
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CHUŤOVKY |
Zuzana Z. (zzuzana) ID 16174 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Zemiakové pagáčiky[ recept č. 6445 zo dňa 21.7.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Na 50 ks potrebujeme: 300 g zemiakov; 700 g hladkej múky; 250 g tuku na pečenie; 3 lyžice kryštálového cukru; 3 žĺtky; 40 g doždia; 150 g tvrdého syra; 50 g masla; 1 vajce; celá rasca; soľ; olej POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť, olúpeme a postrúhame. Z preosiatej múky, tuku na pečenie, zemiakov, cukru, žĺtkov, lyžičky soli a rozmrveného droždia vypracujeme cesto, ktoré necháme na doske prikryté asi 30 minút vykysnúť. Potom cesto rozvaľkáme, trikrát preložíme a opäť rozvaľkáme na hrúbku približne 5 milimetrov. Plát potrieme rozpusteným maslom, posypeme postrúhaným syrom, preložíme a znova rozvaľkáme. Z cesta vykrojíme okrúhle pagáčiky, potrieme ich rozšľahaným vajcom, osolíme a posypeme na plech rascou. Pagáčiky preložíme na naolejovaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre. (elektrická rúra: 185 st.C.; teplovzdušná rúra: 175 st.C.; plynová rúra: stupeň 3; ) Čas pečenia: 25 minút Pagáčiky môžete posypať aj sezamom, makom, posekanými orieškami alebo tekvicovými jadierkmi. |
![]() | Michaela K. (akira13) ID 28932, mimibazar.sk/akira13 (16.12.2008, 15:37) |
moja sestra robieva zemiakové pagáčiky, vyskúšam tento recept a potom napíšem ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Zuzana Z. (zzuzana) ID 16174, mimibazar.sk/zzuzana (26.12.2008, 17:22) |
Tak to ma veľmi teší ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |