. .. .. .. .. .. .
. .

Hamburgerové žemle od Čistinky - RECEPT 55663

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 251699 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Hamburgerové žemle od Čistinky


[ recept č. 55663 zo dňa  ]


Hamburgerové žemle od Čistinky


POTREBNÉ PRÍSADY

150 ml mlieko, 100 ml voda, 1 a 1/2 lyžice sušené droždie, 40 g maslo, 2 lyžice med, 1 lyžica soľ, 2 ks vajcia, 500 g hladká múka, + 1 vajce na potretie.

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekárničky nalejeme teplé mlieko a vodu (do 35 ° C ). Pridáme droždie, med, vajíčka, múku a na vrch soľ, aby sme nezabili droždie. Keď sa cesto začne miesiť, prilejeme rozpustené maslo. Necháme cesto spracovať a pol hodiny vykysnúť. Ak by príliš lepilo, prisypte pri miesení trocha viac múky. Cesto je jemné, preto treba na podložku podsypať trocha múky a cesto rozdeliť najskôr na polovicu, potom znovu na polovicu a každý kus na tri časti. Získate tak 12 kúskov cesta. Vygúľajte žemličky a dlaňou ich pritlačte.

Placky preložte na plech s papierom, alebo podložkou na pečenie, zakryte ich čistou útierkou a nechajte asi 15 minút podkysnúť. Ja som piekla na dvoch plechoch po 6 ks.
Rúru predohrejte na 180 stupňov, žemle postriekajte vodou z rozprašovača a vložte ich piecť na 10 minút.
Vytiahnite plech z rúry, žemľu potrite rozšľahaným vajíčkom a ihneď posypte sézamovými semienkami. Takto robte jednu po druhej, lebo vajíčko rýchle zasychá.
Pracujte čo najrýchlejšie a plech vložte nazad do rúry, aby sa žemle dopiekli, ešte asi 15 minút.
Keď chytia peknú farbu, plech vytiahnite z rúry a žemle nechajte vychladnúť.
Maslová vôňa sa už šíri po celej kuchyni......len vydržať, aby vychladli :-)

Inspirace Čistinka blog.
<< Zemiakové pagáčiky | Hamburgerové žemle od Čistinky | Francouzský máslový koláč - Chinois >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana S. (jansam) ID 243759 (5.6.2014, 11:12)
(L)
ODPOVEDAŤ
Natali F. (druna) ID 217609 (30.11.2013, 11:42)
(clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
alena k. (pajo) ID 9224 (30.11.2013, 8:19)
(Y) (hello) (Y)
ODPOVEDAŤ
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (29.11.2013, 20:31)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Pavlína B. (Trudka4) ID 251699 (29.11.2013, 21:09)
(F) (K)
ODPOVEDAŤ
Pavlína B. (Trudka4) ID 251699 (29.11.2013, 21:07)
děkuju (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu