končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
RYŽA A CESTOVINY |
Lenka P. (Kalipso25) ID 49654 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lasagne a la ja :)[ recept č. 5819 zo dňa 17.6.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Takže potrebujeme 2 balíčky cestovín lasagne 250 g ( ja som ich kúpila z Tesca za akciovú cenu 28 Sk za 250 g). Hovädzie mäso - mleté, 2 balenia kúpite ich v každom supermarkete, presnú gramáž neviem. Jedno čajové maslo, 3-4 lyžice hladkej múky, mlieko, 1 väčší pretlak, kečup, 1 väčšiu cibuľku, 3 strúčiky cesnaku, 1 bujón, tvrdý syr - asi tak 250g. Na posypanie nakrájané zlené olivy, kukuricu. POSTUP PRÍPRAVY Postup je veľmi jenoduchý, ja som ho zvládla na prvý raz :)))))... takže cibuľku si nakrájame na drobno a na troche oleja ju speníme do zlatista, pridáme mäso, ja som to robila vo veľkom woku, necháme ho podusiť. Pridáme paradajkový pretlak a trocha kečupu a 1 polievkovú ližicu vegety. Zmes necháme dusiť. Medzitým si pripravíme bešamel, do jedného kastrólika dáme na miernom ohni roztopiť maslo, pridáme múku a jemne spražíme. Zalejeme trochou mlieka a vývarom z bujónu, ktorý sme si medzitým pripravili, miešame kým sa nám nevytvorí hustejší krém, po odstavení z plynu do zmesy primiešame časť postrúhaného syru. Mäso je dobre upravené vtedy, keď sa od neho oddeľuje červená masť, môžeme pridať ešte trocha kečupu a podusiť. Po vypnutí pridáme k mäsu 3 strúčiky prelisovaného cesnaku. Tak a teraz hurá na lagne. Do väčšieho vymasteného pekáča, môže byť aj zapekacia misa, dáme na dno lasagne, cestoviny dáme aj okolo formy. Na cestoviny dáme vrstvu mäsa, bešamelu a postrúhaného syra, tak to opakujeme( ja som urobila z daného množstva 3 vrstvy), končíme poslednou dávkou lazaní, zalejeme zvyšným bešamelom a posypeme zvyšným syrom. Dáme do predhriatej rúry zapiesť.Pečieme cca. 20 min. Tesne pred dopečením posypeme vrch kukuricou a olivami nakrájanými na kolieska. Najlepšie je nechať lasagne trocha vychladnúť aby pekne držali tvar. Je to mňamka :))))) |
Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (17.6.2008, 14:55) | |
Lasagne mam strasne rada.Tiez ich robim podobne ako ty,ale cesto si robim sama.Klasicke rezancove, kedze je to lacnejsie ako tie hotove kupovane a urobim kolko treba,podla poctu papkacov.Si mi narobila chute,asi ich budem robit cez vikend . | |
ODPOVEDAŤ |
Lenka P. (Kalipso25) ID 49654 (18.6.2008, 14:23) | |
Ahoooj ...ja som ich robila dva víkendy za sebou ..pretože moji hladoši sa ich nevedeli najesť, ale za na druhej strane ich nechcem robiť veľmi často aby sa ich neprejedli ...aj ja som rozmýšľala, že si kúpim strojček na cestoviny, ale nerobím ich tak často, takže zatiaľ len zvažujem | |
ODPOVEDAŤ |
Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (4.7.2008, 11:17) | |||
Nerobim si cesto so strojcekom,ale pekne rucne s valcekom na cesto.Vyvalkam na tenko,nakrajam na obdlzniky,necham zaschnut a uvarim..... mamina dostala strojdek na cestoviny,lebo robi kazdy tyzden rezance, no raz to otestovala a robi si ich taktiez bez tohto vynalezu.Obcas s nim robim ja,lebo je pravda,ze rucne to cesto tak tenucko nevyvalkas alebo sa narobis ako otrok |
|||
ODPOVEDAŤ |