Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Zuzana L. (zanabela) ID 17727 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)
Rýchly ríbezľový džem
[ recept č. 6203 zo dňa 9.7.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1kg ríbezlí, 1 želírovací cukor (500g)
POSTUP PRÍPRAVY
Postup je veľmi rýchly, určite ho mnohé poznáte, ale robila som ho prvý krát, (doteraz som vždy brala hotové od mamy), tak možno sa niektoré odhodláte aj vy....za 30minút bol už aj vo fľaškách
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Ríbezle dáme do hrnca a začneme variť. Nemusia byť otrhané veľmi dôkladne, môžu byť aj so stopkami. Ja som mala presne 1 kg, tak ako na fotke |
![]() |
takto to pustilo šťavu behom 2 minút |
![]() |
takto po 5 minutách |
![]() |
a takto po 10 minutách, všetky guličky boli rozvarené. Možno to bude trvať 15 minút, kým zmäknú, hlavne aby sa dali ľahko pasírovať.. |
![]() |
nachystala som si staršie sitko a hrniec (bála som sa, že to určite potom neumyjem - ale všetko sa umylo:-) |
![]() |
Zmestila sa mi tam celá rozvarená zmes na jedenkrát. Aj keď možno je to lepšie robiť pomenej... |
![]() |
a začala som to pekne pasírovať, vymačkala som z toho aj dušu :-) |
![]() |
toľko mi z toho ostalo, šup do koša... |
![]() |
ostala mi takáto krásna šťava |
![]() |
pridala som celý želírovací cukor a znova nechať variť 10 minút |
![]() |
a hotovo, ja som penu nezbierala, veľa jej nebolo....a možeme dávať ešte teplé do fliaš |
![]() |
Pred zavretím som potrela vrchnák zvnútra rumom a poriadne zavrela. Vyšlo mi z toho 2 x 3dcl poháre. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Tana L. (backa11) ID 28088 (3.7.2017, 13:11) |
Díky za rychlé uvaření džemu,vařila jsem z bílého,červeného jsem měla hrozně málo.Přidala pár malin ,tak má i pěknou bravičku Mohu jen doporučit - bezva.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana I. (žiža33) ID 12373 (26.6.2014, 13:17) |
odpad,ktorý zostane nevyhadzujem,ale zalejem vodou a na druhý deň uvarím ešte z toho sirup. Zuzka a môžem takto spraviť aj lekvár z čiernych ríbezlí?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina B. (Maťa B.) ID 101011, mimibazar.sk/matab (14.7.2014, 21:15) |
Môžem popriosiť o stručný recept na ten sirup aj ja ? Vodu som doliala...ale čo ďalej? cukor, kyselinu...? a koľko to neviem risknúť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea P. (aadky) ID 210118 (29.6.2014, 21:23) |
mozem poprosit o taky strucny recept ako sa z toho odpadu spravi sirup ? vrela vdaka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Angelika G. (angie82) ID 197025 (15.7.2013, 20:02) |
Až sa mi slinky zbiehajú Nemáte náhodou aj vyskúšaný džemík z malinovej šťavy?? Neviem sa nijako k nemu dopracovať-neviem ten pomer koľko šťavy treba na jednu dávku s Gelfixom...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (3.7.2011, 14:39) |
Úžasný recept Lekvárik je urobený a už sa teším na to, ako si ho natriem na čerstvé pečivko  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Beata V. (beacan) ID 84528 (26.6.2011, 17:21) |
perfektný recept, jednoduchý. Lekvár bol hotový za polhoďku. ďakujem pekne.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka P. (Joanne) ID 6922 (14.8.2009, 20:24) |
skusim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | lenka t. (plienočka) ID 13045, mimibazar.sk/plienocka (10.7.2008, 8:09) |
ja som robila rovnako, len som dala nejaký na h@vno prípravok a je veľmi riedky ja len poznámka: pri pohľade na fotku, kde pasíruješ - určite by si z toho ešte niečo "vymadžgala", len dávaj v menšom množstve do sitka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana L. (zanabela) ID 17727 (13.7.2008, 14:05) |
no presne ma to napadlo, že po menších dávkach by bolo lepšie.... no nabudúce budem múdrejšia a nabudúce skúsim len s obyčajným cukrom a gelfixom, bo ten želírovací je dajaký drahý  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (8.7.2013, 22:04) |
Ja pri pasírovaní ovocia cez sitko to robím tak, že na ručný mixér dám takú klobúčikovú násadku, (neviem ako volá) a s tým pasírujem cez sitko ovocie - vypasíruje to z toho úplne všetkú šťavu a dreň, v sitku zostanú suché šupy. Ak má váš mixér takéto príslušenstvo, vyskúšajte |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Alzbetka B. (alzbet14) ID 52346 (16.7.2008, 22:18) |
Skús nie -šup do koša-ale do mrazničky.A v zime menšie porcie použiješ na čaj.Zaleješ a maš zdravý a chutný čaj.Ribezľová štava pri varení nepotrebuje na zhustnutie žiadnu chémiu.Ríbezle sú ovocie ktoré v sebe obsahujú látky potrebné na zhustnutie.Doba varu šťavy-20min.Po vychladnutí úplne stuhne.Zbytočne zaťažovať organizmus chémiou zvlášť detský.Pekný večer. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  | Dagmar K. (dadakan) ID 227271 (8.7.2013, 16:24) |
Betka, ďakujem za dobrý tip ako naložiť s ríbezľami takmer bez práce. Ak nechám aj stopky na ríbezliach, neurobia horčinu potom? Ďakujem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Zuzana L. (zanabela) ID 17727 (17.7.2008, 8:47) |
do mrazničky sa už toho veľa nezmestí, máme tam kopec ovocia ale dakujem za tip  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |