Gabriela V. (Graziela) ID 59728 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)
ultrarychle rozkove pirozky podla Lucky Gupky
[ recept č. 20560 zo dňa 27.11.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
starsie rozky (ja som dala 2 rozky a 2-3 krajce sendvica), mlieko, sol, polohruba muka (cca. 400-500g)
POSTUP PRÍPRAVY
postupovala som podla Luckinho receptiku, ktrj. velmi krasne dakujem za dalsiu inspiraciu...uz ani neviem kolkatu :-)))) http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6432
Dovolujem si pridat aj moj obrazkovy postup:
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
starsie rozky pokrajame na kolieska, zalejeme mliekom (to som dala odhadom, tolko aby boli nasiaknute, ale aby neplavali v mlieku)-nechame 10-15 minut odpocivat |
![]() |
postupne pridavame muku, tolko aby sa nam cesto nelepilo a aby sa nam dalo krasne na pomucenej doske vyvalkat |
![]() |
cesto vyvalkame a vykrajujeme pirohy, pirozky, perky, prelozene obdlzniky, alebo jednoducho urobime len sulance - co kto ma rad |
![]() |
- tu su vykrojene a naplnene pirohy, ja som plnila lekvarom slivkovym
Da sa urobit aj plnka naslano, napr. uvarit zemiaky v supke, pretlacit, zmiesat s oprazenou slaninkou, uvarene pirohy poliat bryndzovo-smotanovou zalievkou - toto som este neskusala, ale urcite to v blizkej buducnosti napravim :-) |
![]() |
pirohy uvarime v slanej vode, kym nevyplavaju na povrch, ja som ich este preliala studenou vodou, aby sa mi nezlepili
- z mojej davky vyslo cca. 20 velkych pirohov a z odrezkov sulance, tie som neratala...ale dnes na veceru to boli 2x dospelacke a 2x detske porcie + ostalo este min. na 2 porcie na zajtra...takze z 2 rozkov vyjde toho naozaj pozehnane :-) |
![]() |
posypane makom, pr.cukrom, poliate masielkom
Odporucam, budete sa zarucene oblizovat !!!! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Zuzana M. (Tamik) ID 14258, mimibazar.sk/tamik (29.3.2010, 11:10) |
Fantastickeeeeeeeeeee  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (29.3.2010, 19:35) |
Zuzka, vsak je to parada, aj ja som bola nadsena, ked som objavila receptik u Lucky Gupky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (27.11.2009, 20:50) |
Aj ja sa na nich uz dlho chystam, najprv sa mi nezdalo mozne z rozkov urobit cesto ale Gabi tvoje su nadherne, tusim ich cez tyzden urobim...... a bryndzove s oprazenou cibulkou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (27.11.2009, 21:00) |
Ahoj Zuzka, len smelo do toho a daj nam vediet, ako sa vydarili a ako chutilo a potesim sa aj  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (27.11.2009, 20:30) |
tento receptus ma uz lhsie laka.Na ako hrubo treba cesto vyvalat?Asi na hrubsie nez klasicke cesto na pirohy,ze?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (27.11.2009, 20:43) |
Lubka, ja som klasicke pirohy nerobila uz davno, ale asi mas pravdu, asi hrubsie...lebo mne sa dnes stalo pri valkani, ze ked som moc natenko, tak sa mi cesto trhalo... A urcite ho vyskusaj, naozaj sa oplati !!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (27.11.2009, 20:02) |
uz som lucke pisala,ze pre mna je toto recept storocia. uchytil sa u mna aj u mojej mamky.akurat dnes sme mali sulance s makom ked budem mat viac casu,urobim si zase zasoby do mrazaku a gabika,nadherne si to nafotila...ta hlavna fotka je uzasna, hned by som si zopar pirozkov uchytila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (27.11.2009, 20:24) |
No vidis a to ma ani nenapadlo, ze dat do mrazaku To je super napad, nabuduce ked sa mi nazbiera viac rozkov, urcite to aj ja tak urobim A dakujem za pochvalu , nie je sica taka origos ako od Lucky, ale chutilo, to je hlavne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (27.11.2009, 20:26) |
ja si tak obcas dam brigadu a cely den "lipkam" a potom mrazim. len nezabudni predmrazit rozlozene jednu od druhej,lebo ked sa to zlepi, tazko sa potom vari. a vacsinou robim pirohy,slane aj sladke a z odrezkov a zvyskov,alebo ked sa mi dojde plnka, urobim sulance. velmi vdacne jedlo a ta fotka je nadherna,mozno aj krajsia (alebo min.taka krasna) ako luckina,ale nie ze jej povies  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (27.11.2009, 20:39) |
A pred zmrazenim ich trosku nepredvaris? Je to naozaj vdacne jedlo, to je sväta pravda !!! A foto jasne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (27.11.2009, 21:43) |
nie, len si ich rozlozim na nejaku rovnu podlozku,pekne vedla seba a na hodinku-dve ich dam zamrazit a ked su zmrznute (nemusia byt uplne na kost,ale tak skoro) zabalim ich do sackov a je to. nezlepia sa a odoberas,kolko treba, aj ked ja si vacsinou mrazim porcie.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (27.11.2009, 20:29) |
ja som vás počula  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (27.11.2009, 20:43) |
to nie ja  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (27.11.2009, 20:41) |
ech, tak teraz sme v tom az po usi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (27.11.2009, 19:52) |
tiež sa na ne chystam vyzeraju super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (27.11.2009, 20:21) |
dakujem Urcite vyskusaj, su vyborne, take akurat ani nie tvrde, ani mäkke a maju vybornu chut  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |