. .. .. .. .. .. .
. .

Focaccia - cesnaková - RECEPT 55451

Denisa K. (zurka) ID 23860
.
mimibazar.sk/zurka
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.10.2007
Naposledy: 28.5.2016 6:54
Aktualizácia: 22.12.2011 16:32
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 642
RODINNÉ FOTOGRAFIE 3
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 32
NÁVODY 0

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Focaccia - cesnaková


[ recept č. 55451 zo dňa  ]


Focaccia - cesnaková


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, kocka droždia, 400 ml teplej vody, 80 ml olivového oleja, 4 - 5 strúčikov cesnaku, 1 lyžička soli, 1 lyžička rasce (nedrvenej)

POSTUP PRÍPRAVY

Droždie rozdrobíme v miske s teplou vodou, postupne prisýpame múku, soľ, rascu, pridáme olivový olej, pretlačený cesnak a miešame, kým nevypracujeme cesto. Ja som podľa potreby ešte trochu prisypala múky. Krásne hladké cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a urobíme dva bochníky, ktoré šupneme na plech s papierom na pečenie. Potrieme olivovým olejom, prstom urobíme jamky, olej cez jamky vsiakne do cesta, a posypeme rascou. Vložíme do horúcej rúry, rozpálenej na maximum, a pečieme asi 10 - 15 minút. Upečený chlebík potrieme olivovým olejom a necháme trochu vychladnúť. Pôvodný recept mám z knihy, bez cesnaku, ale som si ho trochu upravila, tento chlebík sa podáva s olivovým olejom, do ktorého sa focaccia namáča a zajedá olivami, syrom, prípadne potretá maslom. Ja ho napríklad podávam ako prílohu k cesnakovej polievke, alebo aj k pečenému mäsu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Prekrojený.


.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Zapekaný karfiol | Focaccia - cesnaková
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zdenka A. (Zdenka12) ID 209755 (4.11.2013, 19:56)
Vyzerá to naozaj perfektne (Y)Určite vyskúšam (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (evel21) ID 174920 (4.11.2013, 18:03)
Deniska a pečie sa to iba tých 15 minút, nie je to málo? *-) (clamp) (clamp) Vyzerá fantasticky chcem to skúsiť :-)
ODPOVEDAŤ
Denisa K. (zurka) ID 23860, mimibazar.sk/zurka (5.11.2013, 18:40)
Ja som to piekla tých 15 minút, v pôvodnom recepte písali 10 minút, to sa mi zdalo málo, ale treba kontrolovať, závisí aj ako je vyhriata rúra, aby zas nezhorela. A čerstvá je úplne naj, ja nezvyknem robiť kysnuté cesto, poväčšine v pekárni dám vymiesiť, ale toto mi naozaj vyšlo bez nejakej veľkej námahy a maxi miesenia. (hello)
ODPOVEDAŤ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (4.11.2013, 9:02)
(Y) (Y) mňam, vyskúšam (Y)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (3.11.2013, 17:13)
(Y) (Y) (Y)... (L)
ODPOVEDAŤ
Eva N. (leskot) ID 98318 (3.11.2013, 15:38)
(F) tiež som už piekla, len som dávala pokrájané olivy a veľmi nám to chutilo (radost) len ma mrzí, že je to len z bielej múky.... ale to by už asi nebola "fokača" (smich) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu