
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Nika P. (Nicky277) ID 272138 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Šľahačkové venčeky[ recept č. 57920 zo dňa 20.12.2014 ] POTREBNÉ PRÍSADY 500g polohrubá múka, 250g Hera, 180ml smotana na šľahanie, preosiaty práškový cukor - recept odporúčam, komplet príprava, cesto a pečenie trvá cca 40min a oplatí sa to robiť :) POSTUP PRÍPRAVY K rozpustenej Here dosypeme múku, premiešame a dolievame postupne smotanu - vypracujeme hladké cesto. Cesto dávame do strojčeka a tvarujeme venčeky. Ukladáme na suchý plech - može natesno, len aby sa nedotýkali. Pečieme na 170°C asi 20 minút. Po upečení si skúste jeden venček rozpoliť aby ste videli či vnútro nie je syrové - ak áno, trošku nechať dopiecť. Ešte teplé venčeky obaliť/popráškovať v preosiatom práš. cukre. Jedna dávka asi 60 venčekov o priemere 3,5cm. Odporúčam viac cesta lebo sú vyborné - ak chcete aby vydržali dlhšie čerstvé treba vložiť k nim do dózy mesiačik jabĺčka alebo chleba. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Z múky, smotany a roztopenej Hery vypracujeme hladké mäkké cestíčko. ![]() Cesto dávame do strojčeka - ja mám ešte starodávny po prababke. :) ![]() A hneď aj tvarujeme venčeky ktoré dávame na suchý plech. ![]() Venčeky môžu byť poukladané natesno - ale nech sa nedotýkajú lebo sa zlepia a pomrvia sa vám ak ich budete dávať dole z plechu. ![]() Ešte za tepla obaľujeme v preosiatom práš. cukre. ![]() Ak ich chcete mať stále čerstvé dajte do dózy/krabice mesiačik jabĺčka alebo chleba - koláčiky vám tak nevyschnú. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Anna P. (tetrisss) ID 49991 (20.12.2014, 19:46) |
Teraz som ich aj ja niekde nasla a skusila, daju sa krasne vytlacat aj pistolou, krasne drzia tvar, akurat som pouzila maslo a dala som do cesta jeden vanilkovy cukor. Su chutne a jednoduche. ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | veronika s. (verenita) ID 25061 (20.12.2014, 14:51) |
a kolko cukru ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Nika P. (Nicky277) ID 272138 (20.12.2014, 16:32) |
ved v práškovom cukre sa len obaluje, tak uvidite kolko bude treba. niekto obaluje viac, iny len trosku... to sa neda tak určiť. ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (20.12.2014, 14:09) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |