Lucia H. (gupka) ID 9968 |
 |
Bazárik v Čechách |
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 8.1.2007 |
Naposledy: 18.12.2024 20:50 |
Aktualizácia: 7.2.2020 21:02 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 839 návštěvníkov)
Ultrarýchle rožkové pirôžky (pirohy, perky)
[ recept č. 6432 zo dňa 21.7.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
rožky, mlieko, polohrubá múka, plnka a posýpka
POSTUP PRÍPRAVY
Postup je úplne geniálne jednoduchý, rožky nakrájame na kolieska, dáme do misy a zalejeme mliekom, tak aby boli nasiaknuté a mokré, ale aby neplávali v mlieku. Potom prisypávame múky toľko, koľko hmota príjme, kým sa cesto nelepí. To je všetko, potom už len vyvaľkáme a plníme lekvárom, alebo na slano, trebárs so salámovou plnkou a špenátovou zálievkou, alebo s údeným mäsom a s kyslou kapustou..... ako máte chuť alebo stav v komore...... a akým spôsobom robievate pirôžky či perky alebo urobiť iba ako guľky plnené ovocím, potom ani vaľkať netreba ale treba ich aj uvariť... a posypeme posýpkou. Ja som tento super recept dostala od mojej krtstnej mamy a skúsila som dnes a to len so štyroch rohlíkov, že to bude trochu ako sladká bodka po obede, ale nakoniec bol z toho obed, také množstvo z toho bolo...plnka bola lekvárová a posýpka maková...krstná robila guľky plnené jahodami s tvarohovou posýpkou....ak vám zvýšia rožky, tak skúste, možno sa ostatná rodinka poteší, tak ako tí moji chlapi a za moment bolo všetko fuč:o)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
takže rožteky nakrájame na kolieska, ja som mala štyri... |
![]() |
necháme chvíľočku nasiaknuť, že vraj čím dlhšie tým lepšie, ale tých 10-15 minút úplne stačí |
![]() |
zasypeme polohrubou múkou, miesime a postupne pridávame múky koľko treba a môžme trošinku prisoliť, stačí štipka soli |
![]() |
ešte treba prisypať múky aby sa cesto nelepilo (vajicko netreba) |
![]() |
cestíčko je hotové, veľmi dobre sa s ním pracuje, ja som musela pridať asi tak 400g múky |
![]() |
vyvalkať, povykrajovať, ako ste zvyknuté ... |
![]() |
pirôžky pripravené ... |
![]() |
tak šup s nimi do hrnca s posolenou vodou |
![]() |
tóooľkoto ich bolo (asi 40 kusov) a z odrezkov ešte šúľance... |
![]() |
Dobrú chuť! |
![]() |
ešte že som aspoň jeden ochutnala, lebo za moment boli preč:o)))a malej ani nezostali, ale jej to našťastie nevadí, stačí jej pomáhať a šuľkať cesto, ako vie len dvojročné dieťatko ....a aj tak má radšej mäsko alebo chlebík s cibuľou:o))) |
![]() |
pridávam ďalšie foto....knedlíčky plnené marhuľami so strúhankou, pridala som tam namiesto polohrubej HRUBÚ múku a tiež sú suprové, také mäkšie, no mňam |
![]() |
pridávam ešte jednu fotku....tak tu sú z toustového grahamového chleba.....ide to.....schválne som ich cvakla ešte neposypané, aby to bolo lepšie vidieť.....tieto su plnené slivkovým lekvárom a boli následne posypané makom..... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 252 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 ďalšie >> |
 | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (23.11.2015, 10:41) |
už som ich dlho nerobila, tak v stredu bude repete, aj so slivkovym lekvarom,aj s čučoriedkami  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marta K. (natasa1981) ID 26112 (5.7.2014, 15:33) |
Dokonale cesto a ja som veeelmi vdacna, ze mam konecne take, ku ktoremu sa urcite budem vracat . Robila som ako slivkove gulky a mne sa robili aj za usami . Jednoznacne uz iba toto vase cesticko  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.7.2014, 23:05) |
Dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (11.5.2014, 20:03) |
velmi su dobre, tento tyžden idem zasa nato  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (27.4.2014, 17:34) |
Kočky, dajte všetky surovinky na cesto do pekárničky(keď ju máte) ,program cesto-15 min. a nemusíte sa cesta ani dotknúť..Až potom pri spracovávaní... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia Š. (Lulka) ID 3209 (25.4.2014, 15:30) |
vyzerajú super,iste vyskusam,dakujem,mozem sa opytat ta sranda,z coho sa ti take pekne perky spravili dostat napr.v TEscome,alebo kde?ako si to mam pytat? vykrajovacku na perky??? díííík |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marta R. (marta6297) ID 162997 (1.1.2016, 22:41) |
... ja som pred rokmi kupila v domacich potrebach, tusim je to na pirohy, uz som viac nepozerala, ale urcite dostat v sortimente medzi umelymi hmotami ...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slávka B. (sajka1980) ID 60566 (30.1.2014, 11:46) |
Lucka...výborné pirôžky ....ďakujem za chutný receptík...celej rodinke chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Timea Ü. (dadulovamamina) ID 165681 (2.8.2013, 22:49) |
Ahoj Lucka, ja sa ich zajtra chystám spraviť na obed, len som zabudla kúpiť slivkový lekvár, môže byť aj klasický domáci marhuľový aj keď je redší, nevytečie mi ? Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana M. (Chefkoch) ID 135461 (5.6.2013, 20:32) |
Robili sme dnes na večeru a receptík veľmi chválime! Rýchly a jednoduchý. Cesto som skúšala dvakrát, lebo na prvý raz som doň dala málo múky, ale druhýkrát už bolo všetko OK. Rožteky odporúčam nakrájať na kocky a poliať vlažným mliečkom, lepšie sa potom zapracúvajú do cesta. Skúšali ste žienky robiť tieto pirohy aj s bryndzou? Ako chutia, resp. ako sa správne robí bryndzová plnka aby nevytiekla? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.7.2013, 20:17) |
Ďakujem, teším sa do bryndzovej plnky sa dávajú varené postrúhané/pasírované zemiaky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (6.6.2013, 11:00) |
robila som toto cesto aj na bryndzové pirohy, plnku robím vždy z bryndze a z uvarených zemiakov, je pevná a nikdy mi nevytečie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miriam K. (tapka) ID 17499, mimibazar.sk/tapka (10.4.2013, 22:03) |
Super u nás velmi oblúbenééé  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marcela B. (padinishop) ID 629, mimibazar.sk/padinishop (12.3.2013, 14:35) |
vynikajuco - syte jedlo 3-4ks zjem a som plnaa muz zjedol cca 10kusov a jajkal ake ma plne brucho ale nezatazene  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (4.11.2012, 10:29) |
Robila som ich uż niekoľko krát a doporučujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mária Z. (majka111) ID 9514 (4.11.2012, 9:42) |
Robila som ich uz viac krat su fakt dobre a aj z mraznicky ked spravim viac  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Naďa H. (brblosko) ID 157312 (10.8.2012, 20:49) |
no tak to by aj mna zaujímalo či sa to dá urobiť aj z úplne suchých rožkov.... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Michaela K. (Michalka.Ke) ID 61705 (11.7.2012, 21:26) |
Pirohy sa vydarili na jednotku , manželovi s povidlami a nám s malým s tvarohom, ale po hoďke vykrajovania malou formičkou som to vzdala a s povidlami som urobila veľké. Zo šiestich rožkov mi vyšlo 30 malých a 20 veľkých Takže od teraz len veľké ... ešte jeden dotaz, asi ako dlho ich robíte, ja som ich varila po vyplávaní na povrch 10 min. a tie veľké dokonca až 15 min.,lebo som sa bála, aby neboli surové. Ale ako to tu čítam, asi by stačilo aj menej  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.7.2013, 20:27) |
ono záleží na tej veľkosti, ja keď som si neistá, tak jeden ochutnám, ale určite im neuškodilo to dlhšie varenie dakujem ,teším sa že sa podarili a chutili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | adriana m. (adula75) ID 57756 (10.7.2012, 22:26) |
určite vyskúšam, mňam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (31.5.2012, 22:06) |
aj ja som to par krat robila, su ,a veru mam chut aj na zajtra  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Želmíra M. (zelkam) ID 48937, mimibazar.sk/zelkam (28.5.2012, 7:46) |
vyzerá to super...takže idem skúšať ....myslíš,že by sa to podarilo aj z úplne vysušených rožkov(ako na strúhanku) alebo sú lepšie len také "odstáte" rožky,ktoré sa dajú pokrájať na kolieska? ...zalievala si aj s vodou-ktoré sú lepšie?...ďakujem za odpovede |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 252 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 ďalšie >> |