. .. .. .. .. .. .
. .

Záhradnícke kari rizoto - RECEPT 478

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 760 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Záhradnícke kari rizoto


[ recept č. 478 zo dňa  ]


Záhradnícke kari rizoto


POTREBNÉ PRÍSADY

*1 pór *balíček mrazenej (čerstvej) zeleninky *2 párky (viedenské....) *2 lyžice kečupu *1 sklíčko leča *koreniny podľa chuti *kari *olej alebo masť * 2 hrnčeky ryže * tvrdý syr

POSTUP PRÍPRAVY

Aj keď rizoto je z ryže, predsa sa píše s "i ". Toto vždy deti pri písaní pletie. Žiakom som stále hovorila: " Keď je ryža neuvarená - je tvrdá - tak " y ". A keď sa už poriadne povarí a je z nej rizoto - je mäkká - tak "i ".
Nám sa to dúfam nepopletie a rizoto z ryže sa podarí.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

pripravíme si potrebné suroviny....ja som si narobila do zásoby mrazené vrecká s predvarenou zeleninkou
Pripravíme si omáčku. Do oleja si dáme pórik a trošku porestujeme. Pridáme na kolieska nakrájené párky, koreniny a dve lyžice kečupu. Trošku porestujeme a šupneme mrazenú zeleninku. Prikryjeme a necháme rozpustiť zeleninku. Keď to buble, vylejeme tam malé sklíčko leča. (najlepšie je domáce). Necháme prejsť varom....aby bolo všetko dobre mäkké.
A hotovo!
Na tuku si porestujeme suchú ryžu.
Pridáme soľ a kari (tak 2 kávové lyžičky)
podlejeme vodičkou, raz premiešame, prikryjeme a 20 minút varíme
keď je ryža mäkká, odkryjeme ....
zmiešame s omáčkou....
.... posypeme syrom a šup k stolu


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Jablkový trhanec | Záhradnícke kari rizoto | Jablkovo-tvarohový koláč BLESK >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu