. .. .. .. .. .. .
. .

Perníkové tortorezy - RECEPT 6355

Silvia K. (silviakov) ID 45553
.
Oblasť: Prešov
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 7.5.2008
Naposledy: 21.1.2015 12:21
Aktualizácia: 30.7.2010 20:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 22
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 55
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Perníkové tortorezy


[ recept č. 6355 zo dňa  ]


Perníkové tortorezy


POTREBNÉ PRÍSADY

300 g práškového cukru*400 g hladkej múky*2 lyžice redšieho lekváru*1 a 1/2 dl oleja*1/2 l mlieka*1 prášok do pečiva* 1 prášok do perníka*2 lyžice kakaa*1 malá lyžička sódy bicarbóny*2 vajcia - to je rozpis na celý plech, ale ja som robila z polovičnej dávky

POSTUP PRÍPRAVY

Teraz cez prázdniny pečiem dvakrát v týždni, a keďže sme neboli všetci doma, rozhodla som sa, že urobím perník v koláčovej forme. Tak som získala skvelú tortu. Bola úžastná, mamka ma vychválila že výborne pečiem( nemyslím si, že až tak skvele pečiem, to len perník je vynikajúci :o) ).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


V miske si rozšľaháme metličkou vajcia, pridáme lekvár, olej a mlieko. V druhej mise zmiešame pr. cukor, múku, prášok do pečiva aj do perníka, kakao a sódu bicarbónu. Obsah oboch mís zmiešame ručnou metličkou, vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 200°C podľa potreby (overenie špáradlom) ale aspoň 15-20 minút. Skôr sa mi ho nepodarilo odfotiť, až po upečení.


Vychladnutý koláč štedro natrieme lekvárom- ja som použila slivkový a korpus nebol úplne vychladnutý :o), a polejeme čokoládovou polevou- mala som jej trochu málo. Necháme stuhnúť. Tiež tu píšem o stuhnutí, no ja som neodolala a hneď po natretí polevy som si odkrojila kúsoček.


Pokrájame a hneď sa na to vrhneme!



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Ríbezľový koláč | Perníkové tortorezy | Stropkovské pirohy spisovateľky Táne Keleovej- Vasilkovej >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana B. (livia123) ID 4682 (19.2.2009, 16:06)
Výborný perník, rýchla príprava aj pečenie, doporučila by som pridať aj orechy. Skvelýýýý receptík :)))) (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (19.2.2009, 16:11)
ďakujeeem, súhlasím, s orechmi môže byť ešte lepší (zajic) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu