. .. .. .. .. .. .
. .

Ríbezľový koláč - RECEPT 6333

Silvia K. (silviakov) ID 45553
.
Oblasť: Prešov
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 7.5.2008
Naposledy: 21.1.2015 12:21
Aktualizácia: 30.7.2010 20:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 22
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 55
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Ríbezľový koláč


[ recept č. 6333 zo dňa  ]


Ríbezľový koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

600 g ríbezlí*150 g rastlinného tuku*100 g práškového cukru*1/2 balíčka vanilínového cukru*2 PL rumu*7 vajec*70 g hladkej múky*2 ČL prášku do pečiva*100 g strúhanky*50 g kryštálového cukru*odporúčam mlieko ak by ste to mali veľmi husté-asi 1/2-1 hrnček- na zriedenie, ktoré som ja nedala*práškový a vanilínový cukor na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

No čo už s množstvom ríbezlí, ktoré sme dostali od babiniek. Chcela som skúsiť niečo nové, tak som sa dala na tento bombovo osviežujúci koláčik.-Osviežujúci preto, lebo naše ríbezle boli také kyslé, že nám všetkým až uši krútilo. Keď sa rozhodnete pre zmrzlinovú prílohu, bude ešte lepší. Niekam sa mi stratili fotky na obrázkový postup, tak tentokrát bez neho. Ale vy ste predsa šikovné a zvládnete to aj tak!


1. Ríbezle umyjeme, odstopkujeme a necháme odkvapkať. Tuk s práškovým a vanilínovým cukrom a umom vymiešame do peny, do ktorej postupne zašľahávame 7 žĺtkov.
2. Do masy postupne pridávame preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a som strúhankou.( Teraz ak chcete, môžete pridať mlieko.) Nakoniec vmiešame tuhý sneh vyšľahaný zo 7 bielkov a z kryštálového cukru.
3. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme pripravenými ríbezľami. Pečieme 20 minút pri teplote 190/170 °C. Koláč po vychladnutí posypeme zmesou práškového a vanilínového cukru.
<< Cestovinový šalát | Ríbezľový koláč | Perníkové tortorezy >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.6.2009, 19:45)
mňamka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (23.7.2009, 21:05)
A poriadne kyslá :-) vtedy som nedala do ríbezlí ani kryštálik cukru ;-).
ODPOVEDAŤ
Milica K. (margoa) ID 23592 (13.6.2009, 14:24)
jaj..mnam, viem si zivo predstavit ako chuti (clamp)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (13.6.2009, 19:08)
super kyslo :-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu