končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Jana Š. (Janka3) ID 36429 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Chalupársky kotlíkový guľáš[ recept č. 6440 zo dňa 21.7.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 2 kg mäsa, my sme dali baranie, pretože je vraj zdravé a naši predkovia ho často jedávali, komu nechutí môže dať bravčové, 100 - 200 g bravčovej masti, cibuľa - podľa chuti 0,5 - 1 kg, guľášová zmes - 1,5 balíčka, 1 polievková lyžica mletej rasce, 3 papriky, paradajky lúpané v konzerve - 450 g, hríby - kuriatka - podľa chuti, 2 kg zemiakov, voda na podliatie, cesnak, majoránka, feferóny podľa chuti. POSTUP PRÍPRAVY Uvediem v obrázkovom postupe. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Pokrájame si cibuľu a pridáme k bravčovej masti. Necháme chvíľu popražiť. Pridáme baranie alebo bravčové mäso, chvíľu opražíme. Posypeme guľášovou zmesou, my sme teraz použili túto. Necháme dusiť prikryté. Pridáme hríby - kuriatka. Ak treba podlejeme vodou. Do kotlíka dáme pokrájanú papriku a olúpané paradajky v konzerve. Po chvíli miešania pridáme zemiaky. Podlejeme vodou a dusíme do zmäknutia. Pred dovarením pridáme nakoniec pretlačený cesnak, majoránku a feferóny podľa chuti. Môžme podávať s chlebom alebo iným pečivom. Takýto guľáš varený na ohni má svoje čaro a chutí najlepšie, ak ho uvarí niekto iný. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Monika V. (Tifany123) ID 156910 (24.2.2011, 20:17) |
ODPOVEDAŤ |
pekunder p. (pekunder) ID 60823 (21.8.2009, 13:42) |
ODPOVEDAŤ |
Eva Š. (kľúčik) ID 55948, mimibazar.sk/klucik (24.7.2009, 14:09) | |
ODPOVEDAŤ |
Miriam M. (jariam) ID 6844, mimibazar.sk/jariam (2.10.2008, 19:35) | |
Ešte som nevarila z baranieho mäsa, ale varila som takýto z telacieho, tiež v kotlíku nad ohňom, a za necelú hodinku bol uvarený, mäsko mäkučké , a fakt super. Vyskúšajte. Je to taká zdravšia varianta gulášu. | |
ODPOVEDAŤ |
Jana Š. (Janka3) ID 36429 (6.10.2008, 21:41) | ||
Určite vyskúšame... Už sme robili aj z hovädzieho, bravčového, diviny a pod. Teľacinka bude určite skvelá | ||
ODPOVEDAŤ |
Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (22.7.2008, 14:27) | |
dala by som si povedať | |
ODPOVEDAŤ |
Jana Š. (Janka3) ID 36429 (22.7.2008, 14:29) | ||
Veď aj my sme si dali povedať... | ||
ODPOVEDAŤ |
Mirka J. (KiMa) ID 38055 (22.7.2008, 13:32) | |
júj ako by som si dala,vyzerá výborne ...Janka,prosím ťa aký veľký máte kotlík? My s manželom sa nevieme zhodnúť aký by bol najlepší,mala som si asi kúpiť hned´ ten čo mi padol do oka,lebo aj tak v ňom budem variť len ja | |
ODPOVEDAŤ |
Jana Š. (Janka3) ID 36429 (22.7.2008, 14:25) | ||
Mirka, kotlík máme 10-litrový, ale nebolo v ňom "kopcom" guľášu. Tak asi 7 litrov. To záleží koľko Vás bude najčastejšie z neho jedávať - taký si vyber podľa veľkosti. Nás býva vždy na chalupe strašne veľa... | ||
ODPOVEDAŤ |