
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
OMÁČKY |
Mária K. (masenka) ID 166 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Omáčka na cestoviny s olivami a mäskom[ recept č. 56 zo dňa 25.3.2006 ] POTREBNÉ PRÍSADY cestoviny(akékoľvek) , cibuľa(jedna stredne veľká alebo veľká), olej, olivy bez kôstky, paradajkový pretlak, kuracie mäso(najlepšie prsia) smotana( sladká ,šľahačková) vegeta( umňa boduje Harmónia chuti od Maggi) soľ, oregano, majorán,cesnak(môže ale nemusí byť, a ja občas použijem aj sušený mletý kupovaný) voda. POSTUP PRÍPRAVY Najprv si udusíme na oleji cibuľku do penista, neskôr pridáme kuracie mäso pokrájané na menšie kocky. Necháme opiecť a potom pridáme paradajkový pretlak(množstvo podľa chuti,ja dávam dve menšie plechovky).Olivy pokrájané na koliecka môžete pridaťako prvé na mäso a trochu podusiť nech pustia chuť. Dolejeme vodou podľa toho, koľko šťavy chceme mať. Dochutíme vegetou, soľou a oreganom(toho nie veľa,iba tak akurát) cesnak(buď trochu rozdrveného alebo štipku sušeného mletéhp)a neskôr ku koncu trochu štipku majoránu. Toto všetko dusíme pod pokrievkou cca 10-20 minut(podľa toho,aké je mäsko mäkké). Medzitým si uvaríme cestoviny,ja ktomu varím najčastejšie vrtuľky alebo mušle. Keď je mäsko už mäkké,pridáme nakoniec sladkú smotanu,množstvo podľa chuti prípadne podľa toho,koľko omáčky chceme aby bolo.Keď sa vám zdá,že má omáčka príliš výraznú chuť, zjemníte to vliatím celej smotany.ja dávam vždy aj viac vody aj viac smotany,lebo viem,že omáčka sa unás vždy rýchlo minie :) Keď je mäso mäkké, podávame buď ako kalsickú omáčku na cestoviny alebo halušky, alebo môžeme aj zapiecť na chvílu v trúbe spolu s cestovinami a na vrchu nasypaným postrúhaným syrom! Tak dobrú chuť :) |
Zuzana B. (susannka77) ID 241839 (22.1.2013, 20:42) |
dnes som prvý krát spravila túto omáčku podľa receptu a je absolúúúútne famoooozna, vynikajúca. odporúčam všetkým kto má rad olivy ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |