
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
RYBY A DARY MORA |
Miroslava H. (mimka999) ID 60849 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | sushi[ recept č. 59090 zo dňa 2.12.2015 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 500 g ryže na sushi, 3% ryžový ocot, trstinový cukor, morská soľ, plátky údeného lososa POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si urobíme marinádu: 8 polievkových lyžíc octu, 4 polievkové lyžice cukru, 0,5 kávovej lyžičky soli Ocot, soľ a cukor zmiešame v menšej nádobe, privedieme do varu a nádobu odložíme na chladné miesto. Príprava ryže: Ryžu najprv 4-5 krát opláchneme v studenej vode. Po poslednom opláchnutí vylejeme všetku vodu, nalejeme do nádoby, v ktorej ju budeme variť, zalejeme 600 ml vody a počkáme asi 30 min. Nádoba by mala byť asi taká veľká, že voda bude nad povrchom ryže asi 1-2 cm. Po 30 minútach dáme nádobu na veľmi silný oheň a zakryjeme pokrievkou. Keď začne ryža vrieť, plameň stíšime. Takto ryžu varíme asi 10 min. Potom vypneme plameň a ryžu necháme odstáť v nádobe ešte 10 min. Po 10 minútach ryžu z nádoby vysypeme do bambusovej alebo keramickej nádoby. Vyrovnáme povrch ryže a polejeme marinádou. Používame polievkovú lyžicu. Ryžu premiešame sekavým spôsobom drevenou varečkou a potom ju necháme vychladnúť. Nádobu prikryjeme a odložíme na chladné miesto. Z ryže formujeme valčeky, ktoré ozdobíme plátkami lososa. |