. .. .. .. .. .. .
. .

Sójovo-bravčové rezance na šampiňónoch - RECEPT 6818

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BRAVČOVÉ MÄSO

ID 32431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Sójovo-bravčové rezance na šampiňónoch


[ recept č. 6818 zo dňa  ]


Sójovo-bravčové rezance na šampiňónoch


POTREBNÉ PRÍSADY

Cca 500 g bravčového stehna, 3 polievkové lyžice oleja, 1 mokka lyžička soli, 2 mokka lyžičky kari korenia, 2 lyžičky hotového korenia na pečené (grilované) kurča, 1 mokka lyžička drvenej /mletej/ rasce, štipka mletého čierneho korenia, väčšiu štipku oregana*** väčšia cibuľa, cca 200 g čerstvých šampiňónov, maslo, 2 strúčiky cesnaku*****Sójové rezance: 80 g balíček sójových rezancov, 2 lyžičky vegety, 6 dl vriacej vody

POSTUP PRÍPRAVY

Aj keď sa zdá, že je tam dosť korenín, vôbec to nie je pikantné. Naopak, je to ľahké a ozaj chutné papanie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

sójové rezance zalejeme vriacou vodou, pridáme vegetu a necháme postáť aspoň 30 min.
mäso nakrájame na rezance, pridáme všetky druhy korenia, oregano ešte pomrvím v prstoch, pridáme olej
všetko poriadne premiešame
Vodu z rezancov zlejeme a vychladnutú odložíme do chladničky. Využijeme to ešte v nasledujúci deň.
K rezancom pridáme mäsovú zmes, poriadne premiešame. Ja dávam ešte dva bobkové listy /nemusia byť/ tak, aby sa mi nepolámali. Zakryjeme a odložíme do chladničky aspoň na 24 hodín. Zmes treba občas premiešať a znova vrátiť do chladu.
Na druhý deň - do hrnca dáme olej a maslo - nechať len roztopiť
pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, osmažíme dosklovita
pridáme na tenké plátky nakrájané čerstvé šampiňóny, orestujeme
pripravenú zmes mäska so sójou (bobkový list vyberieme). Chvíľku popražíme, prilejeme všetku vodu, ktorá nám zvýšila pri zalievaní sóje
na tenké plátky nakrájaný cesnak a udusíme na miernom ohni do mäkka. Vodu doliať na konci podľa potreby a ešte nechať povrieť aspoň 5 min.
Podávame so zemiakmi, ryžou, šalátom, podľa chuti.
Trojfarebný šalát***

2 jabĺčka, kúsok surovej hlávkovej kapusty, mrkva.
Jablká a mrkvu nastrúhame na široké rezance, kapustu nakrájame na tenké rezančeky a všetko spolu dobre premiešame. Komu by sa zdal šalát chuťovo málo výrazný, dochutiť troškou kryštálového cukru a pokvapkať citrónovou šťavou, premiešať.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Zmzlina - Míša | Sójovo-bravčové rezance na šampiňónoch | Slivkove gule - mrazit ci nie? >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu