Maria P. (teleflex) ID 105501 |
 |
Oblasť: Nitra |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 23.7.2009 |
Naposledy: 21.5.2025 22:51 |
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Bravčové karé s citrónovo tymianovou omáčkou.
[ recept č. 60671 zo dňa 11.11.2018 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Jednoduchý receptík, ktorý neodporúčam robiť do zásoby... 4-5 plátkov karé asi 1,5-2 cm hrubých /tenšie by sa rýchlo spálili a vysušili/, 3 PL hladkej múky, 1 ČL grilovacieho korenia, 1/2 Čl sušeného cesnaku v prášku, soľ, ml. čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku /čerstvých/, 1 ČL tymianu, 1/1/2 Čl strúhanej citrónovej kôry, 50ml bieleho vína, šťava z 1 citróna, 100ml smotany na šľahanie, 2 PL bravčovej masti. 2 PL masla, 1 mladá cibuľka na dochutenie /nemusí byť/...
POSTUP PRÍPRAVY
Zmiešame múku, grilovacie korenie, cesnakový prášok, soľ a mleté čierne korenie /podľa chuti/. V tejto zmesi si postupne obalíme rezne /netreba naklepávať/. Vo väčšej panvici alebo kastróliku si rozpálime bravčovú masť a na miernom ohni opečieme rezne /ak sa nezmestia všetky naraz, tak ich opekáme postupne, ale nesmú sa prekrývať/, 3-4 minútky z každej strany. Vyberieme na tanier a odložíme do tepla /napr. do rúry vyhriatej na 60-70 °C/. Do panvice s vypečeným tukom a múkou nalejeme víno, pridáme citrónovú kôru, šťavu, prelisovaný cesnak a tymian, podľa chuti dosolíme a okoreníme ml. čier. korením a krátko povaríme za občasného miešania . Potom vložíme mäso aj so šťavou, ktorú si pustilo a podusíme prikryté cca 15-20 minút. Mäsko znovu vyberieme /omáčku môžeme teraz precediť, aby bola hladšia/, vlejeme smotanu a vložíme maslo a na miernom ohni prevaríme. Odstavíme, vložíme znovu mäso, posypeme nasekanú cibuľku a necháme chvíľu odležať v omáčke.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
xxx |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |