
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Sójovo-bravčové rezance na šampiňónoch[ recept č. 6818 zo dňa 13.8.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Cca 500 g bravčového stehna, 3 polievkové lyžice oleja, 1 mokka lyžička soli, 2 mokka lyžičky kari korenia, 2 lyžičky hotového korenia na pečené (grilované) kurča, 1 mokka lyžička drvenej /mletej/ rasce, štipka mletého čierneho korenia, väčšiu štipku oregana*** väčšia cibuľa, cca 200 g čerstvých šampiňónov, maslo, 2 strúčiky cesnaku*****Sójové rezance: 80 g balíček sójových rezancov, 2 lyžičky vegety, 6 dl vriacej vody POSTUP PRÍPRAVY Aj keď sa zdá, že je tam dosť korenín, vôbec to nie je pikantné. Naopak, je to ľahké a ozaj chutné papanie. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() sójové rezance zalejeme vriacou vodou, pridáme vegetu a necháme postáť aspoň 30 min. ![]() mäso nakrájame na rezance, pridáme všetky druhy korenia, oregano ešte pomrvím v prstoch, pridáme olej ![]() všetko poriadne premiešame ![]() Vodu z rezancov zlejeme a vychladnutú odložíme do chladničky. Využijeme to ešte v nasledujúci deň. ![]() K rezancom pridáme mäsovú zmes, poriadne premiešame. Ja dávam ešte dva bobkové listy /nemusia byť/ tak, aby sa mi nepolámali. Zakryjeme a odložíme do chladničky aspoň na 24 hodín. Zmes treba občas premiešať a znova vrátiť do chladu. ![]() Na druhý deň - do hrnca dáme olej a maslo - nechať len roztopiť ![]() pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, osmažíme dosklovita ![]() pridáme na tenké plátky nakrájané čerstvé šampiňóny, orestujeme ![]() pripravenú zmes mäska so sójou (bobkový list vyberieme). Chvíľku popražíme, prilejeme všetku vodu, ktorá nám zvýšila pri zalievaní sóje ![]() na tenké plátky nakrájaný cesnak a udusíme na miernom ohni do mäkka. Vodu doliať na konci podľa potreby a ešte nechať povrieť aspoň 5 min. ![]() Podávame so zemiakmi, ryžou, šalátom, podľa chuti. ![]() Trojfarebný šalát*** 2 jabĺčka, kúsok surovej hlávkovej kapusty, mrkva. Jablká a mrkvu nastrúhame na široké rezance, kapustu nakrájame na tenké rezančeky a všetko spolu dobre premiešame. Komu by sa zdal šalát chuťovo málo výrazný, dochutiť troškou kryštálového cukru a pokvapkať citrónovou šťavou, premiešať. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |