. .. .. .. .. .. .
. .

Tvarohové jahodové osvieženie a výborný korpus :-) - RECEPT 58654

Mária K. (konteska) ID 177553
.
Oblasť: IRSKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.11.2010
Naposledy: 2.11.2022 18:06
Aktualizácia: 14.9.2011 19:39
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 4
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 99
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Tvarohové jahodové osvieženie a výborný korpus :-)


[ recept č. 58654 zo dňa  ]


Tvarohové jahodové osvieženie a výborný korpus :-)


POTREBNÉ PRÍSADY

korpus:150g hl. múky, 150g kr.cukru, 5 vajec, 5 PL oleja, štipka soli, (kakao) .Tvarohová plnka: 500g jemného tvarohu, 2 kys. smotany, plátková želatina, prášk.cukor podľa chuti, 1 vanilkový cukor + jahody, jahodová marmeláda, čevená tortové želé, príp. trubičky ale nie sú nutné.

POSTUP PRÍPRAVY

Včera som urobila tatinovi takúto letnú jahodovú tortičku. Vôbec nie je komplikovaná, ba práve naopak je rýchla, výborná a osviežujúca.


Korpus si môžete dať svoj, ja používam tento, lebo je rýchly, vláčny a nie je z neho veľa riadu :-) V miske si vyšľaháme bielka nie celkom dotuha a potom postupne pridávame cukor. Spolu šľaháme asi 3-4 min. Potom pridáme striedavo jedno vajce a 1PL oleja. Keď zašľaháme posledné vajce a olej, ručne vmiešame múku. Ak chcete kakaovú piškótu, tak si cca 2 PL múky odoberieme a dáme kakao. Jemne vareškou piškótu premiešame. Do tortovej formy dáme na spodok peč. papier. Kraje nepotierame olejom ani múkou. Cesto vylejeme do formy a pekne rozotrieme do strán a hlavne do výšky. Pečieme na 170 *C cca 40min. Záleží však od vašej rúry, môže byť piškóta upečená aj skôr, preto vyskúšame páratkom. Necháme vo forme trochu vychladnúť. Potom nožom jemne po okrajoch oddelíme piškótu od formy, prevrátime a necháme na mriežke voľne vychladnúť. Zatiaľ si urobíme plnku. Podľa návodu necháme napučať plátkovú želatinu asi 10min. Tvaroh si vymiešame so smotanou a cukrom. Mne by sa to nezmestilo do formy, keďže bola vysoká piškóta, tak som dala od oka tvaroh asi 350g a 1 kysl. smotanu. Napučanú želatinu vo vodnom kúpeli zohrejeme, rýchlo pridáme asi 2 PL tvarohového krému a spolu to vlejeme do ostatného krému. Spolu vyšľaháme. Korpus vrátime späť do tortovej formy, potrieme ho marmeládou, rozotrieme krém, poukladáme jahody a dáme do chladničky stuhnúť. Nakoniec podľa návodu pripravíme tortové želé a rozotrieme na jahody. Podľa fantázie môžeme ozdobiť napr. tubičkami, nie je to však nutné.


Prajem dobrú chuť :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


kúsok, čo zostal, keďže sa rýchlo zjedla



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Rýchla zeleninová polievka s ov. vločkami a kôprom :-) | Tvarohové jahodové osvieženie a výborný korpus :-) | Rýchly závin z jogurtu, špaldovej múky a ovocia :-) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva M. (evita76) ID 15730 (23.6.2015, 6:25)
(clamp) (clamp) (clamp) (^) (^) (^) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu