Beáta I. (bebica20) ID 171876 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 86 návštěvníkov)
Lasagne
[ recept č. 39903 zo dňa 12.5.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Lasagne ,2 stredne cibule, 2 strúčiky cesnaku, 500 g mletého mäsa , 3 čl mletej červenej papriky , 1 čl oregana , soľ , mleté čierne korenie, 1 stredný pretlak, 1 konzerva lúpaných paradajok, olivový olej Bašamelová omáčka : 100g masla , 100g múky , 1 liter teplého mlieka , muškatovy orech 500 g nastruhaneho eidamu alebo parmézanu
POSTUP PRÍPRAVY
no dá sa to zvládnuť :o)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Pripravíme si potrebné ingrediencie na mäsovú hmotu ( cibuľu , cesnak , mlete mäso, červenu papriku, oregano,soľ, čmk ,pretlak , lupane paradajky a olivový olej |
|
na oleji si opražime nadrobno nakrájanú cibuľu a nasekany cesnak |
|
pridáme mleté mäso a pražíme |
|
keď je mäso dostatočne opražené pridáme koreniny |
|
potom pridáme paradajky a pretlák |
|
podlejeme 1,5 dcl vody dochutíme podľa vlastnej potreby a dusíme 10-15 min . |
|
pripravíme si bešamel |
|
roztopíme si maslo |
|
pridáme doň múku a rýchlo miešame aby sa nám neurobili hrudky , pražíme asi 3-4 min ... |
|
za stáleho miešania vlejeme ohriaté mlieko ( nie na raz ale na viac krát) a varíme 5 min. na koniec pridáme muškátový orech |
|
medzí tým si vo vriacej a osolenej vode oparíme lasagne ( do hrnca vkladáme len pár kusov a varime cca 5 min, potom ich vyberieme do ľadovej vody) |
|
vymastíme si plech olejom a polejeme bešamelom na to uložíme lasagne, na ne dáme tenkú vrstvu mäsovej hmoty + tenkú vrstvu bešamelovej omáčky a posýpeme syrom , takto opakujeme niekoľko vrstiev ... |
|
ako poslednú vrstvu dáme len bešamel a syr |
|
dáme to zapiecť do vyhriatej rúry 35 -40 min, pri 220 stupňov .. prajem dobrú chuť |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Erik C. (Niker9) ID 290551 (16.1.2014, 15:20) |
|
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (3.8.2013, 14:41) |
takéto niečo som ešte neskúšala ale vyzerajú chutne |
ODPOVEDAŤ |
Miroslava M. (muriel21) ID 258276 (3.8.2013, 14:11) |
ahoj kolko lasagni asi minies?chystam sa varit a neviem kolko ich mam cca dat ovarit aby vela nezostalo na zmar dakujem Bei |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta B. (snieško) ID 81988 (2.5.2012, 19:29) |
Beatka, aj ostatné kočky, nevarte lasane, kludne ich také suché ukladajte, tam je štavy dosť a oni sa pekne spravia. Ja inak ani nerobím a mám to 100 krát vyskúšané. |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína S. (dievcalm99) ID 203227 (18.2.2012, 11:03) |
Použila som tento recept, ale namiesto cestovín lasagní som použila fusilli, ako my vravievame "zvrtky", chutilo to super, len vrch treba poriadne zakryť syrom a tým bešamelom aby potom tie cestoviny neboli tvrdé. Dnes to idem variť znova |
ODPOVEDAŤ |
| Eva Richterová (emulka) ID 23170 (2.11.2011, 19:27) |
Beátka, dnes som vyskúšala tento váš recept a musím napísať, že lasagne boli fantastickéééééé. Zalizovali sme sa všetci, čo ma veľmi teší Vďaka, že ste sa s ním podelila. eva |
ODPOVEDAŤ |
| Jana B. (bianca003) ID 70493, mimibazar.sk/bianca003 (26.8.2011, 9:06) |
včera som ich vyskúšala su peckové len sa tak po nich zaprášilo Ďakujem za recept |
ODPOVEDAŤ |
| | Beáta I. (bebica20) ID 171876 (27.8.2011, 15:57) |
som rada že chutili , |
ODPOVEDAŤ |
Lenka P. (lenkulaa) ID 84661 (26.8.2011, 8:59) |
Beatka su velmi mňamkové, najlepšie lasagne aké som kedy jedla a to sme už skúšali kadejaké... d a k u j e m e z a s u p e r r e c e p t í k |
ODPOVEDAŤ |
| | Beáta I. (bebica20) ID 171876 (27.8.2011, 15:56) |
tak to ma nesmierne tesi ze sa takto uplatnili a chutilo vám :O) |
ODPOVEDAŤ |
| Alena V. (vesselka) ID 59975, mimibazar.sk/vesselka (10.7.2011, 10:52) |
sú fantastické robievam ich často moji ich zbožňujú |
ODPOVEDAŤ |
| | Beáta I. (bebica20) ID 171876 (17.8.2011, 23:37) |
Alenka som rada že Vám chutia , ja ich tiež zbožňujem ale v našej rodine som asi jedina takže ak si ich urobím tak mám čo na 4 dni papať |
ODPOVEDAŤ |
| | Beáta I. (bebica20) ID 171876 (17.8.2011, 23:37) |
Alenka som rada že Vám chutia , ja ich tiež zbožňujem ale v našej rodine som asi jedina takže ak si ich urobím tak mám čo na 4 dni papať |
ODPOVEDAŤ |
Kristína M. (kristina m) ID 205264 (10.7.2011, 9:49) |
no takze dnes sa na tento recept chystam a neskor dam vediet ako dopadlo ....ci alebo sa to dalo |
ODPOVEDAŤ |
| | Beáta I. (bebica20) ID 171876 (17.8.2011, 23:38) |
tak dalo sa ??? |
ODPOVEDAŤ |
| Ivka P. (iiwii) ID 159238 (27.6.2011, 20:26) |
Mňaaaaaaaam, fenomenálne :P |
ODPOVEDAŤ |
Imrich C. (Amerigo82) ID 123841 (31.5.2011, 19:41) |
(jidlo ) supeeer )) |
ODPOVEDAŤ |
| Veronika S. (Verca122) ID 142658 (16.5.2011, 22:37) |
Dokonalé mňam.. |
ODPOVEDAŤ |
| Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (16.5.2011, 8:25) |
super, toto určite urobím v dohľadnej dobe |
ODPOVEDAŤ |
Bridget J. (bridget1) ID 200922 (13.5.2011, 10:23) |
Dobrotka! Tieto robievam aj ja a casto, su velmi oblubene v nasej rodine. Chcem vam sem napisat jeden zlepsovak na usetrenie casu. Ja cestoviny nikdy nepredvaram, je to babracka... Staci, ak urobite trochu redsiu omacku, ja do toho vlejem trochu viac vody nez by som bezne dala do omacky a potom uz len vrstvim surove lasagne a omacku... Krasne zmaknu a "uvaria sa" aj priamo v rure a hustota omacky je potom akurat a besamel nedavam na spodok, iba na vrch ako poslednu vrstvu a posypem syrom. Je to mnamka. |
ODPOVEDAŤ |
Miroslava M. (Miamac) ID 53831 (13.5.2011, 10:11) |
toto musim vyskusat |
ODPOVEDAŤ |
| Jana G. (beaja) ID 157746 (13.5.2011, 10:08) |
vyzeraju vyborne,mam jednu otazku, 1 l mlieka nie je veľa? zda sa mi to vela.....nestačilo by pol litra? |
ODPOVEDAŤ |
| | Beáta I. (bebica20) ID 171876 (13.5.2011, 10:12) |
ani nie aspon mam dosť omáčky a nemusím šetriť z litra mlieka 100gmasla a 100g muky sa mi urobí správna konzistencia omáčky taká akurátna |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana F. (Zuzíček) ID 53944 (13.5.2011, 10:00) |
mnaaaaaaaam, hned by som si dala |
ODPOVEDAŤ |
| Beáta I. (bebica20) ID 171876 (13.5.2011, 9:05) |
Prosím Vás nevie niekto recept na lasagne ale s brokolicou ?? Nechcem tam dávať paradajky alebo paradajkovy pretlák lebo náš člen rodiny je na ne alergicky |
ODPOVEDAŤ |
| | Ivana B. (1ivka) ID 20587, mimibazar.sk/1ivka (13.5.2011, 9:10) |
mäsko nemusí byť s pretlakom. ani s paradajkami. a jednu vrstvu môžeš dať brokolicu, fantázii sa medze nekladú. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Beáta I. (bebica20) ID 171876 (13.5.2011, 10:13) |
no dobre :o) tak ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (13.5.2011, 8:50) |
tiež som milovníčka lasagni recept krasny so super postupom,tiež lasagne ak kupujem tak nevarím,no už si robím cesto doma-klasika cestovinove cesto len don dam trosku olivoveho oleja,vyvalkam na velkost zapekacieho plechu a naplnim naco mame chut,už som robila lasagne aj ako žemlovku jedna vrstva jablká škorica hrozienka,potom tvaroh hrozienk a zasa jablková plnka,zaliala smotanou s vajíčkami a mnam mnam -no nieje nad mäsové |
ODPOVEDAŤ |
| | Beáta I. (bebica20) ID 171876 (13.5.2011, 9:03) |
no super ale ja si asi netrufnem na domace lasagne :o) nie som až taká dobra kuchárka :o) |
ODPOVEDAŤ |
| | | lucia Ď. (lucka001) ID 4368 (13.5.2011, 12:43) |
to je pravda..ja tiež robím cesto doma...ale ja mám strojček na cestoviny...v tom robím cesto... |
ODPOVEDAŤ |
| | MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (13.5.2011, 11:51) |
ved to je klasika slížikove cesto,nerobila si nikdy?vyskusaj a budes prekvapena aky je rozdiel medzi cestovinami co kupis a co si spravís |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Beáta I. (bebica20) ID 171876 (13.5.2011, 20:15) |
raz som robila domáce fliačky a myslela som že prídem o ruky pri vaľkani :o) ale ja to teda skúsim ... |
ODPOVEDAŤ |
| | | | MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (14.5.2011, 12:07) |
skusiš a ked nie tak nič,to valkanie by si do ruky chytila neboj no ak nerobiš domace nič sa nestane ja vecne nieco faľkam |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |