. .. .. .. .. .. .
. .

Orieškovo karamelová torta... - RECEPT 60666

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 21.5.2025 22:51
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Orieškovo karamelová torta...


[ recept č. 60666 zo dňa  ]


Orieškovo karamelová torta...


POTREBNÉ PRÍSADY

Túto som si "vyšperkovala" pre seba na narodeniny. Spojila som v nej čo najviac z toho, čo mi chutí a pretože z nej nezostal ani kúsok , usudzujem, že chutila každému, tak sa podelím aj tu... Cesto: 5 vajec, 7PL polohrubej múky, 3 PL opražených a najemno zomletých lieskových orieškov, 10 PL kryštálového cukru, 1/2 bal. kypriaceho prášku, 1 dl oleja, 1 dl studenej vody... Krém: 1 karamelový puding /ja mám najradšej Dr. Oetker s kúskami karamelu, 300mlm mlieka, 250g mascarpone, 100g práškového cukru a asi 5 nadrobno nakrájaných krowiek.... Arašidový frosting: 100g zmäknutého masla, 200g jemného arašidového masla, 2 šálky /1 šálka = 200ml práškového cukru/ mlieko podľa potreby.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: bielky vyšľaháme dotuha, keď sú polotuhé pridáme cukor a došľaháme, kým nebude mať "špičky", znížime rýchlosť na najmenšiu a postupne na malých otáčkach vmiešame po jednom žĺtka. Jemným pramienkom vlejeme olej a necháme zapracovať , ale nie dlho. Múku zmiešame s kypriacim práškom a orieškami. Metličkou jemne po častiach vmiešame k vajíčkam nastriedačku s vodou. Pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme na 180°C, dozlata. Po vychladnutí prekrojíme na tri časti a naplníme krémom. Necháme na cca 2 hodinky stuhnúť v chlade a potrieme frostingom. Môžeme ešte poliať slaným karamelom http://angiebakes.com/2015/09/19/slany-karamel/ a dozdobiť podľa chuti...




Krém: Puding rozmiešame v mlieku a uvaríme, vsypeme krowky a za občasného miešania necháme vychladnúť. potom ho vyšľaháme s cukrom a mascarpone.



Frosting: Maslo vyšľaháme s arašidovým maslom, pridáme cukor a šľaháme ešte chvíľu. Potom po lyžiciach pridávame mlieko, kým nedostaneme hladkú a ľahkú konzistenciu /mali by ísť 3 PL mlieka, ale záleží od hutnosti arašidového masla, ja som dala 8 PL a bolo tak akurát/.
<< Medovo maslová torta... | Orieškovo karamelová torta... | Bravčové karé s citrónovo tymianovou omáčkou. >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (12.11.2018, 5:57)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria P. (teleflex) ID 105501 (15.11.2018, 13:44)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana M. (zumma) ID 214481 (8.11.2018, 19:40)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria P. (teleflex) ID 105501 (11.11.2018, 19:41)
(F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Tana L. (backa11) ID 28088 (29.10.2018, 14:09)
Tak nevím,kterou udělám na obě se sbíhají sliny ,-) božské (^) (Y) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria P. (teleflex) ID 105501 (8.11.2018, 16:04)
,-) Ďakujem... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu