š. (džarko) ID 39026 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Pšenová ryža s mrkvou[ recept č. 6853 zo dňa 15.8.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1 diel pšena, 2 diely ryže(najlepšie basmati alebo jazmínová), 3 diely nahrubo nastrúhanej mrkvy (ryža a pšeno zvačšia svoj objem, mrkva nie - preto tak veľa, ja to meriam 1diel: 100 ml) bezglutamanova vegeta, pripadne soľ podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Opražiť ryžu na olivovom oleji, potom pridať pšeno, este chvíľku popražiť a nakoniec pridať nahrubo nastrúhanú mrkvu. Osoliť, prip.pridať bezglutamanovu vegetu a zaliať 6 dielmi vody a za občasneho miešania dusiť. Množstvo vody závisi od hrnca, v ktorom sa robí - niekedy si tak 1 dcl vody nechám a postupne pridávam, najlepšie su hlbšie panvice so sklenenou pokrievkou (napr. wok). Inak tá príprava je pomerne rýchla, ja sa najradšej riadim tým ako to vyzera a nie striktne časom. Pomery si môžte prispôsobiť- závisia od chuti. Chutné aj ako priloha k mäsku aj ako samostatné jedlo - nám babám úplne stačí. Pšeno je super, lebo je bezlepkové a môžu ho detičky takmer od začiatku prikrmovania. |
![]() | zuzana v. (tokaji) ID 16570 (18.8.2008, 12:34) |
Janka, tiež sa snažím pašovať do kuchyne pšeno a pohánku. Už sa teším na reakciu stolovníkov, keď vyskúšam Váš recept ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |