
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Jana Š. (Janka3) ID 36429 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Chalupársky kotlíkový guľáš[ recept č. 6440 zo dňa 21.7.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 2 kg mäsa, my sme dali baranie, pretože je vraj zdravé a naši predkovia ho často jedávali, komu nechutí môže dať bravčové, 100 - 200 g bravčovej masti, cibuľa - podľa chuti 0,5 - 1 kg, guľášová zmes - 1,5 balíčka, 1 polievková lyžica mletej rasce, 3 papriky, paradajky lúpané v konzerve - 450 g, hríby - kuriatka - podľa chuti, 2 kg zemiakov, voda na podliatie, cesnak, majoránka, feferóny podľa chuti. POSTUP PRÍPRAVY Uvediem v obrázkovom postupe. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Pokrájame si cibuľu a pridáme k bravčovej masti. ![]() Necháme chvíľu popražiť. ![]() Pridáme baranie alebo bravčové mäso, chvíľu opražíme. ![]() Posypeme guľášovou zmesou, my sme teraz použili túto. ![]() Necháme dusiť prikryté. ![]() Pridáme hríby - kuriatka. Ak treba podlejeme vodou. ![]() Do kotlíka dáme pokrájanú papriku a olúpané paradajky v konzerve. Po chvíli miešania pridáme zemiaky. ![]() Podlejeme vodou a dusíme do zmäknutia. Pred dovarením pridáme nakoniec pretlačený cesnak, majoránku a feferóny podľa chuti. ![]() Môžme podávať s chlebom alebo iným pečivom. Takýto guľáš varený na ohni má svoje čaro a chutí najlepšie, ak ho uvarí niekto iný. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Monika V. (Tifany123) ID 156910 (24.2.2011, 20:17) |
![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
pekunder p. (pekunder) ID 60823 (21.8.2009, 13:42) |
![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Eva Š. (kľúčik) ID 55948, mimibazar.sk/klucik (24.7.2009, 14:09) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Miriam M. (jariam) ID 6844, mimibazar.sk/jariam (2.10.2008, 19:35) |
Ešte som nevarila z baranieho mäsa, ale varila som takýto z telacieho, tiež v kotlíku nad ohňom, a za necelú hodinku bol uvarený, mäsko mäkučké , a fakt super. Vyskúšajte. Je to taká zdravšia varianta gulášu. | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Jana Š. (Janka3) ID 36429 (6.10.2008, 21:41) |
Určite vyskúšame... Už sme robili aj z hovädzieho, bravčového, diviny a pod. Teľacinka bude určite skvelá ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (22.7.2008, 14:27) |
![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Jana Š. (Janka3) ID 36429 (22.7.2008, 14:29) |
Veď aj my sme si dali povedať... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Mirka J. (KiMa) ID 38055 (22.7.2008, 13:32) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Jana Š. (Janka3) ID 36429 (22.7.2008, 14:25) |
Mirka, kotlík máme 10-litrový, ale nebolo v ňom "kopcom" guľášu. Tak asi 7 litrov. To záleží koľko Vás bude najčastejšie z neho jedávať - taký si vyber podľa veľkosti. Nás býva vždy na chalupe strašne veľa... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |