. .. .. .. .. .. .
. .

Jemné domáce pečeňové paté - RECEPT 5947

Silvia M. (sikovnica) ID 5882
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 30.8.2006
Naposledy: 22.12.2022 13:56
Aktualizácia: 11.6.2019 8:02
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 32
RODINNÉ FOTOGRAFIE 3
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 45
NÁVODY 1

NÁTIERKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Jemné domáce pečeňové paté


[ recept č. 5947 zo dňa  ]


Jemné domáce pečeňové paté


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g kuracích pečienok (dá sa použiť aj bravčová pečeň) - 1 maslo (125 g) - 200 ml šľahačkovej smotany min. 30% - soľ, korenie podľa chuti - iné prísady podľa chuti, napr. cesnak, provensálske bylinky, sekané mandle, brusnice...

POSTUP PRÍPRAVY

Pečeňová paštéta, pri ktorej viete, čo jete. Tu už jeden podobný recept je, ale tento je o dosť iný a minimálne tak chutný. Chuť je veľmi jemnučká a príprava jednoduchá. Ja som robila z polovičnej dávky, to je akurát pre 2-3 ľudí na raňajky. Tá fotka nie je ktoviečo, fotila som večer pri umelom svetle, v skutočnosti je farba omnoho krajšia ;)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


1. Pečienky dáme variť na 10-15 minút do vriacej vody. Vodu nesolíme, lebo inak by pečienky stvrdli.


2. Po uvarení scedíme a necháme poriadne vychladnúť - naozaj poriadne, lebo potom by to pri mixovaní robilo neplechu.


3. Vychladené pečienky dáme do mixéra spolu s pár kúskami masla. Nedávajte hneď celé maslo, radšej postupne - množstvo závisí od toho, akú intenzívnu chuť pečene máte radi. Ja dávam takmer celé maslo.


4. Rozmixujte na kašu a pomaly prilievajte šľahačkovú smotanu, tak do 2 dl. Nebojte sa, môže to byť máličko tekuté, lebo to v chladničke potom stuhne. V tejto fáze môžte pridať soľ, korenie a niečo na dochutenie. My máme radi klasické provensálske korenie, ale super je aj cesnak, alebo brusnice, teraz aj ríbezle a podobne.


5. Dáme do chladničky trochu odpočinúť, stačí aj hodinka. Je to veľká mňamka a hlavne ma hreje ten pocit, že zaručene viem, čo som tam dala (aj keď, ktovie, čo je v tých pečienkach). Dobrú chuť!!!



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Pravá boloňská omáčka podľa starého Horácia | Jemné domáce pečeňové paté | Provensálske roládky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (18.3.2017, 11:45)
(Y) (Y) (Y)vynikajúca (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Dada M. (odeure) ID 35266 (14.5.2010, 13:08)
Sylvi, veľmi , veľmi, dobrá, je na to naozaj potrebný dobrý šľahač- robot , najlepšie ten , kde sa šľahajú koktaily a bude fantastická. Naša bola super, bolo jej veľa a moji muži si ju veľmi chválili. ĎAkujem. (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
daniela rusnakova (herni) ID 45470, mimibazar.sk/herni (22.10.2008, 16:04)
(Y) (Y)TROšKA NAM TO šLO TAžšIE,LEBO MáME LEN OBYč.MIXéR TAKžE SOM ICH MUSELA ZDRVIT RUKAMI ^o) ^o)ALE VýSLEDOK JE SUPER (jidlo) (jidlo) (Y)
ODPOVEDAŤ
Mária P. (Mayka) ID 13577 (6.7.2008, 19:33)
Vyzera super. SKuste aj tuto moju.
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5610&user=13577
:-$
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (23.6.2008, 8:20)
Dobrá inšpirácia na raňajky (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu