končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
CHUŤOVKY |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Tekvicový koláč[ recept č. 6169 zo dňa 7.7.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 300 g polohrubej múky, 2 vajíčka, 0,5 dl oleja, kávová lyžička soli *na kvások: 20 dkg čerstvého droždia, 1,5 dl mlieka, štipka cukru, štipka soli, kávová lyžička polohrubej múky*600-700 g už očistenej tekvice (alebo cukety), 20 dkg syra na strúhanie (aj viac), kúsok slaninky, 1 väčšia cibuľa, 4 vajíčka, 1,5 dl mlieka, pizza korenie POSTUP PRÍPRAVY ...čo s načatým večerom a tekvicou v chladničke... (robievam z podobného cesta bryndzovník, ktorý mám v receptoch, ale tekvica je šťavnatá, tak sme v ceste urobili malinké zmeny...) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Očistenú tekvicu postrúhame na hrubé rezance, posolíme 1 lyžičkou soli, premiešame a necháme odstáť cibuľu rozkrojíme na polovicu a pokrájame priečne na tenké plátky Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie, pridáme soľ, cukor, trošku múky, premiešame a necháme aspoň 10 min. postáť Múku preosejeme do misky, pridáme lyžičku soli, premiešame vytvoríme si v múke priestor pre kvások, vajíčka, olej a všetko premiešame varechou Chvíľku premiesime, pomúčime, zakryjeme utierkou a necháme podkysnúť cca 30 min. Plech (používam väčší) vymažeme maslom, prehodíme cesto – pomúčenú stranu nechávam navrchu a naolejovanými prstami podoťahujem cesto k okrajom plechu (môžete si ½ cm povytiahnuť ako vyššie okraje) a necháme ešte podkysnúť cca 20 min. ...cesto posypeme 1/3 syra rukami vytlačíme prebytočnú vodu z tekvice, navrstvíme ju na syr, naukladáme cibuľu, (môžete si pridať aj na tenké kolieska nakrájanú papriku a paradajky) na malé a tenké plátky slaninu (čím viac, tým lepšie), ochutíme pizza korením posypeme zvyšným syrom a lyžicou nalievame rozmiešané vajíčka s mliekom. Pečieme pri teplote 190° C cca 20 min., kým sa neroztečie syr (cesto po okrajoch má byť upečené dozlatista) Ešte za horúca pretriem okraje cesta mliekom. Podľa potreby posolíme už hotové /ale ešte za horúca/. *Dobrú chuť* OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Stanka K. (Stanulienka) ID 2402 (10.7.2008, 10:31) |
geniálny koláčik - dnes som ho robila na obed a práve som ochutnala prvý kúsok - neskutočne dobrý, šťavnatý - presne podľa mojej chuti - maňm |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (10.7.2008, 21:21) | ||
Jéj, Stanka, ďakujem krásne Som veľmi rada, že sa vydaril a hlavne, že chutil | ||
ODPOVEDAŤ |