Denisa K. (zurka) ID 23860 |
 |
mimibazar.sk/zurka |
Oblasť: Banská Bystrica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 6.10.2007 |
Naposledy: 28.5.2016 6:54 |
Aktualizácia: 22.12.2011 16:32 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
Focaccia - cesnaková
[ recept č. 55451 zo dňa 3.11.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500 g hladkej múky, kocka droždia, 400 ml teplej vody, 80 ml olivového oleja, 4 - 5 strúčikov cesnaku, 1 lyžička soli, 1 lyžička rasce (nedrvenej)
POSTUP PRÍPRAVY
Droždie rozdrobíme v miske s teplou vodou, postupne prisýpame múku, soľ, rascu, pridáme olivový olej, pretlačený cesnak a miešame, kým nevypracujeme cesto. Ja som podľa potreby ešte trochu prisypala múky. Krásne hladké cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a urobíme dva bochníky, ktoré šupneme na plech s papierom na pečenie. Potrieme olivovým olejom, prstom urobíme jamky, olej cez jamky vsiakne do cesta, a posypeme rascou. Vložíme do horúcej rúry, rozpálenej na maximum, a pečieme asi 10 - 15 minút. Upečený chlebík potrieme olivovým olejom a necháme trochu vychladnúť. Pôvodný recept mám z knihy, bez cesnaku, ale som si ho trochu upravila, tento chlebík sa podáva s olivovým olejom, do ktorého sa focaccia namáča a zajedá olivami, syrom, prípadne potretá maslom. Ja ho napríklad podávam ako prílohu k cesnakovej polievke, alebo aj k pečenému mäsu.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Prekrojený. |
![]() |
. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Zdenka A. (Zdenka12) ID 209755 (4.11.2013, 19:56) |
Vyzerá to naozaj perfektne Určite vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (evel21) ID 174920 (4.11.2013, 18:03) |
Deniska a pečie sa to iba tých 15 minút, nie je to málo? Vyzerá fantasticky chcem to skúsiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Denisa K. (zurka) ID 23860, mimibazar.sk/zurka (5.11.2013, 18:40) |
Ja som to piekla tých 15 minút, v pôvodnom recepte písali 10 minút, to sa mi zdalo málo, ale treba kontrolovať, závisí aj ako je vyhriata rúra, aby zas nezhorela. A čerstvá je úplne naj, ja nezvyknem robiť kysnuté cesto, poväčšine v pekárni dám vymiesiť, ale toto mi naozaj vyšlo bez nejakej veľkej námahy a maxi miesenia.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva N. (leskot) ID 98318 (3.11.2013, 15:38) |
tiež som už piekla, len som dávala pokrájané olivy a veľmi nám to chutilo len ma mrzí, že je to len z bielej múky.... ale to by už asi nebola "fokača"  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |