končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
SLADKÉ JEDLÁ |
Hana D. (sharmana) ID 135570 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Makové šúlance[ recept č. 58053 zo dňa 24.1.2015 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1kg zemiakov, 300g polohrubej múky, 1 vajce, štipka soli, múka na pomúčenie dosky, mak, práškový cukor, maslo. POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvaríme v šupke, vychladené ošúpeme a postrúhame do misky, pridáme múku, vajce, štipku soli a vypracujeme na doske cesto. Dosku častejšie pomúčime, aby sa nám cesto nelepilo. Šúlame dlhé šúlance, ktoré potom krájame na menšie nožíkom. Hodíme do hrnca s vriacou osolenou vodou a keď vyplávajú, tak ich hned vyberieme do misky. Pridáme do nich kus masla. Medzitým zmiešame pomletý mak s práškovým cukrom. Šúlance pomiešame bud všetky s makovou posýpkou, alebo vždy zvlášť na tanieri a polejeme roztopeným maslom. Dobrú chuť:) |