. .. .. .. .. .. .
. .

Focaccia - cesnaková - RECEPT 55451

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 23860 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Focaccia - cesnaková


[ recept č. 55451 zo dňa  ]


Focaccia - cesnaková


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, kocka droždia, 400 ml teplej vody, 80 ml olivového oleja, 4 - 5 strúčikov cesnaku, 1 lyžička soli, 1 lyžička rasce (nedrvenej)

POSTUP PRÍPRAVY

Droždie rozdrobíme v miske s teplou vodou, postupne prisýpame múku, soľ, rascu, pridáme olivový olej, pretlačený cesnak a miešame, kým nevypracujeme cesto. Ja som podľa potreby ešte trochu prisypala múky. Krásne hladké cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti a urobíme dva bochníky, ktoré šupneme na plech s papierom na pečenie. Potrieme olivovým olejom, prstom urobíme jamky, olej cez jamky vsiakne do cesta, a posypeme rascou. Vložíme do horúcej rúry, rozpálenej na maximum, a pečieme asi 10 - 15 minút. Upečený chlebík potrieme olivovým olejom a necháme trochu vychladnúť. Pôvodný recept mám z knihy, bez cesnaku, ale som si ho trochu upravila, tento chlebík sa podáva s olivovým olejom, do ktorého sa focaccia namáča a zajedá olivami, syrom, prípadne potretá maslom. Ja ho napríklad podávam ako prílohu k cesnakovej polievke, alebo aj k pečenému mäsu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Prekrojený.
.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< ZASNEŽENÁ BÁBOVKA | Focaccia - cesnaková | Narodeninová pre dve sestry Minnie >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zdenka A. (Zdenka12) ID 209755 (4.11.2013, 19:56)
Vyzerá to naozaj perfektne (Y)Určite vyskúšam (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (evel21) ID 174920 (4.11.2013, 18:03)
Deniska a pečie sa to iba tých 15 minút, nie je to málo? *-) (clamp) (clamp) Vyzerá fantasticky chcem to skúsiť :-)
ODPOVEDAŤ
Denisa K. (zurka) ID 23860, mimibazar.sk/zurka (5.11.2013, 18:40)
Ja som to piekla tých 15 minút, v pôvodnom recepte písali 10 minút, to sa mi zdalo málo, ale treba kontrolovať, závisí aj ako je vyhriata rúra, aby zas nezhorela. A čerstvá je úplne naj, ja nezvyknem robiť kysnuté cesto, poväčšine v pekárni dám vymiesiť, ale toto mi naozaj vyšlo bez nejakej veľkej námahy a maxi miesenia. (hello)
ODPOVEDAŤ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (4.11.2013, 9:02)
(Y) (Y) mňam, vyskúšam (Y)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (3.11.2013, 17:13)
(Y) (Y) (Y)... (L)
ODPOVEDAŤ
Eva N. (leskot) ID 98318 (3.11.2013, 15:38)
(F) tiež som už piekla, len som dávala pokrájané olivy a veľmi nám to chutilo (radost) len ma mrzí, že je to len z bielej múky.... ale to by už asi nebola "fokača" (smich) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu