. .. .. .. .. .. .
. .

Provensálske roládky - RECEPT 6569

Silvia M. (sikovnica) ID 5882
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 30.8.2006
Naposledy: 22.12.2022 13:56
Aktualizácia: 11.6.2019 8:02
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 32
RODINNÉ FOTOGRAFIE 3
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 45
NÁVODY 1

KURACIE MÄSO A HYDINA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Provensálske roládky


[ recept č. 6569 zo dňa  ]


Provensálske roládky


POTREBNÉ PRÍSADY

ROLÁDKY: 1 balenie kuracích alebo morčacích rezňov - pár plátkov šunky - mäkký syr - provensálske bylinky - soľ - 1 PL oleja - 1 PL masla - špáradlá PARADAJKOVÁ OMÁČKA: 1 konzerva sekaných paradajok (ak máte, dajte čerstvé, len ich predtým olúpte) - 1-2 PL cukru - provensálske bylinky - soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Tip na ľahký a diétny obedík, chutilo aj môjmu 1,5 ročnému synkovi.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Rezne si jemne vyklepeme natenko cez mikroténový sáčok, ale pozor, aby sa nepotrhalo mäsko. Nasolíme a z jednej strany (vnútornej) posypeme provensálskymi bylinkami. Necháme chvíľku, tak 30 min. odležať.
2. Po odležaní dáme na roládku kúsok šunky tak, aby neprečnievala...
3. ... a namažeme mäkkým syrom. Ten syr trochu vytečie pri dusení, ale to vôbec nevadí, lebo dodá omáčke dobrú chuť. Ak chcete, môžte použiť tvrdý plátkový. A kto chce, môže ešte pridať aj trošku postrúhanej cukiny.
4. Roládky opatrne, ale pevne zvinieme a aby sa nerozpadávali, prichytíme na oboch koncoch a cez stred špáradlom.
5. Roládky opečieme zo všetkých strán na zmesi masla a oleja, len toľko, aby sa zatiahli.
6. Potom prilejeme tak 2 dl vriacej vody a necháme dusiť cca 30 min. do mäkka. Po udusení roládky vyberieme a odložíme na teplé miesto.
7. Do výpeku pridáme konzervu paradajok, prevaríme a dochutíme soľou, cukrom a provensálskym korením. Ak sa omáčka zdá byť trochu riedka, môžme zahustiť maizenou.
8. Mierne vychladnuté roládky nakrájame...
9. ... a podávame preliate paradajkovou omáčkou. Hodia sa k tomu napríklad celozrnné cestoviny, alebo bageta, my sme to jedli len so šalátom. Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Jemné domáce pečeňové paté | Provensálske roládky | Kapustový šalát - Coleslaw a la KFC >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarina M. (babyonroad) ID 54753, mimibazar.sk/katkarv (25.12.2008, 17:06)
IDEM ZAJTRA NA TO...DZTE PALCEKY :-p
ODPOVEDAŤ
Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (28.12.2008, 19:49)
ako to dopadlo? :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Katarina M. (babyonroad) ID 54753, mimibazar.sk/katkarv (4.1.2009, 13:07)
veeelmi fajn jedlo, svokrovci boli na Vianocny obedik, tak som im to pripravila, okrem ineho a veeeelmi im chutil( ze vraj) :-p ale mne to chutilo tiez vyrobne, hlavne ta omacka...mnamnam, takze dakujem, urcite urobim aj na buduce, (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu