Eva T. (Evulqa) ID 33802 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov)
Strúhankové pirohy - raz dva
[ recept č. 5769 zo dňa 14.6.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
400g strúhanky, 150g hladkej múky, 150g hrubej múky, štipka soli, 500ml vody..............Na posýpku: práškový cukor, strúhanka, mak a podobne, maslo
POSTUP PRÍPRAVY
jednoduchý a oproti pirohom z vajcového cesta rýchlejší spôsob prípravy pirohov
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
z uvedených surovín vypracujeme cesto, hustotou je veľmi podobné vajcovému cestu, len je tmavšie, to je tou strúhankou, ja som , ale pridala viac vody, asi som mala zle nastavenú váhu, tak som to nevedela spracovať, ale keď som pridala vodu , cesto bolo super a dobre sa mi s ním pracovalo a ešte by som poradila ho rozdeliť nie na dve časti ale aspoň na tri , alebo aj štyri, záleží od veľkosti pracovnej dosky |
![]() |
a klasika, ako pri hociakých pirohoch , rozvaľakť, narezať na štvorce |
![]() |
naplniť lekvárom, spojiť, najlepšie vidličkou |
![]() |
vhodiť do vriacej osolenej vody, keď vyplávajú hore, sú hotové, vyberieme, dáme do misky polejeme roztopeným maslom, posypeme práškovým cukrom a stúhankou, alebo makom |
![]() |
časť som posypala na masle popraženou stúhankou |
![]() |
a časť pomletým makom |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Zuzana B. (yuyo) ID 8609, mimibazar.sk/yuyo (14.2.2011, 13:22) |
toto vyzerá zaujímavo...určite vyskúšame  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Viera M. (Viva) ID 11911 (23.7.2008, 8:29) |
Evi, tak ja som včera robila tieto pirohy na večeru , vodu som pridala trošičku viac, ako máš uvedené v rcp, asi o cca 2 dcl. Pirohy mali tak veľký úspech, že si ich musím ešte dnes zopakovať , ale čo už narobím, keď všetkým tak veľmi chutilo ? Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (24.7.2008, 10:10) |
Keď ich budeš zase robiť daj vedieť , rada sa dám obslúžiť akosi som si na to rýchlo zvykla na dovolenke , tú vodu som pridala aj ja viac , mám to pri prvej fotke, asi záleží aj od druhu strúhanky, asi ich urobím zajtra, také chúťky ste mi narobili, na dovolenke bolo samé mäso, ale zase po každom obede a večeri zákusok, pribrala som riadne, takže ma čaká odtučňovačka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Viera M. (Viva) ID 11911 (upravené 24.7.2008, 12:07) |
Evi, som ich zasa včera robila , no a zasa sú HAM ..... Aj ja by som mala nejaké to kilečko zhodiť , ale uznaj sama, dá sa to, keď sú tu na MMB samé fantastické recepty , ktoré musím vyskúšať ??? Ďakujeme za receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (21.7.2008, 13:40) |
Robili sme pirozky podla receptika a je fakt super.Papkaci si mysleli,ze su zemiakove. Plnili sme tvaroh+cucoriedky, tvaroh+nutela.Mnam.Dnes som rozposlala receprik dalej.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (24.7.2008, 10:06) |
tak s takouto plnkou ich vyskúšam nabudúce ja , tvaroh môžem v akejkoľvek podobe mňaaaaaam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (16.7.2008, 12:46) |
Vyskúšala som ich aj ja a sú superné a robila som nie trojuholníky alebo pol kruhy, fotečka http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=305032 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (18.7.2008, 9:14) |
tesim sa , ze chutilli pozrela som si tei tvoje vyzeraju super, nabuduce aj ja si ulahcim robotu koleckom bude to este rychlejsie ako lepenie vidlickou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína B. (Kaboo) ID 39742 (13.7.2008, 10:47) |
Pomôžte a poraďte mi, prosím! Čo som pokazila? Prísne dodržiac recept som dostala cesto suché a tvrdé, vôbec ho nešlo rozvaľkať. A tak som po troške pridávala vodu. A pridávala a pridávala. Keď sa mi už vymiesené cesto zdalo byť akurát, nedalo sa rozvaľkať, lebo napriek hrubému múčeniu sa lepilo na dosku. Od žiaľu som pripravenú bryndzovú plnku zjedla. Teraz som nešťastná a prejedená. Kde je chyba? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | dada j. (daenka) ID 49988 (15.7.2008, 21:19) |
Ja som ich najemno vyvalkala az ked boli z toho stvorce. To cesto na taky centimeter, pokrajala som na stvorce a kazdy stvorec este dovalkala na tenko  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (13.7.2008, 13:24) |
Katka, to ma neskutočne mrzí, že sa ti takto nedarilo , nepíšeš, akou múkou si podsypávala, ak hladkou, tak to môže byť tým, škoda, že ťa nenepadlo to zase dať dokopy a primiešať ešte trochu strúhanky, ja nie so expert na tieto pirohy, robila som ich vtedy prvý krát, to mi recept nadiktovala jedna kolegyňa cestou z práce, že ich ide robiť a ja som nevedela, čo variť, tak reku vyskúšam, ale my sme boli prekvapení chuťou, boli fakt na nerozoznanie od klasických pirohov  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | dada j. (daenka) ID 49988 (10.7.2008, 13:13) |
A este taky detail, u nas sa robia pirohy zo zemiakoveho cesta, co trvaaaaaaaaaaaaaaaaaaa neskutocne dlho. Toto bolo hotove za cca 45 min so vsetkym a to nie som ziadny kutil, takze ozaj raz dva  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | dada j. (daenka) ID 49988 (10.7.2008, 13:08) |
Prave ich papam, su super, na nerozoznanoe od pravych  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (8.7.2008, 8:23) |
Čo by sa do nich ešte hodilo ako náplň? My nemáme radi lekvár, ale pirohy by som si dala..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (8.7.2008, 13:43) |
My ich mame radi s makom(mak+cukor), so zemiakmi( zemiaky len tak podusene zmiesane som solou a MCK), alebo s tvarohom ( tvaroh+sol+1vajicko-rozmiesat) ale daju sa robit aj s jablkami alebo kapustou- ci uz klasickou alebo kyslou |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína B. (Kaboo) ID 39742 (8.7.2008, 7:22) |
Poraďte mi, prosím, môžem toto cesto použiť aj na bryndzové pirohy? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (9.7.2008, 8:44) |
Katka, neskúšala som, ale kľudne môžeš, ja si myslím, že je jedno akú plnku použiješ, len ich treba dobre postískať, aby nevytiekla, daj vedieť ako sa ti podarili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea S. (bolka) ID 36999 (5.7.2008, 6:32) |
vcera som robila, super receptik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (6.7.2008, 9:46) |
sa teším, ze chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina K. (Thematka) ID 46969, mimibazar.sk/thematka (21.6.2008, 11:10) |
VYBORNY RECEPTIK ROBIEVAM AJ JA.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (15.6.2008, 9:49) |
ked raz budem velka tak sa snad aj odhodlam na vyrobu pirohov... potom vyskusam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.6.2008, 9:54) |
filmuška, tieto pirohy sú na prípravu oveľa jednoduchšie a rýchlejšie hotové, neváhaj a skúšaj neoľutuješ  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (15.6.2008, 10:00) |
u nas su pirohy na programe len ked ich urobi niekto iny bryndzove vyraba pre celu rodinu manzelova starka a sladke raz za cas moja mama ked ju ukecam ked je u nas  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana G. (jasas) ID 25917 (14.6.2008, 20:13) |
Mňam toto jedlo milujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.6.2008, 9:25) |
Jani, aj my ho milujeme, ale doteraz som ho doteraz z vajcového cesta, toto som robila prvýkrát a mali u nás veľký úspech  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |