. .. .. .. .. .. .
. .

Švajčiarska orechová torta - RECEPT 6320

Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868
.
mimibazar.sk/hegniki
Oblasť: Nové Zámky
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 8.5.2007
Naposledy: 27.5.2023 11:38
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 79
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 48
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Švajčiarska orechová torta


[ recept č. 6320 zo dňa  ]


Švajčiarska orechová torta


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 350 g múky, lyžička strúhanej citrónovej kôry, 180 g cukru, 200 g margarínu, 1 vajce, 1 žĺtok*******
Plnka: 200 g sekaných orechov, 200 g sekaných lieskovcov, 150 g cukru, 200 ml smotany na šľahanie, 4 lyžičky medu, 2 žĺtky na potretie, margarín na vymastenie formy


POSTUP PRÍPRAVY

Ozajstný príval orechov!!! Ochutnala som ju vo Švajčiarsku, kde túto tortu dostať všade a je jednoducho fantastická!!!! Svoju arómu rozvinie po dvoch dňoch odležania v chlade zabalená do fólie. Vydrží kľudne aj 10 dní, takže sa na hocijakú príležitosť dá pripraviť v parádnom predstihu. Naozaj odporúčam!:o)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Na cesto si preosejeme múku do misky /polohrubú aj hladkú pol na pol/, pridáme cukor, citrónovú kôru a nastrúhaný studený margarín. V menšej miske zmiešame žĺtok a vajce, všetko spolu spracujeme elektrickým mixérom s hnetákmi na cesto.
Na začiatku to bude vyzerať, že sa cesto nikdy nespojí, ale za 4 minúty bude takéto celkom jednotné. Vtedy rýchlo spracujeme rukami.
Cesto zabalíme do fólie a dáme do chladničky. Odporúčam cesto robiť večer a nechať ho stuhnúť aspoň 12 hodín!
Pripravíme si plnku.
Do hrnca s hrubým dnom nasypeme cukor a za stáleho miešania necháme rozpustiť.
Keď bude takýto pekný, prilejeme tenkým prúdom šľahačku. Aj keď budeme miešať ako o dušu, hrčky budú, viď. nasledujúcu fotku!
Ale to nevadí, budeme miešať, kým sa všetko krásne neroztopí, hoci aj 10 minút! Netreba sa toho vôbec zľaknúť, je to normálne. Medzitým prilejeme med a miešame a miešame a miešame....
Keď to bude už hladké, pridáme orechy a lieskovce, miešame ako len vieme.
Bude to takéto nádherné a voňavé :o). Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
Cesto si rozdelíme na dva diely.
Vymažeme si tortovú formu a cesto vyvaľkáme plát.
Pomocou valčeka prenesieme do formy cesto a keby sa nám potrhalo alebo "nesadlo", opravíme prstami, prilepíme alebo opravíme :o))). Urobíme cca 1,5 cm okraj.
Naplníme.
Z druhého dielu cesta odkrojíme cca 1/4 na ozdobu, zo zvyšného vyvaľkáme plát a formu položím na cesto, čím si označím kruh, ktorý potrebujem na pokrytie torty :o))). Dobre pritlačíme a zo zvyšného cesta vykrajujeme ozdôbky. Potrieme žĺtkami a dáme piecť do predhriatej rúry na 175 stupňov asi na 45 minút.
Aj potretie je malá piplačka, ale stojí za to! Robím ju aj na Vianoce, kedy použijem na ozdobu vianočné motívy.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Šťavnaté a voňavé francúzske zemiaky | Švajčiarska orechová torta | Mexické kura so zeleninou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (30.3.2010, 21:53)
jemine, toto vyzera fantasticky, odkladam a upeciem :-) pripomina mi to grilaz (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana G. (jasas) ID 25917 (19.7.2008, 19:20)
:-p mňam toto by som hneď ochutnala, orechy milujeme. Niekedy určite vyskúšam (Y)
ODPOVEDAŤ
Michaela N. (Michaelllla) ID 36218 (17.7.2008, 21:01)
chuťovo určite výborný ale keď vidím v recepte, že urobte karamel tak rezignujem... :-( proste sa mi vždy pripáli alebo stvrdne a mňa šľak triafa :-@ (6) takže si už netrúfam :-( alebo žeby posledný pokus *-) tento recept asi stojí za to aby som to riskla :-p
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (upravené 18.7.2008, 8:11)
Nenechaj sa odradiť! Hrudky sa pekne vplyvom teploty roztopia a nebude po nich ani stopy! (child2) Je veľmi dôležité, aby sa plnka robila v hrnci s hrubým dnom, čím zabránime pripáleniu! Netreba to vzdávať! Držím palce! (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
Mária K. (masenka) ID 166, mimibazar.sk/masenka (17.7.2008, 20:47)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (matazero) ID 5422, mimibazar.sk/matazero (17.7.2008, 20:47)
vyzera to nadherne (Y) (Y) aj na robotu 8-|
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (17.7.2008, 23:17)
Martinka, dá sa to v pohode spraviť, žiadna extra vec. Treba len trocha trpezlivosti a samozrejme aj náladu :-D! Ale ako Ťa "poznám", zvládneš to ľavou zadnou! (smich) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (matazero) ID 5422, mimibazar.sk/matazero (18.7.2008, 20:00)
Nikaaaa :-D :-D :-D :-D hned ako sa vratim s deckami do BB skusim aj ked karamel som este nerobila ^o) ^o) ^o) ^o)
ODPOVEDAŤ
tereza M. (Terujaja) ID 52420 (17.7.2008, 16:51)
ňáámm,to bude doobrotáá ;-)
ODPOVEDAŤ
katka s. (mischa) ID 7257 (17.7.2008, 18:14)
ale najprv roooobotaaaa (H) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (17.7.2008, 18:53)
Veru :-D, niečo za niečo (zajic)! Chutí skvele, oplatí sa vyskúšať! (hello) (smich)
ODPOVEDAŤ
Jana F. (Toluf) ID 5651, mimibazar.sk/Toluf (17.7.2008, 20:42)
OK, tak ked niekto napecie, nech mi posle ;-) (L)
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (18.7.2008, 8:13)
Keby mi tak pošta podpísala, že sa torta k Tebe dostane celá a nie ako orechový keks 8o|, podám Ti, mám tade aj tak cestu :-D :-D :-D :-D!
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu