. .. .. .. .. .. .
. .

Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.

Tešíme sa na vás.

Tekvicový koláč - RECEPT 6169

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 32431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Tekvicový koláč


[ recept č. 6169 zo dňa  ]


Tekvicový koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

300 g polohrubej múky, 2 vajíčka, 0,5 dl oleja, kávová lyžička soli *na kvások: 20 dkg čerstvého droždia, 1,5 dl mlieka, štipka cukru, štipka soli, kávová lyžička polohrubej múky*600-700 g už očistenej tekvice (alebo cukety), 20 dkg syra na strúhanie (aj viac), kúsok slaninky, 1 väčšia cibuľa, 4 vajíčka, 1,5 dl mlieka, pizza korenie

POSTUP PRÍPRAVY

...čo s načatým večerom a tekvicou v chladničke... (robievam z podobného cesta bryndzovník, ktorý mám v receptoch, ale tekvica je šťavnatá, tak sme v ceste urobili malinké zmeny...)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Očistenú tekvicu postrúhame na hrubé rezance, posolíme 1 lyžičkou soli, premiešame a necháme odstáť
cibuľu rozkrojíme na polovicu a pokrájame priečne na tenké plátky
Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie, pridáme soľ, cukor, trošku múky, premiešame a necháme aspoň 10 min. postáť
Múku preosejeme do misky, pridáme lyžičku soli, premiešame
vytvoríme si v múke priestor pre kvások, vajíčka, olej
a všetko premiešame varechou
Chvíľku premiesime, pomúčime, zakryjeme utierkou a necháme podkysnúť cca 30 min.
Plech (používam väčší) vymažeme maslom, prehodíme cesto – pomúčenú stranu nechávam navrchu
a naolejovanými prstami podoťahujem cesto k okrajom plechu (môžete si ½ cm povytiahnuť ako vyššie okraje) a necháme ešte podkysnúť cca 20 min.
...cesto posypeme 1/3 syra
rukami vytlačíme prebytočnú vodu z tekvice, navrstvíme ju na syr,
naukladáme cibuľu, (môžete si pridať aj na tenké kolieska nakrájanú papriku a paradajky)
na malé a tenké plátky slaninu (čím viac, tým lepšie), ochutíme pizza korením
posypeme zvyšným syrom
a lyžicou nalievame rozmiešané vajíčka s mliekom. Pečieme pri teplote 190° C cca 20 min., kým sa neroztečie syr (cesto po okrajoch má byť upečené dozlatista)
Ešte za horúca pretriem okraje cesta mliekom. Podľa potreby posolíme už hotové /ale ešte za horúca/. *Dobrú chuť*


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Cukinový šalát | Tekvicový koláč | Svieža ovocná roláda*** >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Stanka K. (Stanulienka) ID 2402 (10.7.2008, 10:31)
(Y) (Y) (Y) geniálny koláčik - dnes som ho robila na obed a práve som ochutnala prvý kúsok - neskutočne dobrý, šťavnatý - presne podľa mojej chuti - maňm (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (10.7.2008, 21:21)
:-$ Jéj, Stanka, ďakujem krásne (L) Som veľmi rada, že sa vydaril (clamp) a hlavne, že chutil (pusa)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu