
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
POLIEVKY |
Jana Ž. (anjelinka) ID 42610 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | ZELENINOVÝ BORŠČ[ recept č. 6592 zo dňa 30.7.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Dievčatá, pomooooc.... POSTUP PRÍPRAVY Manžel mi stále spieva o zeleninovom boršči, ale ja ho neviem spraviť. Na nete sú také zvláštne recepty. Nemáte náhodou niektorá nejaký osvedčený? Budem povďačná..... |
Jana Ž. (anjelinka) ID 42610 (30.7.2008, 22:08) |
Dievcata, takze musim povedat, ze z kazdeho som si trosku zobrala a uvarila. Vyslo to akesi ruzove po pridani tej pochutkovej smotany, mala som strach, ci to zjedia, navarila som velikansky hrniec a teraz???? Ostal jeden chaby kastrolik, tak pre jednu osobu, ktora ked to zje tak si povie, ze este by si dala. NAOZAJ DAKUJEEEEM, STE SUPEEEER ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (31.7.2008, 8:26) |
Som rada ,ak som pomohla a chutilo.Farba je sice cudna,ale uz ako aj sama vies, chut to zachrani ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jaroslava B. (Viktoriamaria) ID 10960, mimibazar.sk/viktoriamaria (30.7.2008, 18:48) |
Ja mám recept z našej jedálne, kde na túto výbornú polievku všetci chodíme: -kapusta, lepšia je čínska ale môže byť aj obyč. biela -koreň. zelenina t.j. mrkva, petržlen a zeler -zemiaky -parad. pretlak -citrón ( celý ošúpem z kože a nakrájam na kolieska) - ten citrón sa tam úplne rozvarí a dá polievke jedinečnú chuť -celé č. korenie, bobk. list, soľ Všetko to dusíme do mäkka a nakoniec pridáme šľahačkovú smotanu a zaváranú cviklu nakrájanú na kocky V boršči by mala prevládať jednoznačne kapusta, je to výborná osviež. polievka a najlepšia je na druhý deň. Dobrú chuť!!! ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lubica M. (Luddy) ID 138524 (3.2.2012, 20:14) |
Výborné - ďakujem !!! | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lubica M. (Luddy) ID 138524 (3.2.2012, 20:14) |
Výborné - ďakujem !!! | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (30.7.2008, 10:49) |
Neviem či sa to dá nazvať zeleninový boršč,ale je to mňamková polievka. 2 ks cvikla 1 ks zeler 1 ks mrkva 1 ks petržlen Všetko postruhať, dať do hrnca a dusiť, treba mierne podlievať vodou, ochuti´t korenim, soľou.Keď je to polomäkké, pridať zemiaky pokrájané na kocky,zaliať horúcim bujónom, povariť. Dochutiť a zahustiť.Ja zahusťujem pochúťkovou smotanou+solamil. To si zmiešam v miske a aby sa to "neseklo" v polievke,najskôr odoberiem do misky k smotane troška polievky,premiešam a až potom vlejem do hrnca. Navrch dávam petrž.vňať a ligurček. Hotovú polievočku dám do misiek, posypem pokrájanými vajkami varenými na tvrdo a občas ešte vylepším stúhaným údeným syrom.je to moc dobre,až som si narobila chuť,asi čoskoro uvarím aj ja PS: .Pre mäskového chlapa sa môže pridať do varenia domáca klobása alebo údené mäsko. |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Helena B. (hela2) ID 37749 (30.7.2008, 11:43) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Anna J. (andulka2) ID 48309 (30.7.2008, 11:49) | |
Levisticum officinale Zelerovité (Apiacea), medonosný slovenské maggi do každej kuchyne Ľudové názvy: maggi korenie, levistík, lubček, vlstek, lieštan, lopuštík Ligurček lekársky je trvácna, v druhom až treťom roku mohutná, až dvojmetrová rastlina. Všetky časti ligurčeka majú typickú, spočiatku sladkú, neskôr horko aromatickú maggi (vegeta) vôňu i chuť. Ligurček má vzhľad mohutne vyrasteného zeleru. Kvitne bledožltými kvetmi od júna až do augusta. Vyhovuje mu mierne vlhká, stredne ťažká pôda s dobre preležaným kompostom. Obľubuje tienisté prostredie a vlhké podnebie. |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Helena B. (hela2) ID 37749 (30.7.2008, 12:26) | ||
![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (30.7.2008, 12:16) | ||
Ano je to domace maggi, ja ho mám v panelákovom byte v kvetináči na balkóne a celkom sa mu darí.Rada používam čerstvé byliny do varenia, sú o dosť výraznejšie ako tie usušené. | ||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Helena B. (hela2) ID 37749 (30.7.2008, 12:27) | |||
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana Ž. (anjelinka) ID 42610 (30.7.2008, 11:36) |
Dakujem ALZBETKAAAA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (30.7.2008, 12:01) | |
Niet zač, určite ulahodíš papkáčikom, však potom napíš či chutilo.Tá pochuťková smotana dá tomu takú správnu jemne kyslastú chuť. ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |