
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Alexandra V. (saša_20) ID 50362 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Citrónová torta[ recept č. 5993 zo dňa 25.6.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 8 vajec, 300 g práškového cukru, 260 g hrubej múky, citrónová kôra, 3 lyžice maizeny, 1 lyžička citrónovej šťavy, 30 g strúhanky, šťava z dvoch citrónov, cukor Plnka: 250 g masla, 3 žĺtky, 2 balíčky maizeny so zlatým klasom, 250 g práškového cukru, 1/2 dl mlieka, kúsok vanilky POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme citrónovú kôru a citrónovú šťavu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme múku, strúhanku, maizenu a všetko primiešame k žĺtkom. Vložíme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pomaly pečieme. Upečenú tortu rozrežeme na tri časti a polejeme šťavou, ktorú si pripravíme zo 4 dl vody, šťavy z dvoch citrónov a cukru. Plnka: Maslo vymiešame s cukrom. Z mlieka, v ktorom sú rozšľahané vajcia z vanilky a pudingu za stáleho miešania pripravíme krém. Kým je ešte teplý, vmiešame ho do vymiešaného masla. Krém necháme vychladnúť a potom ním plníme tortu. |