
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
OVOCIE |
Anna J. (andulka2) ID 48309 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | pomôcka na odkôstkovanie višní[ recept č. 6070 zo dňa 2.7.2008 ] PRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Na odkôstkovanie väčšieho množstva višní potrebujeme: umelohmotnú bedničku tzv. mäsovku, obvykle býva v bordovej farbe, na túto bedničku položíme umelohmotnú bedničku na šampiony, je asi 10 cm vysoká, v rovnakých rozmeroch ako mäsovka. Bedničky je bežne dostať kúpiť vo väčších domácich potrebách. Do hornej bedničky nasyperme umyté odstopkované višne, optimálne asi 5 kg. Rukou pretláčame višne z hornej do spodnej bedničky. Kôstky zostanú v hornej bedničke. V spodnej zo stane šťava a dužina z višní. Získanú masu prelejeme do inej nádoby cez čistú vyradenú záclonu. Z tekutiny urobíme višňovú šťavu, džem, rôsol alebo sirup. Dužinu , ktorá nám zostane príliž nevytláčame. Do krabice od trvanlivého mlieka dáme mikrotenový sáčok, do ktorého natlačíme dužinu z višní a dáme zamraziť. Používame na koláče a a hlavne do makovej štrúdle. Celá krabica stačí na tri nohy štrúdle. |